Šta je novo?

pomoc oko rama

Flamingos_88

Slavan
Učlanjen(a)
21.02.2009
Poena
319
Na masini iz profila imam 2x256mb rama kingmax i elixir ddr400,i uzeo sam danas od druga njegovu memoriju ddr na 333mhz koliko sam video i ubacio je u slot..sve uredno prepozna u biosu ali kad krene butovanje windowsa stane i restuje se,i pokaze mi da biram safe mode,normaly start i ako odabrem bilo koje od ova dva opet se restuje..kad izvadim taj modul sve je u redu..probao sam ga na oba prazna slota i ista prica? Neka ideja? da prom enim mozda raspored memorija? Ploca je MSi K8ngm2-il.

Pa za pocetak ta memorija koju si uzeo od drugara radi na manjoj brzini i pitanje je kako se slaze sa ostalim memorijama.Kada ubacis sporiju memoriju ostale spuste takt da bi se izjednacile sa najsporijom.Tu negde prave gresku,nisu bas kompatibilne.Zato bolje izbaci tu memoriju i zaboravi na nju,nema potrebe da usporavas postojecu..

Poz

Mozda neko ima pametniji predlog kako to da se uklopi a da radi,ali cak i da se natera da radi ja lichno ne bih usporavao memoriju dodavanjem sporijeg modula..

Poz

Moze da se isproba. Moras voltazu da menjas, pa Tajminge (ako treba). Ja licno nisam probao slabiju memoriju da dodam (vec iste brzine ali razlicite proizvodjace) ali morao sam da namestam voltaze i tajminge da bi namestio da radi kako treba. Ako znas mozes i ti da probas...

nista necu da rizikujem da nesto s****m..tako da uc da mu vratim memoriju..nek je proklet ddr...ploca ima pciexpres portove a ddr memaru..mila majko..

hvala svima puno na odgovorima

pa nije lose ni da spusti na 166 umesto na 200, samo pod uslovoma da je ta na 333 512 ili 1gb jer onda bi imao znacajno vise memorije od trenutnih 512, a njemu brzina memorije (ili to usporenje sa 200 na 166 )nece biti toliko primetna, koliko ce biti ubrzanje ako pokrece neke programe koji trose vise memorije. a inace usko grlo mu jeste memorija ako je konfiguracija iz potpisa.
A ako bi podesio da rade na 333 i blagim overcklokom masine ubrazao za par procenata, dobio bi ubrazanje celokupnog racunara.

nisam primetio da ima i neku elixir memoriju, tako da verovatno ima vise od 512, ali pitanje je koliko?

Poslednja izmena:
Vrh Dno