Šta je novo?

Pomoc oko prilagođavanja XP-a i programa

Ministar

Slavan
Učlanjen(a)
22.05.2005
Poena
304
Pozdrav, imam mnogo problema koji me muce, ukoliko ko zna kakav odgovor na bilo koje od navedenih bio bi zahvalan puno.

1. Imam ADSL u firmi zakupljen link od 512/128 kbs prijavljen na firmu, znaci za poslovne svrhe, Imam ruter speedtouch 516 , kabl od njega ide na swich te sa swicha na sve ostale ukljucujucu i server. Problem je slijedeci, neki korisnici ponekad opterete citavu mrezu, recimo da otvori paltalk, msn, upali cam, pusti radio, otvori nekih 20 stranica itd.. ne mogu mu rec da ugasi sve to al kao administrator moram nekako da rijesim stanje, u nekim trenutcima ostalih 11 masina jedva da mogu otvarati stranice zbog tog jednog. Znaci treba mi nacin da mogu regulisat internet saobracaj, zakljucao sam download ali ne pomaze.

2. Dali postoji nacin da zabranim nekako koristenje video servisa poput video.google.com i youtube.com ?

3. Dal mogu sta uraditi da se ne moze koristiti video chat na msn mesengeru, yahoo messengeru, paltalku

4. Kako mogu zabraniti ulaz na neke stranice, recimo zelim da niko ne moze uci na freesex.com , kada neko ukuca tu stranicu da otvara recimo c:/zabrana.html

5. Dali postoji neki softwer s kojim mogu kontrolisat koliko koji komp mi opterecava mrezu, koliko trosi konekcije, ...

Tnam da je ovdje tona pitanja, ali stvarno molim vas pomozite koliko mozete ?

Ogranici im protok preko netLimit-a, a sve blokade sto se tice http-a, chat-a isl. uradi sa firewall-om na koji ces staviti pass tako da korisnici ne mogu menjati podesavanja.

Pogresno ti je koncipirana mreza. Treba ti proxy/firewall na kojem ces uz pomoc specijalnog softvera moci da izvedes sve to sto zelis.

Jel ko radio sa ovakvim ruterom firwalom, kako da zabranim recimo port na kojem radio vidio i audio,

Nazad
Vrh Dno