Šta je novo?

Pomoc oko polozenog mini kucista

Xer

Poštovan
Učlanjen(a)
16.11.2015
Poena
59
Kupio sam jedno malo polozeno mini kuciste brendirano bilo je izuzetno jeftino a jako i tiho hteo sam da ubacim neku graficku u njega ali nema dovoljno prostora da se ubaci nesto pristojno zato sto su standardne graficke sire za skoro trecinu i napajanje je 300w.Treba mi hdmi utikac a on ima samo vga a i volim da odigram poneku igru.
Da li je moguce ovo kuciste prepakovati u veliko tower kuciste zato sto je polozaj prikljucaka i oblik ploce drugaciji ili da trazim neku graficku koja bi mogla da stane ?

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    293.6 KB · Pregleda: 182
U principu sve može ali ako je to neki brendirani kompjuter najverovatnije su nestandardne ploče sa nestandardnim priključcima pa mora sve da se budži. Postoje i niskoprofilne grafike koje mogu da stanu unutra ali je pitanje koliko se isplati s'obzirom na processor itd. Ako je to preslabo onda nikakva grafika to neispravi i popravi.

Pa procesor je core 2 duo 8300 i ima 2gb rama plus jos 2 slota prazna i ima jedan hard od 160gb Seagate Barkuda od 7200 obrtaja i plus prostora za jos jedan hard znaci vrlo lepa masina.Ja bih samo da dodam neku grafiku u rangu 8800gt a da je mali potrosac naravno ili da prepakujem pa da stavim drugo napajanje i 450gts ili 4850 tako nesto.

Pa rekoh ti o fizičkim karakteristikama i montiranju komponenti. To je slatka mala mašinica pa bi bilo šteta da se upropasti. Te grafike koje si naveo nisu nimalo malii potrošači, čak šta više vuku poprilično.
Pogledaj slike ovakvih kartica: http://www.itsvet.com/graficka_kart...6450_1gb_gddr3_gv_r645_1gi-pdaa1-25.i?id=3308 onaj gornji VGA može da se skine pa postane niskoprofilna koja bi trebalo da stane unutra bez problema. Pogledaj više tih kartica, ima ih gomila. Neke jače ti neće činiti ništa sa tim procesorom.

Imas po oglasima ATI-jeve niskoprofilne kartice da biras koje ces lako ubaciti u bilo koje i najmanje kuciste

Kupio sam 210gt samo skinuo sam Vga i morao sam da napravim lim za nju takodje je mana sto mi je narusila perfektnu tisinu racunara ali nema veze.Ova polozena kucista ce biti sve aktuelnija posto su bas jeftina a jaka pa ko ne igra igre stvarno ne treba da gleda dalje ja sam za 38e kupio sjajan core 2 duo za to ne moze da se kupi ni pristojna polovna graficka.

Kupio sam 210gt samo skinuo sam Vga i morao sam da napravim lim za nju takodje je mana sto mi je narusila perfektnu tisinu racunara ali nema veze.Ova polozena kucista ce biti sve aktuelnija posto su bas jeftina a jaka pa ko ne igra igre stvarno ne treba da gleda dalje ja sam za 38e kupio sjajan core 2 duo za to ne moze da se kupi ni pristojna polovna graficka.

Moze li se znati gde si kupio masinu?

Zakasnih da vidim temu ima uvek resenja...za par $.

pcie-ribbon-cable-1.JPG

Eeeee, a pad napona na 34-om Pinu? Opet si bežao sa Elektronike I. ccc

Na sajtu Kupujem prodajem ima momak iz Smedereva uglavnom intel konfiguracije ima i veliki izbor komponenti.Verovatno donosi iz inostransva u dzakovima pa preprodaje ima nekoliko takvih prodavaca.Ne znam samo odakle li nabavljaju tako jeftino.

Ovo sa fletom je super ideja gledao sam nesto slicno ali sam se odlucio da ne idem za jaku grafiku posto je samo 300w napajanje koliko sam ja odradio domaci najbolja moguca graficka a jeftina bi bila 9500GT za ovako nesto mozda 5670 ali to nisam siguran.

Nazad
Vrh Dno