Šta je novo?

Pomoc oko overkloka

pilauda

Čuven
Učlanjen(a)
13.10.2003
Poena
775
Moja oprema  
CPU & Cooler
7800x3D & Dark Rock 4
Matična ploča
GigaByte B650M Aorus Elite AX
RAM
2 x 16GB DDR5 Kingston 6000 CL30
GPU
MSI RTX 4080 SUPER 16G GAMING X SLIM
Storage
Samsung 990 pro 2TB , Silicon Power 2TB
Zvuk
Edifier R1700BT
PSU
FSP Hydro G PRO 1000W ATX3.0
Kućište
CoolerMaster MasterBox TD500 MESH
Monitor
Gigabyte 27'' AORUS FO27Q2 OLED
Miš & tastatura
Scyrox V8, Razer Ornata V3
Ostale periferije
Xbox Series X
Laptop
HP 15s-eq2083nm
Mobilni telefon
iPhone 13 mini
Pristup internetu
  1. Optički internet
Imam plocu SAPPHIRE Pure Black P67 Hydra i proc Intel I5 2500k, hteo bi malo da ga kloknem pa ako moze neko uputstvo kako to da uradim?

hvala

Ako si novi u overklokovanju najbolje bi ti bilo da prvo prelistas par tema o tome na nasem forumu pa onda tek da probas. Imas i na youtube razne tutoriale koji ti mogu biti od koristi
. Zapamti da je overclokovanje opasno i da moze dvesti do trajnog ostecenja nekih komponenti zato gledaj da se imformises i edukujes sto vise pre nego sto krenes u akciju 🙂

Za OC ti prvo treba neki malo bolji hladnjak. Mozes i na box hladnjaku, ali ne mnogo. Za 20ak e moze da se nadje hladnjak tipa CM 212 EVO, koji je dobar za klokovanje sem krajnjeg natezanja proca. A sam OC nije tezak. Skines sa neta stres test tipa P95, skines CPUz i vidis koji je napon, udjes u BIOS i zakucas napon na tu vrijednost, BCLK na 100 i podizes mnozilac za proc. Provjeravas sa P95 stabilnost, kad pukne dizes napon i sve tako dok ne dodjes do zeljenog kloka ili temperature/napona koji ne smiju preci odredjene granice.

Nazad
Vrh Dno