Šta je novo?

Pomoc oko overclocka

vidjecemo

Cenjen
Učlanjen(a)
03.05.2010
Poena
151
Pozdrav svima.

Pocetnik sam u overclockovanju i htio bi cut savjet od iskusnijih kolega. Dakle imam,

Intel C2D E6550 2.33Ghz

Gigabyate ga-p35-ds3l

Neku Apacer 2x1GB na 667Mhz

Transcend 2x1GB na 800

Ati 5770 (nije klokovana)

Evo kako sam ja to kloknuo,

FSB na 400 (default: 333Mhz) mnozilac na 7x.

latence na 5-5-5-15

Voltaze nijesam dirao.

Ovo sam testirao sa Orthosom, Everestom itd. i sve radi ok

E sad....Da li ovo valja ovako ostavit da radi, jer sam negdje procitao da nije dobro kada je kombinacija rama kao moja tj. 667 i 800 MHz??

Hvala unaprijed na odgovorima i sugestijama!!

Voltaze ako su na auto manuelno podesi na default.
Ram ti radi na 800 ?
Ako radi to znaci da ti je Apacer klokovan a to moze izazvati nestabilnosti.Kolika ti je voltaza za ram ?
Koliko si przio orthos, jesi picio igre, kakve su temperature ?

Voltaze ako su na auto manuelno podesi na default.
Ram ti radi na 800 ?
Ako radi to znaci da ti je Apacer klokovan a to moze izazvati nestabilnosti.Kolika ti je voltaza za ram ?
Koliko si przio orthos, jesi picio igre, kakve su temperature ?

Ram radi na 800, dakle ovaj od 667 je klokovan na 800 a ovaj sto je vec na 800, tu je i ostao. Voltaza za ram je 1.9.
Ortos je radio 10-15 min. na priority 9 i to iz 5-6 puta i nije nikakvu gresku javljao. Igram metro2033, bbc2 itd... i sve to radi ok. temperature pod opterecenjem su cpu-52, ploca-45-47 hdd-38. Nemam nikakvo dodatno hladjenje, cpu je na stock ventilator i to je to.
Najbolje bi bilo kad bih mogao da vidim i za ram, ali koliko znam, on se ne moze izmjeriti. 😉
Eto toliko, ako te jos nesto interesuje pitaj slobodno.

Zahvaljujem.

Sve ti je tu u redu.
Ako si zadovoljan teraj tako, i uzivaj 🙂

Po meni je to ok, samo nadji neki bolji kuler za 1500 din reci mo CM TX3 i teraj, kao sto covek rece podesi voltayu procesora na manuel i probaj sa sto manjom voltazom da bude stabilno. Izvrti Linx umesto orthosa kad kupis bplji kuler i to bi sve trebalo da je stabilno, mada i ovako deluje ok cim radi metro.......:wave:

Nazad
Vrh Dno