Šta je novo?

Pomoc oko oc, Gigabyte GeForce 9600 GT

boxa

Slavan
Učlanjen(a)
27.08.2008
Poena
301
Pozdrav, zeleo bih da pitam tj zatrazim pomoc oko oc navadene graficke kartice.
Koje programe da koristim i dokle je sigurno da je oc? I pre svega, da li ima svrhe to da radim, tj da li mogu da dobijem na boljim performancama? Citao sam na vise mesta da ova kartica ima dosta dobar oc potencijal pa bih hteo da ga iskoristim.
Sto se tice moje conf :
amd athlon 64 x2 4800+
2x 2 gb apacer gold 800 mhz
Gigabyte GeForce 9600 GT
Gygabite S-Series GA-M57Sli-S4
napajanje : Chieftec 550 w
i kuciste chieftecovo sa 2 coolera 12 incha i 2 od 8 incha
To je odprilike sve, ako jos nesto treba, javite da napisem.
Nov sam u oc tako da bih voleo da mi pomognete, hvala svima unapred!!! :)

Jos bih naveo da koristim win Vistu x32 i da sam u mogucnosti da kupim jos jednu Gigabyte GeForce 9600 GT pa da ih stavim u sli mada mi je par ljudi reklo da sa ovim napajanjem i ovakvom confom necu moci da teram 2 graficke? Nisam u mogucnosti i napajanje da menjam, tako da bi bilo dobro da mi kazete da znam. Jos jednom hvala unapred!

Poslednja izmena:
Pozdrav, zeleo bih da pitam tj zatrazim pomoc oko oc navadene graficke kartice.
Koje programe da koristim i dokle je sigurno da je oc? I pre svega, da li ima svrhe to da radim, tj da li mogu da dobijem na boljim performancama? Citao sam na vise mesta da ova kartica ima dosta dobar oc potencijal pa bih hteo da ga iskoristim.
Sto se tice moje conf :
amd athlon 64 x2 4800+
2x 2 gb apacer gold 800 mhz
Gigabyte GeForce 9600 GT
Gygabite S-Series GA-M57Sli-S4
napajanje : Chieftec 550 w
i kuciste chieftecovo sa 2 coolera 12 incha i 2 od 8 incha
To je odprilike sve, ako jos nesto treba, javite da napisem.
Nov sam u oc tako da bih voleo da mi pomognete, hvala svima unapred!!! :)

Jos bih naveo da koristim win Vistu x32 i da sam u mogucnosti da kupim jos jednu Gigabyte GeForce 9600 GT pa da ih stavim u sli mada mi je par ljudi reklo da sa ovim napajanjem i ovakvom confom necu moci da teram 2 graficke? Nisam u mogucnosti i napajanje da menjam, tako da bi bilo dobro da mi kazete da znam. Jos jednom hvala unapred!

Riva tuner za promenu parametara(gpu,mem,shader clock,odvojeno) i za testiranje ati tool(scan for artefacts).Mozda uspes da je ubrzas za 10-15%,u prevodu koji frejm,pa ako ti znaci...Probaj.

Ja sam overclokovao moju 9600gt sa riva tunerom 2.09.

Udjes u program i povecavas frekvencije.
A mozes da upalis neku igru, i na alt+tab predjes u rivu i menjas pa vidis da li ce ti brze igra raditi.
To sam ja radio dok sam igrao World in conflict. sve na max:D

Gigabyte-ov V-tuner?
Da li si probao?

Evo koliko sam ja terao 9600GT core clock 765 mhz memori clock 1040 mhz Shader clock 1815 mhz ali sve ti to zavisi od kloka procesora sto ti je jaci procesor to su ti bolji rezultati krafike

Druze, stavi ti te dve 9600gt i uzivaj na tom napajanju... Ja sam to napajanje imao do pre 2 meseca i nikad nisam imao problem, a slicna nam je konfiguracija...

A usput ako stavis dve 9600gt batali bilo kakav clock dok ne kupis jace napajanje, a na default-u ce ti na tom napajanju raditi sve bez problema...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno