Šta je novo?

Pomoc oko rutera

spaad

Slavan
Učlanjen(a)
17.08.2007
Poena
375
Dobio sam ruter Canyon CNR-BR2 i interesuje me da li moze da se odvoji net od lokalne mreze,znaci da se net ukljucuje po potrebi preko ikonice ili na bilo koji drugi nacin,a da mreza bude aktivna.Do sada sam koristio dve mrezne karte, pa je racunar na kojem je zakacen modem(SBB)bio uslov za net na drugom racunaru.Ruter radi posao, ali neznam da li mogu da odvojim net od mreze.Help, ako je u opste moguce uraditi tako nesto.:wave:

Ruter
http://www.canyon-tech.com/products/connectivity/routers/CNR-BR2#pr-switcher

To mozesh da uradish

1) Hardverski - tj. otkachish kabl koji ide do kablovskog modema < ;)
2) Softverski - disable-ujesh NAT na ruteru, dignesh pravilo koje brani NAT i sl. zahvati koje SW na tvom ruteru ima kao features

Meni treba da svaki racunar koristi net kad za to postoji potreba,a kad nepostoji da bude "Disable",ako iskljucim kabl od modema ni jedan nema net.Sta staviti ovde za NAT?

Prilozi

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    87.3 KB · Pregleda: 78
mislim da negde gresis u pristupu. nevidim razlog zasto bi pokusavao ovakvo nesto. zbog sigurnosti? neces bas mnogo toga postici ovakvom merom.

ne postoji vise zasebnih konekcija koje bi mogao da dodelis pojedinacnim kompjuterima. ili svi imaju internet ili nema ni jedan (kao sto ti je nikname rekao). ukoliko razmisljas da bridge-ujes router pa da PPP startujes sa racunara, u takvom scenariju bi u jednom trenutku samo jedan komp imao izlaz na net.

ono sto ti zelis da postignes, mogao bi da uradis "prevarom". mogao bi da kreiras bat u kome bi uz pomoc natsh menjao TCP/IP parametre. kada zelis da imas izlaz na net ukucas ispravne parametre. kada zelis da ga "ugasis", podmetnes mu TCP/IP konfiguraciju u kome je Gateway pogresan. evo ti primer kako bi taj bat fajl trebalo da izgleda

Kod:
netsh interface ip set address name="Local Area Connection" static 10.0.0.9 255.0.0.0 10.0.0.1 1

netsh interface ip set dns "Local Area Connection" static 10.3.0.1 primary

u prvom redu definises IP adresu, netmask i gateway a u drugom DNS

kreiraj jedan bat za "paljenje" internet konekcije i drugi (sa pogresnim gateway-om) za "gasenje"

Hvala na vrlo opsirnom i preciznom pojasnjenju.:wave:

Vrh Dno