Šta je novo?

Pomoc oko odabira dobavljaca!

Zhule

Slavan
Učlanjen(a)
17.04.2008
Poena
319
Pozdrav! Nadam se da je pravo mesto za temu, ako nije molim moderatore da je premeste...

Bavio bih se prodajom racunara, kako u servisu/prodavnici koju nameravam da otvorim tako i prodajom na rate, verovatno sindikalnom.

Nadam se da nije protiv pravila da mi neko od ovde prisutnih odgovori u vidu PM ili javno ako je to dozvoljeno (stvarno u taj deo posla nisam upucen).

Jednostavno, interesuje me da li neko moze da mi posalje na PM da li ima cenovnik racunarskih komponenti koji dobija jedna maloprodaja na samom pocetku poslovanja, koliki je rabat i kako se menja u zavisnosti od prometa.

Takodje me interesuje kada i ko od vecih distributera daje na odlozeno placanje (koji su uslovi za to), takodje izuzetno bitno.

Moze odgovor i potpitanje ovde, a ostatak na PM pa cu dati mail na koji moze da se posalje. Sto vise distributera, to bolje.

Unapred hvala :wave:

Evo da ti odgovorim na najvaznije tvoje pitanje, a to je ono u vezi placanja.
Zaboravi na odlozeno placanje, bar u pocetku. Tako je bilo kada sam ja otvarao. U pocetku sve ide za avans i taj period je najteze pregurati. Kako vreme odmice i gomilaju se narudzbine dobices odlozeno placanje, na koliko dana to zavisi od dobavljaca i kod pojedinih od dobre volje komercijaliste sa kojim budes radio. Ja imam kod svih razlicito. Za ostalo mozemo na pm ako zelis da ne bi bilo reklamiranje.

Nazad
Vrh Dno