Šta je novo?

Pomoc oko podele antenskog signala

Proday

Uticajan
Učlanjen(a)
02.01.2005
Poena
1,805
Naime radi se o sledecem. Imam jedan komp sa TV karticom koji je prikljucen na onu pijacarsku antenu sa pojacivacem (pravougaonog oblika, od onih tankih zica izlemljena; nadam se da sticete utisak o kojojj se radi). E sad sve to radi lepo i bez problema. Obzirom da sam juce uzeo jos jednu tv karticu za drugi kompjuter interesuje me da li bih mogao da stavim onaj splitter i da delim signal jel mi je to mnogo jednostavnije nego postavljanje jos jedne antene na kucu. Pitam iz razloga sto nisam siguran kako bi se ponasao signal ako bih ga podelio; tj. da li bi oslabio i bio dosta redukovan, posto je kod tv tunera veoma bitan sto jaci signal. E sad ukoliko je to moguce odraditi interesuje me samo jos jedno. Znaci presekao bih kabal vec negde gore na 1m od antene i tu napravio ulaz u splitter. E sad imam neki matori taj splitter koji ima jedan ulaz i tri izlaza (metalni je i na sva tri pise out). naravno koristio bih dva izlaza i odveo ih do tv kartice kako je i logicno. E sad ono sto me interesuje je da li je dovoljno na samo jedan izlaz (kraj kabela) prikopcati onaj adapter za struju i da li bi time i drugi dobijao signal isto kao i prvi.

Unapred hvala svima spremnima da pomognu.

moras pre razdelnika prikopcati struju od ispravljaca, najbolje ti je da napravis jedan kratak kablic sa muskim i zenskim konektorom pre razdelnika.

upravo kao sto je Golden napisao adapter za struju prikaci na deo kabla koji ide u spliter kao ulaz ;)

Moram da vas demantujem; probao sam po mome i radi bez ikakvih problema. Znaci adapter je kod sestre u sobi tj. na kraju drugog izlaznog kabela (ne na tavanu) i slika je odlicna.

Vama drugari u svakom slucaju zahvaljujem na savetima. Inace ovo sam napisao posto ce mozda jos neko biti u slicnoj dilemi pa da zna da je moguce izvesti i na ovaj nacin!

:wave:

Nazad
Vrh Dno