Šta je novo?

pomoc oko PortForwarda

BEGINER

Slavan
Učlanjen(a)
27.12.2006
Poena
320
Bio sam do Sezama i zamenio sam modem....Dali su mi neki koji se napaja preko USB-a...PRvi put vidim ovaj model...E sad poenta je sto mi je ogranicio download preko p2p-a na 44Kb i to me izludjuje jer imam 1Mb vezu:mad:
A nigde nisam uspeo da nadjem koji je model i da odradim portforward...
MOLIM VAS,POMAGAJTE ŠTO PRE:zgran:...

Jel to modem ili ruter? jel ima lan port?

Modem je...E sad ovo lan ne znam sta je???Moze mala pomoc
Inace u pitanju je onaj beli modem napaja se preko usb-a...Nigde na modemui nisam uspeo da nadjem marku i oznaku modela:(

Poslednja izmena:
Ako je obican modem,preko njega dobijas dinamicku javnu adresu i nije potreban port forwarding,niti je moguc,ruteri se napajaju prko posebnog napajanja i imaju obicno usb i lan portove (za mrezni kabl) posto si kod sezama sigurno si dobio onaj mali "conexant modem" na kome nista ne pise,port forwarding se radi kada imas ruter na kome je ukljucen NAT,kod tebe je problem u necemu drugom.

Poslednja izmena:
Ako je obican modem,preko njega dobijas dinamicku javnu adresu i nije potreban port forwarding,niti je moguc,ruteri se napajaju prko posebnog napajanja i imaju obicno usb i lan portove (za mrezni kabl) posto si kod sezama sigurno si dobio onaj mali "conexant modem" na kome nista ne pise,port forwarding se radi kada imas ruter na kome je ukljucen NAT.
Ok ali sad imam drugi problem..Dobio sam taj mali neki beli koji se napaja preko usb-a ali imam problem jer mi je taj modem ogranicio Torrente na max 44 kb i ne mogu nikako da povecamm,a ubistvo je placati im 1Mb vezu ako ne mogu da je korsitim u fulu...Imas neki savet???

Poslednja izmena:
Svi torrenti ti idu max 44? Ako nisi,probaj da ogranicis upoload u torrent klijentu koji koristis (stavi da bude 4kb) obicno ako ti upload ide max download ne moze da ide punom brzinom,jedino mi ovo pada na pamet,posto sam ja imao taj modem i download je isao 50-52 na 512.

Poslednja izmena:
Tesko neko moze da ti pomogne kad govoris : neki mali neki beli koji se napaja.Uzmi u ruku procitaj oznaku vidi sta je kakve portove ima .
Da li ti je brzina ogranicena samo u programu za torrente ili svuda ?
pogledaj da nije brzina dl/ul ogranicena u setupu programa. malo je moguce da modem ogranicava brzinu torrenta

Poslednja izmena:
Tesko neko moze da ti pomogne kad govoris : neki mali neki beli koji se napaja.Uzmi u ruku procitaj oznaku vidi sta je kakve portove ima .
Da li ti je brzina ogranicena samo u programu za torrente ili svuda ?
pogledaj da nije brzina dl/ul ogranicena u setupu programa. malo je moguce da modem ogranicava brzinu torrenta
Ne pise nista,samo reklama sezamova...Sto se tice toga,up mi je ogranicen na 4 kb,a down nisam limitovo...U setupu je sve bilo ok i sa proslim modemom mi je bez probleema skidao max brzinom a sa ovim nece da cuje da predje preko 44 kb:mad:

Svi torrenti ti idu max 44? Ako nisi,probaj da ogranicis upoload u torrent klijentu koji koristis (stavi da bude 4kb) obicno ako ti upload ide max download ne moze da ide punom brzinom,jedino mi ovo pada na pamet,posto sam ja imao taj modem i download je isao 50-52 na 512.
P.S.ne znam dal mislimo na isti ali nije u pitanju onaj plavo beli Acionect modem..TAj mi je bio prethodni i sa njim je sve islo max bez problema,ali sam njega menjao jer mu je otislo napajanje i sad ovaj novi me ubija:S:

Ne,Actiontec ima napajanje a dobio si ovakav samo bez usb/adsl oznaka:

aus18cx_b2.jpg

http://www.pro-nets.com/eng/product.php?mode=show&cid=121&pid=50

Poslednja izmena:
Na modemu koji si dobio nema prosledjivanja portova niti taj modem ima neki interfejs na kome se prosledjivanje vrsi.Simptomaticno je to da ti torrenti uvek idu brzinom od 44 kb/s.Da ih nisi nekako ogranicio u samom p2p progarmu ili na neki drugi nacin.Tesko da sama zamena usb modema moze da izazove ovako nesto,ipak to nije ruter gde se moze mnogo toga podesavati .........

Nazad
Vrh Dno