Šta je novo?

Pomoc oko odabira TV-a, 40"-43", Full HD

StefanL

Poštovan
Učlanjen(a)
14.09.2016
Poruke
21
Poena
54
Kao sto naslov kaze, trazim TV dijagonale 40" do 43", budzet je do 35 hiljada, trazim FHD jer verujem da mi UHD nije potreban jer ce se uglavnom za SBB koristit eventualno HDMI sa kompa, a HD ready nije dovoljan.
Dolazi u obzir KP, tehnomanija (mislim da to pokriva vecinu televizora jer imaju velik izbor, a sta nema u njoj - ima na KP), pre nego sto kazete da pogledam forum malo, vec jesam.
Naime treba mi televizor za dnevnu sobu, po mogucstvu smart ako moze da se uzme za koju hiljadu vise (cisto da bude future proof kad uzmem uskoro novi fon sa nekim Castom ili moji odluce da se tehnoloski preporode pa da se ukampuju na yt i slicno) a ako ne onda bar da bude dobra slika koliko je to moguce za A klasu (odnosno kvalitet slike > smart, ako drugacije ne moze), nisam nesto uveren u B klase (vox, vivax, alpha, tesla) zbog cestih reklamacija pa bih se

Neki od modela na koje sam naisao koji su cesto spominjani po benchu i drugim sajtovima:
https://www.tehnomanija.rs/tv-i-video/televizori/lg-televizor-lcd-43lh541v.html
https://www.tehnomanija.rs/tv-i-video/televizori/lg-televizor-43lh500t.html
https://www.tehnomanija.rs/tv-i-video/televizori/samsung-televizor-ue40m5002akxxh.html
https://www.tehnomanija.rs/tv-i-video/televizori/philips-tv-43pfs4112-12.html
https://www.tehnomanija.rs/tv-i-video/televizori/philips-tv-43pfs4131-12.html

Izmedju poslednja 2 je verovatno neka unutrasnja razlika u procesiranju slika ili slicno, nisam previse strucan sto se toga tice, a Samsung-ov kad sam pogledao uzivo bio je malo vise svetliji od ovih oko njega pa mu je to malo kvarilo sliku, a covek u radnji ga je fino nahvalio pa ne znam da li je subjektivno misljenje u vezi slike bilo.
U prodavnici su mi preporucili Philips i Samsung, ali oni imaju smart tek od UHD tehnologije, a posto sam video dosta zamerki za Philips po forumima; a Samsung kosta 350e bez smarta, mislio sam da vi mozete da mi preporucite nesto, date savet/iskustvo sa nekim od ovih ili slicnih, ili predlozite neki peti TV.

Hvala vam unapred, i izvinite zbog dugackog posta!
 
Ja bih išao na LG ili Samsung. Jer pored samih tehničkih karakteristika treba gledati i software na istim. Sem navedene dve marke, sa svim ostalim markama imao sam neki problem. Neki ne prpoznaju naša slova prilikom puštanja divx filmova preko USB-a, nekima fale kodeci, neki prilikom auto searcha razbacaju kanale na njima znan način, nekima su meni i podešavanja da odgrizeš sebi nogu. Ovo se prevashodno odnosi na manje poznate brendove, ali bih tu ubacio i Philips koji je gore naveden.

LG i Samsung razbijaju po svim gore navedenim stavkama. Ja konkretno imam 3 LG-ija u stanu. Pre toga sam imao 1 Samsung plazmu, a u drugom stanu imam Samsung-a. Nigde problem sa puštanjem preko USB-a, ni kodeci ni titlovi (najbolja podrška za jezike kod ovog dvojca), kanale mi ređaju redom kako je operater predvideo, meniji logični.

Sad imam samo LG-ije zbog daljinskih. Jednostavno, imam troje dece i uvek se zagubi neki daljinski. Ovako imam u stanu 3 LG TV-a i 4 daljinska za iste. Ako se neki i zagubi imam preostale.
 
