Šta je novo?

Pomoc oko overkloka.

skuLL'

Cenjen
Učlanjen(a)
05.02.2014
Poena
151
Pozdrav ljudi. :)
Eto ukratko da vam objasnim u cemu je problem. Naime, kao sto auto nije za zene, ni racunuri nisu. Sestra je pregorela njen laptop, posto je na studijama, morao sam joj pozajmiti moj laptop. Sustina je sto u njemu je i3 procesor, koji je meni obavljao odlican posao. Sada sam za desktop racunaru, koji je star 7-8 godina, tj. moj prvi racunar koji me izludjuje.

Procesor: Amd Sempron 3200+ manila radi na 1.8Ghz
Maticna: Asus m2npv-mx
Memorija: Kingston dd2 1 gb
Napajanje: Neko njesra, 450w

E sad ovako: Overklokovao sam procesor pre nekih godinu dana na 1.91ghz (9x212fsb), sve preko toga nije hteo da podigne sistem, tj. restartuje se 2-3 puta i zatim vrati na default vrednosti. Naime, posto sam prinudjen da ga ponovo koristim, flesovao sam bios na malo noviju verziju, posto sam samo probao, nisam skinuo najnoviju verziju. E sada, nakon flesovanja podigao sam ga na 2.3ghz (9x255fsb), nece vise. A sad, cilj mi je da doguram na 2.5gz, mislim da ce biti dovoljno. Znaci maksimalan mnozioc je 9, mogu samo da smanjim, dok sve preko 255 fsb, desava se kao i u navedenom primeru gore, resetuje se 2-3, pa vrati default vrednosti. Inace, zaboravih! Na trenutnis 2.3, temperatura u full loadu je 42-43, dok u normalnom rezimu 35-36. Imam box kuler, tj. fabricki njegov. Gledao, citao da ljudi ovaj procesor dizu i na 2.7 i 3.1 i da stabilno radi. Cilj mi je da doguram do 2.5ghz. Hvala unapred ;)

Niko nista? :/ Inace zaboravio da napomenem. Probao sam sa Clockgenom da podignem jos malo, medjutim u PLL Setupu nisu mi vidljive opcije, samo Ignore gsb/pci. A podesavanja za Ram u biosu su mi cudna. Znaci postoje samo one opcije tcl, trp i tako dalje. I sve te opcije su oduvek na Auto modu. :/

mislim da ti je to u tvom slucaju konkretno za tvoju masinu potpuno besmisleno u cilju ubrzanja obrade prosesa. posto su danasnji programi sa istim nazivima npr. Opera pre hrista i danasnja opera razlikuju po zahtevnosti mnogo. tako da ti to i uspe sto sumnjam posto ti nije to masina za oc verovatno da bi to uradio morao bi imati adekvatnu mem ali nebitno, sve sto ces pojacati u brzini ce biti samo cifra sa npr. 1.9 na 2.5 Ghz dok ce ti stvarni osecaj ubrzanja biti minimalan recimo samo pri otvaranju nekih programa nasta se cesto obraca paznja. sto i mislim da je u tvom slucaju pre nego neko renderovanje itd.
moj savet udomi proc.mem i plocu dodaj neku hiljadu din. i osetices ubrzanje bez OCa. a mozes i da OC ako uzmes nesto bolje.
nadam se da sam ti pomogao.:smoke:
poz:wave::d

Nazad
Vrh Dno