Proday
Uticajan
- Učlanjen(a)
- 02.01.2005
- Poena
- 1,805
Naime radi se o sledecem. Imam jedan komp sa TV karticom koji je prikljucen na onu pijacarsku antenu sa pojacivacem (pravougaonog oblika, od onih tankih zica izlemljena; nadam se da sticete utisak o kojojj se radi). E sad sve to radi lepo i bez problema. Obzirom da sam juce uzeo jos jednu tv karticu za drugi kompjuter interesuje me da li bih mogao da stavim onaj splitter i da delim signal jel mi je to mnogo jednostavnije nego postavljanje jos jedne antene na kucu. Pitam iz razloga sto nisam siguran kako bi se ponasao signal ako bih ga podelio; tj. da li bi oslabio i bio dosta redukovan, posto je kod tv tunera veoma bitan sto jaci signal. E sad ukoliko je to moguce odraditi interesuje me samo jos jedno. Znaci presekao bih kabal vec negde gore na 1m od antene i tu napravio ulaz u splitter. E sad imam neki matori taj splitter koji ima jedan ulaz i tri izlaza (metalni je i na sva tri pise out). naravno koristio bih dva izlaza i odveo ih do tv kartice kako je i logicno. E sad ono sto me interesuje je da li je dovoljno na samo jedan izlaz (kraj kabela) prikopcati onaj adapter za struju i da li bi time i drugi dobijao signal isto kao i prvi.
Unapred hvala svima spremnima da pomognu.
Unapred hvala svima spremnima da pomognu.