U pravu ste, mislio sam da postoji sansa da se naruci iako nisu na lageru pa da se saceka.
I ja sam bas danas cuo za da su LG i Samsung najbolji, opet.
Promena plana, budzet je 50-55 hiljada ali samo na modele koji su u tehnomaniji, sad je valjda dovoljno para :)
Dakle sto bolja slika, i smart ako je moguce, sada je valjda veci i bolji izbor malo, hvala vam na odgovorima do sad :)
 
Poslednja izmena:
Moze i na KP ali za 35-40 hiljada i dalje, posto vidim da ima modela 2018 kojih nema po prodavnicama, pa ako ste upuceni koji su dobri posto ja ne mogu nikako da se snadjem s njima..
 
Pa zapravo od smartova postoje samsungovi i jedan LG:
https://www.tehnomanija.rs/tv-i-vid...vizor-ue43mu6122kxxh-led-43-quot-1092-cm.html
https://www.tehnomanija.rs/tv-i-vid...art-televizor-ue40mu6122kxxh-led-40-quot.html
https://www.tehnomanija.rs/tv-i-video/televizori/lg-tv-43lj594vaee.html
izmedju samsungovih ne vidim nikakvu razliku osim ta 3 inca, i par LG bez smarta:

https://www.tehnomanija.rs/tv-i-video/televizori/lg-tv-43lj515vaee.html
https://www.tehnomanija.rs/tv-i-video/televizori/lg-televizor-led-full-hd-43lj500v.html
izmedju kojih isto ne vidim razliku, jos za ovaj sto je jeftiniji pise da je frekvencija osvezavanja 200 PMI?

ako ovaj samsung smart 40" isti kao LG i drugi smart samsung, osim u dijagonali, onda mi je on mozda najbolji izbor, jer sta su 3 inca sa 60 evra ako je vec identican ko ta 2? :D
 
Poslednja izmena:
Sad vidoh i drugi.Da sam ja na tvom mestu uzeo bih 43lj500v,za 42k ,u drugoj radnji.Ako imas vec novca mozes i ovaj 594,ali samsung ne,jer je 40 incha premalo za 4k.
 
Zao mi za taj jer nema smart LG, njega mogu i tu da uzmem u tehnomaniji,
jurim tehnomaniju jer imam tu nekih 20ak % popusta pa zato, 4k mi ni ne treba uopste nego samsung nema modela sa smartom a da je bez 4k,
a 4k mi nece pokvariti gledanje SBB tj Full HD-a uopste jer se adaptira sam na digitalnu televiziju a i moze da se podesi rezolucija koliko sam razumeo,
pa bi bilo ko da nemam 4K a imao bih smart sa dobrom slikom sto i gledam.

E pa ne gori nigde hahah, zapravo ja uvek cekam popuste i slicno, pa bih voleo da si u pravu, nego smo se zagrejali sad kao prvomajski popusti al nista od toga izgleda, sve soc stavili popuste i na ocajne modele, tako da ako mislis da ce tad imati popuste i na ove malo bolje modele, sto da ne, ali svejedno i dalje ne znam koji bih odabrao hah :D
 
Samo da vas obavestim ako jos nekoga zanima,
opredelio sam se za 43UJ6307 varijantu koja je bila 50k, ali posto je nije bilo trenutno na lageru, i nozice su mi bile par cm sire nego sto staju na vitrinu gde treba da bude TV predomislio sam se i uzeo 43UJ634V za 55k,
i mogu vam reci da sam bas zadovoljan samo imam par pitanja pa kad sam vec tu,
Jel mogu nekako DESKTOP pc da povezem sa TVom a da nije preko HDMI? Posto mi je u drugoj sobi i trebao bi mi duzi HDMI od 20 metara...
Video sam da ljudi pricaju da mogu preko WiDi iz TV posto ga poseduje ovaj model, al onda preko wireless kartice sa kompa moram da se povezem sa TV i ne mogu na kompu da budem na netu ako ocu neki film ili slicno da pustim?
Da li ima neka fora preko zajednicke mreze posto je na isti ruter povezan i TV preko wirelessa i komp preko lana?
Hvala vam unapred! :)
 
I jos jedno pitanje, posto je ovo 4k model, slika je top, ali preko celog ekrana je samo kad je 4k ili digitalni signal preko SBB, nemoguce da ce mi full hd uvek imati ove okvire crne gore i dole odnosno da ne moze da se podesi da bude slika preko celog ekrana, kao da je 4:3 odnos??
 
Nazad
Vrh Dno