Šta je novo?

Pomoc oko odabira klime

Nish

Poštovan
Učlanjen(a)
19.06.2017
Poena
55
Moja oprema  
Mobilni telefon
Mi 10T Lite
Pametni uređaji
Cistac vazduha, usisivac
Pristup internetu
  1. Optički internet
Potrebna mi je mala pomoc oko odabira klime, nemam nikakvog iskustva a ne mogu da se odlucim... budzet je od 60-80k. potrebno je da greje sobu od 18m2 i kad se otvore vrata ima mali hodnik i kuhinja sve ukupno 10-12m2.

Hisense inverter energy pro x 12K QH35XV3AG​

Fujitsu ASEH12KNCA / AOEH12KNCA​

da li uzeti ovaj hisens za 63k ili ici na neke skuplje klime?
Naleteo sam i na ovaj fujitsu za 70k.
Ili nesto sasvim drugo?

Za tako malu kvadraturu nikako Hisense. Radila bi kao on/off. Ta fujitsu bi trebala biti ok, uz nju Daikin FTXF35D ili 35E itd..

I to je premalo za Hisense. Radice kao on/off. Drugaru se npr gree pular nekad pali i gasi u 40ak kvadrata neizolovanog prostora (ne ide ispod 500w) kad su temp u plusu..

Da li onda da gledam neku 9-ku?

Treba ti model koji spušta dovoljno nisko na grejanju. Ne znači da će 9ka biti bolja od 12ce.

Potrebna mi je mala pomoc oko odabira klime, nemam nikakvog iskustva a ne mogu da se odlucim... budzet je od 60-80k. potrebno je da greje sobu od 18m2 i kad se otvore vrata ima mali hodnik i kuhinja sve ukupno 10-12m2.

Hisense inverter energy pro x 12K QH35XV3AG​

Fujitsu ASEH12KNCA / AOEH12KNCA​

da li uzeti ovaj hisens za 63k ili ici na neke skuplje klime?
Naleteo sam i na ovaj fujitsu za 70k.
Ili nesto sasvim drugo?
Gledaj Fujitsu 12kmce, ova KNCA je noviji i slabiji model iz niže klase.

Gledaj Fujitsu 12kmce, ova KNCA je noviji i slabiji model iz niže klase.
Da li je pametno mozda ici na LMCE? Citam ovde po forumu da je proveren model, samo sto je star. Ne znam koliko je pametno kupovati te starije modele?

Jeste proveren i star, al' noviji nije lošiji. Čak i lepše radi (niže spušta u minimumu). Pa bolje idi na KM seriju. Štedljivija je klima, jest' da je razlika mala, ali je ima.

Narucena KMCG, nadam se da ce dobro sluziti. Hvala na savetima.

KMCG12 je u stvari KMTA18 samo slabije snage, mislim iz iste su serije KM?!
Mislim da su razlicite serije ovo je KMC a ova KMT, pretpostavljam da su slicne. Ja sam hteo da narucim po preporuci clana jozza KMCE, prodavac mi je reko da je ova KMCG ista klima samo sa wifi uredjajem koji dolazi uz klimu a razlika je bila 2000 pa sam uzeo KMCG.

Sve su u sustini iste ( od KMTA, preko KMCC, pa KMCE, KMCF, KMCG. Ovo je za modele 7 do 12.
Sad, kako idu redom, ima nekih malih nebitnih izmena, bitnija bi bila da od KMCF ima vec ugradjen WIFI i stelovanje temp na pola stepena, ovo ostalo neke nebitne sitnice.
Snaga, COP, SCOP, sve identicno na svim modelima.

KMCG12 je u stvari KMTA18 samo slabije snage, mislim iz iste su serije KM?!
Pa da, ista serija, jedna je 12, druga 18. Kod KMTA 18 mislim da je ovako od kad je izasla, nema nekih restilizacija kao na ovim slabijim.

Poslednja izmena:
Pozdrav, koja je bolja klima od ove dve:
  • Hisense Comfort 12K (KE35MR0E)
  • Hisense Expert Smart 12K (CF35YR1FG)
Stan ima 50m² i klima bi služila kao neka rezervna opcija za grejanje i leti za hlađenje.

Treba mi pomoć oko izbora klime za sobu od 35kvm, uglavnom hladjenje (ostali deo stana ima već klimu koja ne dopire do ove sobe).
Može i dogrevanje u nekom medju periodu kad se toplane ugase. Dakle inverter, ali koja? Iščitala sam razne preporuke, ali se nisam odlučila izmedju Hisense, Midea i Gree.
Ako sam dobro shvatila da su te medju kvalitetnijima. Cena što manja, pošto je će biti samo pomoćna klima za velike vrućine. Hvala!

Treba mi pomoć oko izbora klime za sobu od 35kvm, uglavnom hladjenje (ostali deo stana ima već klimu koja ne dopire do ove sobe).
Može i dogrevanje u nekom medju periodu kad se toplane ugase. Dakle inverter, ali koja? Iščitala sam razne preporuke, ali se nisam odlučila izmedju Hisense, Midea i Gree.
Ako sam dobro shvatila da su te medju kvalitetnijima. Cena što manja, pošto je će biti samo pomoćna klima za velike vrućine. Hvala!
Lg S12EQ

Koja je bolja opcija Gree Clivia ili Lg S12EQ ili nesto trece? i za grejanje i za hladjenje

Vrh Dno