Šta je novo?

Pomoc oko overkloka

• Začetnik teme Začetnik teme igysa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

igysa

Čuven
Učlanjen(a)
10.05.2002
Poena
695
Ploca je neka FIC, Kt-133a Cip set. Procesor je Athlon Thunderbird na 900. memorija NCP 133.

Da li bih mogao bez otkljucavanja, samo sa dizanjem magistrale da ga klokujem vise ? Koliko bi to moglo biti, s obzirom na slabu memoriju, ne znam da li ima mogucnost podesavanja PCI i AGP kloka, sta da radim sa voltaziom, koliko ona treba da bude ?

Molim za pomoc ?!

Podizi magistralu malo-pomalo, pa kad dodjes do nekog maximuma, onda probaj da podignes malo voltazu...Mada mislim da nece hteti vise od 9*120, probao sam ih nekoliko i nisu bili bas oc sampioni.

Zar nije FSB athlona u startu 133, a durona 100 ? Nisam gledao koliko je kod ovog lika, tek treba ponovo da odem da probamo da klokujemo ! (D)

igysa je napisao(la):
Zar nije FSB athlona u startu 133, a durona 100 ? Nisam gledao koliko je kod ovog lika, tek treba ponovo da odem da probamo da klokujemo ! (D)

Nije bili su Athloni i sa 100Mhz magistralom, sto je upravo i slucaj sa tim 900Mhz atlonom.

Aha, upravu si Alexandre !
Hvala svima na savetima , probacemo ! :wave;

Bolje ne pokusavaj sa tom plocom nista posto neces daleko stici sa magistralom. Ja sa Athlonom 750 nisam mogao ni na 102Mhz a gledao sam po stranim sajtovima da je neki maksimum 106Mhz i to ako "ubodes" primerak. Ne znam kako si mislio da promenis multiplikator, posto ploca nema tu opciju i ako procesor otkljucas. Nisam mogao da nadjem nijedan program koji podrzava tu plocu a da omogucava promenu multiplikatora (ako nadjes javi). Jedino ako hoces da rezes kontakte onda OK.
POZDRAV!!!

tako je !

sad kad malo bolje videh plocu, cinjenica je da je skart ! #$#!^$%@ !!

Nema uopste mogucnost promene magistrale, niti voltaze, ma nista !

maksimalni procesor je athlon 1200 sto videh na fic-ovom sajtu, pa to sad trazim da ubudzim.

Hvala na savetima !

Nazad
Vrh Dno