Šta mislite o kupovini Sansui-a AUX501?
Našta treba obratiti pažnju?
Koliko se ja razumem u Yamahu, to su zvučnici a ne pojačalo...Ja sam imao sreće da pre nekog vremena poslušam Yamaha NS-690II kompletno sređenu. To je već ozbiljna priča. Da je imam gde, sigurno bih je kupio.
Koliko se ja razumem u Yamahu, to su zvučnici a ne pojačalo...![]()
Govoriš u padežu koji se odnosi na Yamahu kao pojačalo...kompletno sređenu. ..... Da je imam gde, sigurno bih je kupio.
Hvala, verovao ili ne, sve si mi odgovorio već.
To su ti saveti koje sam tražio...
Sve je baš tako,takva su vremena.Sa pojavom nosivih uređaja, opalo je interesovanje za kvalitetnom reprodukcijom zvuka, Hi-Fi i High-End. Normalno je da je poraslo interesovanje za multimedijalnu audio opremu, gde je vizuelna komponenta bila primarna u odnosu na zvuk, i pojavila se potreba za 5.1 - 7.1 - 10.1 - 100.1 sistemima (samo da je što više), da bi se mogao čuti efekat leta helikoptera u sobi kako preleće (Matrix prvi deo). Impresivan doživljaj zaista. Sve je postalo površno i bez suštine. Oči su postale glavne. I emocije su nestale. Sve je postalo brzo. Ćutiš 2 sata i samo gledaš. i tako prođe veče. Bez komentara. Dobro, neko voli i to.
Ko je jednom bio u prilici da sedi kod prijatelja audiofila, na slušanju muzike i razgovoru, to neće nikada zaboraviti. To je ta vrednost i lepota, gde sva čula uživaju, video - audio - gastronomija i intelekt. Kada se sretnu dvoje ljudi koji se ne poznaju i prilikom upoznavanja se prepoznaju da su audiofili, sve barijere padaju i njihova komunikacija postaje kao da se znaju od uvek.
Mala sociološka analiza, spontano izašla iz mene, posle 40 godina audiofilskog "staža", podstaknut @ivoludilo pisanjem.
Elementarna logika govori da čim uređaj ima mnogo mogućnosti u jednom uređaju, tu kvaliteta nema. Ali za kupca sa očima to nije problem, jer su stečene druge navike.
Uvek kada sam naleteo na njegov oglas,cene su bile baš visoke,evo i sada gledam,i deluje mi da su mu cene jake.Ne znam iz kog si grada, ali mogu da preporučim iz Ćuprije jednog doktora medicine, koji je strastven ljubitelj Hi Fi ja. Uglavnom prodaje svoje viškove, a roba mu je baš kvalitetna. Ja od njega kupujem. Jako je prijatan a možeš i da preslušaš razne kombinacije.
Uvek kada sam naleteo na njegov oglas,cene su bile baš visoke,evo i sada gledam,i deluje mi da su mu cene jake.
Trenutno su dobre rasprodaje po evropi,i kada se njegove cene uporede,sa jednim renomiranim Hi-Fi KP članom ,cene iz Ćuprije su baš visoke.
Uvek prvo poredim,novo u radnji kod nas,KP novo iz uvoza i KP polovno,i to plovno,generalno je retko kada bilo povoljno,mislim samo na AVR.
Za sve te uređaje je potreban jako dobar majstor koji bi mogao da ih vrati u fabričko stanje , a po mogućstvu i malo poboljša kvalitetnijim komponentama. Ovo je po pravilu skuplje od cene tih polovnih uređaja, ali ako se uradi dobro, to je priča za narednih dvadeset i više godina, plus ima i veliku kolekcijonarsku vrenost, koja vremenom samo može da raste.
Znam za taj video. Fantastično je šta sve može da se nabavi. Ja sam kupio Proton 520 koji je kompletno sredio Zeks sa Hi Fi les foruma, a isto tako sam slušao kod drugara, jednog prastarog Luxman a, koga je sredio Siniša ( Sinevoice ). Ko je imao para da kupi zvzlnike ili pojačalo koga je pravio Siniša, taj je prešao igricu.
Ja koliko se secam Rankov ni skretnicu za zvucnike nije znao da napravi, drugi su mu radili, a ne da refresuje pojacalo. Ovo je nova informacija, mozda je tokom godina postao mag za elektroniku.
Možda si ga pomešao sa Stonetom. On mi je uništio jedno pojačalo. Moglo je da dođe do nasilja.
Ne nisam ga pomesao, vrlo dobro znam Sinisu Rankova iz Prvomajske.
Imam Sinisine zvucnike
Imam Sinisine zvucnike vec 14-ta godina i zvuce fantasticno i rade besprekorno, piano lak, novi napravljeni od nule da bi radili uz rotel 1520 ra, podesio ih je fenomenalno, zvuk je analogan i topao, phono like do besvesti iako ide sa digitalnog nosaca preko dac-a do pojacala. Bar sto se tice zvucnika bolja kupovina nego bilo sta drugo od brendiranih marki za iste pare posebno ako je potrebno specificno uparivanje i podesavanje zvucnika da bi zvucalo dobro .
+1 za surovu istinu, lepo si to sročio.dok su blind test uređaji za demistifikaciju placeba ozloglašeni kao u doba inkvizicije.
Zvučnici (zvuk) treba da budu onakvi kakvi se meni svidjaju (ili bilo koji - kome), zlatno pravilo bilo i ostalo. Ja samo znam da su sa ovim rotelom spendori, focali, BW zvucalo otuzno, BW ponajbolje a spendori i focali ocajno...i to su sve bili zvucnici u rangu 2K+...dok nisam otisao i kod Sinise da vidim hoce li tamo mozda delovati bolje. On je uzeo pojacalo i testirali smo na par njegovih gotovih P7 i odmah je delovalo super ali rekao sam mu da bih hteo da zvuk deluje providno i phono like...nakon toga je uzeo da ih pravi, secam se da su tweeteri bili italijanski, kondezatori ruski, a kutije on...posle smo probali kad su bili gotovi i meni je zvuk delovao bajno vec tada ali je ostavio jos malo da ih uparuje ukljucujuci i podesavanjae rotela...kada sam ih uzimao bilo je nekoliko starijih ljudi koji su dosli da cuju, hifi zaljubljenici i svi su bili odusevljeni ali najvaznije ja. To je cela prica, trajal meseca dana od kada sam prvi put bio kod nejga, jednostavno i prosto. Na njih ide dozivotna garancija a on nije lik koji vara ljude okolo...nekome ce se svidet zvuk, nekome nece, meni je napravio ono tacno sto sam hteo i ja sam mu zahvalan.Zvučnici treba da budu neutralni, ni topli, ni hladni, ni analogni, ni neanalogni. Oni trebaju uz kvalitetno pojacalo da što vernije prenesu muziku a ne da je boje na bilo koji način, što bliže priđu neutralnosti to su bolji. Što se tiče podešavanja zvučnika to su po malo priče za malu decu. Ako su drajveri dobri, kutija dobro proračunata i skretnica urađena kako treba šta tu ima više da se podešava. Ako treba da se prepravlja skretnica onda samo znači da u startu nije bila urađena kako treba.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari