Šta je novo?

Pomoc oko ploce

• Začetnik teme Začetnik teme max21
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

max21

Slavan
Učlanjen(a)
05.11.2007
Poena
319
Evo ovako,posto se ne razumem u ploce

Jel moze neko da napise top 3-4 ploce,po perfomansama koje su sa 754 i 939 pin
znaci 3-4 od 754 i 3-4 od 939 moze i nf3 i nf4 i neku cenu i detalje ako zna otprilike.

Te ploce su potpuno prevazidjene. Nemoj da gubis vreme sa time. Socket 754 zaboravi, a sto se tice 939 gledaj da ima nForce4 chipset, i to ti je to. Cene ne bi trebalo da su vise od 70E.

Ako bi objasnio zasto ti treba mozda i odgovorimo, a ovako neces imati koristi jer svako ima svoje favorite.
P.S. Ima ja DFI (koja je bila jedna od velike trojke socketa 754) i prodajem je u kompletu sa Sempronom64 2800+ oc 2325MHz.

E,ovako,ocu da narucim neku agp graficku iz Kanade,pa reko usput ako imaju tamo da mi posalju i neku 754 ili 939 socket plocu.A ako bi uzimao 939 socket on da bi uzeo i athelona od 3500+ i mozda bi narucio neko napajanje,zavisi od cene i graficke.I mozda jos jedno 1-2gb rama pored ovih1.5gb sto imam trenutno.
Pitanje,da li se to tamo moze nabaviti,procesor i graficku bi nabavio ali za plocu neznam,nisam jos kontaktirao coveka,prvo da smislim sta cu,pa da pitam za cenu i da li se mozenaci.A i pitao sam za 3-4ploce od svakog socketa u slucaju da nemaju neku.

Ploca bi trebala da bude neka na koju moze agp kartica i da moze da se stavi 4gb na nju i da pruza sto bolje perfomanse i da se dobro clockuje.

To bi uzeo sad,a na leto najverovatnije nov komp,dok izadju ovi procesori sa 4 jezgra i dok malo padne cena ovih high-end grafickih i dok se naprave neke ploce s kojima ce to dobro funkcionisati

Valjda ste razumeli pricu:smoke:

Poslednja izmena:
I dalje ne razumem zasto bi iz Kanade narucivao hardver koji se prodavao kod nas jos pre 2-3 godine. Evo ja cu ti dati jedan savet a ti ako hoces poslusaj ako ne ne moras.
Uzmi procesor Intel E2160 ili E2180, Biostar TP35D2-A7 plocu, Palit Sonic+ 8600GT karticu (koja je na PCI-E) i 2x1GB Geil ultra memorije.(~280-300e)
Prvo, procesori sa cetiri jezgra su vec izasli (Intel Q6600 i Q6700, AMD Phenum 9500 i 9700) ali su jos uvek ne isplatljivi za igranje igara.
Drugo, AGP je proslost i na njega zaboravi jer nema nijednog razloga da sad kupujes karticu za AGP slot kad vec menjas proc, plocu i memaru.
Trece, 2GB DDR2 memorije je sasvim dovoljno i jeftiniji je skoro duplo od DDR1.
Cetvrto, da ploca ima AGP, 4GB rama, dobre performanse i dobar clock a da je stara 2-3 godine, to ne verujem da postoji.
Peto, razlika u ceni izmedju toga sto ti hoces i ovoga sto sam ti ja naveo nije velika i vise je nego isplatljiva.
Sesto, ne bi morao na leto da menjas komp ves tamo negde 2009.
Sedmo...
Osmo...
Mislim da kontas poentu!
P.S. Pisanje velikim slovima na forumu se smatra dranjem a za to nema potrebe.

Poslednja izmena od urednika:
Sve si ti to lepo osmisio max, ali to ti dodje kao da kupujes za 5000 E novog Fitju koji je stajao 40 godina konzerviran u fabrici, zaboravljen.
Zapamti: prevazidjeno, nema vishe, proslost, past tense, arive derci....
I sta ces da radis sa 4Giga memorije, kad ti crkne jedan modul? Gde ces da kupis memoriju? Ja cu ti prodati 512MB za 50E jer je nece drugde ni biti 🙂
A danas sambio u imtelu imaju 2x1GB Geil ddr800 sa hladnjacima za tih 4000din.
Mani se corava posla Max. Ako oces da narucis nesto iz inostranstva, nek to bude recimo nekodobro napajanje, a sve ostalo prodaj.
Kupi si brate Nintendo Wii, ekstra je stvar, i zaboravi ove paljevinske igrice .)

Poslednja izmena:
Slazem se, zato ja jos uvek furam Bartona 🙂 To je krvavo jak procesor.
Razmisljao sam da predjem na 754 zbog 64-bitne podrske, ali nije to bilo ono pravo. Razmisljao sam da predjem na 939 zbog PCI-E, ali nije bilo realne potrebe. Sad razmisljam o AM2, ali videcu i to. Planirao sam upgrade za Crysis, ali posto ne mozes ni na 8800 da igras ko covek onda me ne interesuje. Kazu da ce FarCry2 moci da se tera na jakom single-core procesoru i najjacim DX9 kartama (citaj nV7950) bez problema. A moci ce i novi NFS, tako da imam cime da se zabavljam.
A Crysis cu da sacekam na QuadCor-u i nV9800 🙂

Poslednja izmena:
Sta znam, kod mene radi podnosljivo Crysis. Sve Medium, bez AA, na 1280x1024. Ponekad cimne ali sve u svemu je OK. Ja sam sa Bartona preso na Semprona samo zbog PCI-E. Hocu da predjem na Intel ali se nosim mislju da sacekam AMD i njihove proc sa tri jezgra, kazu da ce biti dosta jeftiniji u odnosu na konkurenciju. I max bi mogo da saceka koji mesec kad je vec ovoliko cekao pa da vidimo sta nam je AMD spremio.

glupi PCI-E

Bas me zanima kad se pojave nove Radeon 3xxx u AGP varijanti da li ce imati znacajno bolje rezultate od PCI-e varijante. Ako boljitak ne bude veci od 20% (a i to samo zbog C2D procesora) onda su nas sve gadno zaje*ali.

Ja sam vec izjavio da necu da igram Crysis ako nije na max details u 1680x1050 i drzacu se svoje namere makar cekao do 2009🙂
FarCry sam prvi put vukao na low, i bio sam odusevljen, a posle kad sam nabavio bolju grafu sam se iznervirao sto sam ubio tako dobru igru na radeonu 9200. Mislim, igrao sam je tu i tamo posle, ali to nije to. To je kao da si spavao sa Ksenijom Pajcin, ali su te pre toga namazali anestezinom.

Nazad
Vrh Dno