Šta je novo?

Pametni uređaji Pomoc oko odabira Samsung vs Huawei - sat do 200€

Fitnes narukvice, sijalice, pametni usisivači i sl.

Chernobyl

Slavan
Učlanjen(a)
07.08.2014
Poena
275
Zdravo ekipa 👋 trenutno koristim Huawei Band 6 i zeleo bih da predjem na neki konkretniji sat tu oko 200e. Posto nemam predstavu sta zelim i sta mi treba, odgledao sam Benchmark video

Tako da sam shvatio da se dvoumim izmedju Samsung i Huawei sata. Ono sto mi je najbitnije i zbog cega najvise kupujem sat je pracenje zdravlja (otkucaj srca, spavanje, stres...), nakon toga mi je bitno da je kvalitetne izrade i da ima AMOLED. Ono sto mi je najveca boljka kod Samsunga, a prednost kod Huawei je trajanje baterije, na koji sam spreman da nacinim kompromis ako ima valjanog razloga. Koristim Galaxy S23 Ultra, ako je to uopste i bitno?

Pozeljno je da sat podrzava sinhronizaciju sa Strava app i (ako postoji?) da podrzava NFC za placanje.

Rešenje
Самсунг узми само ако ти је битно да ти сат буквално мења телефон, јер је на пољу софтвера Самсунг далеко испред Хуавеја. Што се тиче израде смешно је и поредити сат који је од титанијума и сафирног стакла (Хуавеј) са Самсунгом, о трајању батерије тек су разлика небо и земља. Такође на релацији Самсунг телефон /Хуавеј сат ради све најнормалније, ја користим већ годинама. Као и @Stefan1995 ,поседујем GT3 Pro и што се тиче израде је неуништив сат.
Ja čekam da još malo unaprede te satove i iz iskustva ljudi koje poznajem, znam da je Huawei na kraju ostao na njihovim rukama posle menjanja svih satova... Verovatno zbog baterije i samog kvaliteta izrade. Meni ovaj kao na slici liči na one dečije satove i nisam ljubitelj takvih satova. Više volim Huawei fazon koji je kao premium klasa u odnosu na Samsung kada je dizajn u pitanju.

Što se tiče preciznosti merenja tu su mi broj jedan Sunto i Garmin koji imaju algoritam sa 98 posto preciznosti. Imao sam i jedan i drugi i na kraju ostao na Garminu baš zbog njihove mreže i portala sa kojim je povezan ceo svet korisnika, pa imaš opcije takmičenja i dostignuća. Isto mi je bitno što Garmin ima sinhronizaciju sa Google Maps, tako da mi je isto kada završim merenje kao da sam na telefonu koristio GPS. Sve mi detaljno pokaže, a bavim se planinarenjem i bitna mi je preciznost.

Suma sumarum, ako mene pitaš Huawei. Ne znam samo da li je kompatibilnost svih funkcija ako upariš Samsung i Huawei, to sačekaj nekoga iskunsijeg. Znam ja to ranije bio problem i da nisi baš sve moga da koristiš.

Samsung bez ikakve dileme, pisao sam 100x o tome ovde. Nije mi problem da stavim sat na punjac jednom u 3-4 dana zarad neuporedivo boljeg softvera, imao oba tabora. Koji je lepsi e to je subjektivno, meni su oba tabora ok sto se estetike tice i kvaliteta izrade.

Najbolje da proba oba na ruci u radnji i vidi koji mu više leži. Svakako baterija je i dan danas najbolja na Huawei satovima i tu nema greške. Ako nije prioritet baterija i ako će da puni svaka 4 dana sat, onda Samsung. Ja moj sat punim jednom mesečno ali držim sve pogašeno kada ga ne koristim za praćenje i aktivnosti.

Meni ovaj kao na slici liči na one dečije satove i nisam ljubitelj takvih satova. Više volim Huawei fazon koji je kao premium klasa u odnosu na Samsung kada je dizajn u pitanju.
Ja imam ovaj T-rex 2 na slici, odlican sat, na ruci ne izgleda tako glomazan (moj je crne boje, mozda zbog toga) iako imam tanku ruku. Ja sam zadovoljan, sat je zamisljen kao takticki i otporan je na udarce, vodu, tako da nisam za 6 meseci uspeo da ga ogrebem, ne skidam ga nikad osim kad stavljam klasican sat ili kad ga punim. Tusiranje, plivanje u bazenu, kisa, sneg... zaista ga ne stedim.
Iskljucen mi je AOD i GPS, tako da bateriju punim jednom u 50-60 dana, povezan konstantno na telefon preko blututa, pozivi, poruke obavestenja stizu konstantno.

