Šta je novo?

Pametni uređaji Pomoc oko odabira Samsung vs Huawei - sat do 200€

Fitnes narukvice, sijalice, pametni usisivači i sl.

Chernobyl

Slavan
Učlanjen(a)
07.08.2014
Poena
275
Zdravo ekipa 👋 trenutno koristim Huawei Band 6 i zeleo bih da predjem na neki konkretniji sat tu oko 200e. Posto nemam predstavu sta zelim i sta mi treba, odgledao sam Benchmark video

Tako da sam shvatio da se dvoumim izmedju Samsung i Huawei sata. Ono sto mi je najbitnije i zbog cega najvise kupujem sat je pracenje zdravlja (otkucaj srca, spavanje, stres...), nakon toga mi je bitno da je kvalitetne izrade i da ima AMOLED. Ono sto mi je najveca boljka kod Samsunga, a prednost kod Huawei je trajanje baterije, na koji sam spreman da nacinim kompromis ako ima valjanog razloga. Koristim Galaxy S23 Ultra, ako je to uopste i bitno?

Pozeljno je da sat podrzava sinhronizaciju sa Strava app i (ako postoji?) da podrzava NFC za placanje.

Rešenje
Самсунг узми само ако ти је битно да ти сат буквално мења телефон, јер је на пољу софтвера Самсунг далеко испред Хуавеја. Што се тиче израде смешно је и поредити сат који је од титанијума и сафирног стакла (Хуавеј) са Самсунгом, о трајању батерије тек су разлика небо и земља. Такође на релацији Самсунг телефон /Хуавеј сат ради све најнормалније, ја користим већ годинама. Као и @Stefan1995 ,поседујем GT3 Pro и што се тиче израде је неуништив сат.
Ne znam da li je neko postavio to pitanje ranije, ali kakva je situacija sa promenom baterije kod pomenutih Huawei, Samsung smart satova? Malo je glupo dati za sat 300,400, 500 i više evra i da sat traje maks 3-4 godine koliko je relativno životni vek jedne baterije. Da li je neko uspeo da zameni bateriju na nekom Huawei ili Samsung satu?
Ja mislim da vecini sat dosadi posle 3,4 godine pa ga zamene drugim kakva god da mu je baterija.

Realno to ima smisla, ali recimo Huawei Ultra je oko 100k dinara, to je ipak malo jača cifra da bi se sat bacio nakon te 3-4 godine. I sam sat je tako urađen da dosta podseća na klasičan mehanički sat i po pitanju materijala koji su korišćeni prilikom izrade, a i samog dizajna nego na pametni sat...Deluje mi glupo da proizvođač nije predvideo bar za te premium modele mogućnost da se zameni baterija...

Na mom Huawei GT2 pro je u garanciji zamenjena matična ploča, baterija, ekran i ploča sa tasterima ;)
Faktički dobio nov sat (šest meseci pre isteka garancije).

Ja ih baš iz tog razloga i izbegavam. Ima na aliju da se uzmu baterije ali da li to neko menja kod nas, pitanje je... Uvek sam pričao da je baterija problem i ako nema mogućnosti zamene, džaba ti urešaj i od 5000e, kada na kraju mora u kantu.

Iskreno, ko da za sat 100k ne veruje da ga taj drži 3-4 godine. Ljudi menjaju telefone na pola godine do godine a telefoni su sad 200k pa što ne bi menjao sat. Ima po internetu dobrih tutorijala kako zameniti bateriju i smatram da nije neki bauk (ali vodotoprnost posle je veliko pitanje).

Nazad
Vrh Dno