Šta je novo?

Pomoc oko podesavanja XBMC

bandara

Cenjen
Učlanjen(a)
06.08.2012
Poena
169
Potrebna mi je pomoc oko remote controll xbmc. Naime imam Xbmc na racunaru koji sluzi za surf, rad i Multimediju a na tabletu xbmc remote.
Problem se javlja kada zelim da se konektujem sa tableta, jer do sada sam sve pokusao i ne uspjevam. Problem sam donekle otkrio jer sam pri bezveznoj proveri porta skontao da utorrent ne registruje otvoreni port iako je sve namesteno i port otvoren, ali mi to nije smetalo jer Download radi punom brzinom. Tom analogijom posumjnao sam da je isti problem i kod XBMC i da mu ne dozvoljava pristup iako sam sve namestio i port (forward-ovao).
Ruter je (Huawei HG530) pa ako neko ima predlog Please HEEELP! :crash:

Znaci niko ni predlog :(
Ne mogu da vjerujem da od tolikih HTPC-ja niko ne koristi Android remote?!?!:d:zgran:

to je vise nuzno resenje, bolje je bilo sta drugo hardversko kao resenje za kontrolu xbmc-a.

to je vise nuzno resenje, bolje je bilo sta drugo hardversko kao resenje za kontrolu xbmc-a.

Pa jeste ali kad vec imam tablet pa da iskoristim pogodnosti i umanjim trosak. Jos jedna stvar dosta se slusa loseless muzika i Xbmc bi bio u tom slucaju bio u window modu minimizovan bez potrebe da se gleda u monitor tako da bi mi android remote mnogo vise pasao.

Koliko ja znam nisam. Na koji nacin to da uradim?

Sve zavisi od modela rutera. Proguglaj malo.

Napokon resio sam Problem:banana::,,:
Tnx Tetsuo na na predlogu da napravim Static Ip jer je bilo i to potrebno ako necu da ukucavam svaki put novu ip pri pokretanju XBMC.
Glavni problem u sprecavanju konektovanja je bio NOD Smart security. Sve sam pokusao i u firewall sam aktivirao exclude za xbmc ali nije hteo da ga j...s. I nakon toga drugar predlozi da u Nod-u kreiramo pravilo za pustanje ovog softvera da primi konekciju. Iako je pri instalaciji trazio potvrdu za isto to i dopustio sam, NOD ga je blokirao bez ikakvog upozorenja.:lupko: Sada sve radi Ki singerica i neverovatno brzo reaguje. Odlicno se ponasa kao daljinac na Tabletu i android mob-u jer ako imate muzicku biblioteku spojenu sa HIFi na displeju se sve prikazuje i Thmbnail albuma i spisak pesama milina.
:guitar::,,::happy:

Odlično.
Ja nisam imao takvih problema sa avira i mse.

Nazad
Vrh Dno