Самсунг узми само ако ти је битно да ти сат буквално мења телефон, јер је на пољу софтвера Самсунг далеко испред Хуавеја. Што се тиче израде смешно је и поредити сат који је од титанијума и сафирног стакла (Хуавеј) са Самсунгом, о трајању батерије тек су разлика небо и земља. Такође на релацији Самсунг телефон /Хуавеј сат ради све најнормалније, ја користим већ годинама. Као и @Stefan1995 ,поседујем GT3 Pro и што се тиче израде је неуништив сат.

Hvala svima na savetima i predlozima 🙏

Definitivno kupujem HUAWEI WATCH GT 4 46 mm

Ono sto me jos zanima, gde je najbolje da ga kupim? Koliko vidim iste su cene kod nas u prodavnicama i kod madjara

Uzimaj odmah.
Imao sam gt4 i zamenio za gt3 pro. Mnogo je ozbiljniji sat gt3 pro i bolje materijale ima. Prednost 4 je lepsi softver, nista vise.
Sada si me bas zainteresovao, jer vidim da je razlika svega par hiljada. Jel mozes da mi kazes sta tacno mislis pod "ozbiljno bolji sat" GT3 Pro vs GT4? Hvala ti unapred na odgovoru 🙌

Sad jeste, zbog carine, sto je super. Nego, jel ovo za cene kod huawei stoji za stalno ili..?
Izrada je dosta bolja, korisceni su bolji materijali, to se najvise primeti i meni sat lepo izgleda na ruci, mada i gt4 sa zelenom narukvicom je takodje lep.
Bolji senzori su na gt3 pro, za osobe koje vezbaju je ovo plus.
Ne mogu da se setim sta nisu stavili na 4 od funkcija, secam se da smo pricali o tome.
A i gt4 nije naslednik gt3 pro, on se ocekuje ove godine.
Ako te bude zanimalo jos nesto tu sam.

Sad jeste, zbog carine, sto je super. Nego, jel ovo za cene kod huawei stoji za stalno ili..?
Izrada je dosta bolja, korisceni su bolji materijali, to se najvise primeti i meni sat lepo izgleda na ruci, mada i gt4 sa zelenom narukvicom je takodje lep.
Bolji senzori su na gt3 pro, za osobe koje vezbaju je ovo plus.
Ne mogu da se setim sta nisu stavili na 4 od funkcija, secam se da smo pricali o tome.
A i gt4 nije naslednik gt3 pro, on se ocekuje ove godine.
Ako te bude zanimalo jos nesto tu sam.
Pise da akcija vazi do 15. avgusta.

Pozdrav svima! Da ne otvaram novu temu kažite mi da li ima u cenovnom rangu do 500 eur da se kupi nešto bolje od Huawei GT3 Pro - što se tiče odnosa cena - kvalitet (safirno staklo, titanijumsko kućište, trajanje baterije itd)?

Sunto ili Garmin su meni svakako bolja stavka od ovih koje ja gledam kao igračke, ali su za drugu namenu i zato koštaju i skuplje od 500e.

Dobro, nisam naveo namenu.Treba mi sat za svaki dan, i da može da prođe i u povremenim "ozbiljnijim" poslovnim prilikama. Kod Huawei i Samsung satova, pogotovo Huawei u titanium varijanti mi se sviđa što sat može da prođe estetski kao klasičan mehanički sat, da ne kažem sat za svaki dan i za ozbiljnije prilike što za većinu Sunto, Garmin i sličnih pametnih satova koji su prevashodno namenjeni planinarima, roniocima, se ne može reći. Možda Garmin Fenix 7 pro u titanium varijanti ali kao što ti reče on je u daleko skupljem cenovnom rangu...

Zato smo i naveli gore preporuku da se zaobilaze kinezi i uzima Samsung. :D

Garmin još uvek. Hteo sam da uzimam nešto bolje, ali čekam da naprave neki bum sa baterijama, jer da menjam sat svake tri godine kada oslabi baterija ne želim. Volim satove, ali sam se odlučio za Garmin Vivo Sport koji sam podesio da mi baterija traje oko mesec dana, a kada planinarim onda dva dana, jer koristim gps navigaciju koju posle prebacujem na google mape da bih video kuda sam sve išao. Svakako nosim powerbank da se nađe.

Ne znam da li je neko postavio to pitanje ranije, ali kakva je situacija sa promenom baterije kod pomenutih Huawei, Samsung smart satova? Malo je glupo dati za sat 300,400, 500 i više evra i da sat traje maks 3-4 godine koliko je relativno životni vek jedne baterije. Da li je neko uspeo da zameni bateriju na nekom Huawei ili Samsung satu?

Nazad
Vrh Dno