Šta je novo?

Pomoc oko podesavanja BorgChat-a izmedju dve LAN mreze

acikus

Čuven
Učlanjen(a)
11.03.2005
Poena
619
Interesuje me sta treba podesiti kako bi se korisnici izmedju dve LAN mreze ( Dva servera Win 2000 ) videli u programu BorgChat.

Postoje dve odvojene LAN mreze, prvi Win SERVER 2000 ( 192.100.10.1 ) a drugi Win SERVER 2000 ( 192.168.33.5 ).

Pokusao sam da svich u okviru prve mreze gde se nalazi 7 racunara zajedno sa serverom ( 192.100.10.1 )povezem na LAN gde se nalaze svi ostali racunari zajedno sa serverom koji ima IP 192.168.33.5

Sve to proradi iz prve , vide se svi korisnici na nekoliko trenutaka, a onda se na prvom serveru vide korisnici iz te mreze , a na drugom serveru korisnici iz njegove mreze.
Znaci sve proradi i svi se vide, a onda se vrati po starom kao da mreze nisu povezane.

Kako resiti ovaj problem a da ne menjam IP adrese servera i racunara u obema mrezema ?

BorgChat da ti radi racunari moraju biti u istom subnetu, stavi svima adrese 192.168.33.xxx subnet mask 255.255.255.0 i ukljuci u isti switch radice ti.

Posto su u pitanju dva odvojena servera, veliki problem mi je menjanje IP adresa. ( dosta toga je vec podeseno sa vec postojecim ip adresama, promene ne dolaze u obzir )

Postoji li mogucnost bez menjanja IP adresa i parametara mreze, nego samo u programu BorgChat ?

Da li bi mozda pomogla instalacija Hamachi-a na obadva servera i sl. ?

BorgChat da ti radi racunari moraju biti u istom subnetu, stavi svima adrese 192.168.33.xxx subnet mask 255.255.255.0 i ukljuci u isti switch radice ti.
Ja mislim da mozes samo subnet mask da stavis 255.255.255.0 i da ce da radi ali ip mora da bude prve 3 cifre iste npr 10.20.30.xxx drugacije ne verujem da ce da radi.

Izgleda da stvarno sljaka samo u istom subnetu evo features-a nigde se ne pominju razliciti subneti i radi po principu broadcasta sto znaci da moze da nadje kompove samo u svojoj mrezi.

Prilozi

• borg.JPG
    borg.JPG
    38.3 KB · Pregleda: 90
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno