Šta je novo?

Hardver Pomoc oko nove konfiguracije

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

kroki

Poštovan
Učlanjen(a)
19.08.2016
Poena
55
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. ADSL
Pozdrav ljudi.
Nisam dugo sastavljao konfiguraciju,pa je sada doslo vreme da se stara zamenim novom.
Kao i do sada koristio bih za gaming kada uhvatim vremena kao i za normalno koriscenje you tube,google itd.
Od igrica igram WOT,WOW, CS,

Nesto sam ovako mislio,ako nesto ne valja svaka prepruka je dobro dosla.

Ryzen 5 7500F ili 7600
ASRock B650M-HDV/M.2
Arctic Freezer 36
G.Skill 2x16 6000mhz cl30
Kingston KC3000
Cooler Master MasterBox Q300L V2
Arctic P12 PWM PST uzeo 5kom paket za kuciste
Napajanje zadrzavam staro Cooler Master G650M

Grafiku jos nisam odlucio pa mi svaka preporuka znaci ,Cifra do nekih max 40k
Plan je da se kupi i novi monitor za igranje na 1920x1080,tako da necu igrati u 2k jer vuce i jace grafike i veci kes.

Meni ovo deluje ok što si sastavio.

Grafike kod nas su dosta skuplje nego na zapadu, šta znam. A glupo je u 2024/5 kupovati grafike preko 300e sa 8GB vram-a, onda ti u tom cenovnom rangu ostaje 6700 10GB (mislim da jače xt verzije nema više da se uzme) ili 3060 12gb. Amd je u ovom slučaju jača grafika.

Edit: ako u obzir dolazi i KP tamo možda možeš naći nešto jače od tih grafika za tvoj budžet.

Meni ovo deluje ok što si sastavio.

Grafike kod nas su dosta skuplje nego na zapadu, šta znam. A glupo je u 2024/5 kupovati grafike preko 300e sa 8GB vram-a, onda ti u tom cenovnom rangu ostaje 6700 10GB (mislim da jače xt verzije nema više da se uzme) ili 3060 12gb. Amd je u ovom slučaju jača grafika.

Edit: ako u obzir dolazi i KP tamo možda možeš naći nešto jače od tih grafika za tvoj budžet.
Na zalost takvo je stanje kod nas,cene uvek previsoke .Razmsljao sam i o tih 8gb rama,ili ici na vise.Ali koliko je to i meni potrebno u odnosu na ono sto igram i da ne planiram ici na 2k monitor.Da li ima svrhe juriti za nekih 100e vise neku sa 10-12 ili 16gb ?Gledam vise ove nase radnje zbog garancije nego kp.

Ako striktno igraš samo te naslove koje si naveo i ništa novo i 8GB biće i više nego dovoljno. Ako juriš neki dosta visok fps možda razmisliš i o 4060 8GB ona upada u budžet i trebalo bi da je nešto brža u odnosu na ove koje sam naveo u prethodnom postu. Ali ako želiš da igraš i novije igre po meni 8GB je nedovoljno za neku bližu budućnost.

Ako striktno igraš samo te naslove koje si naveo i ništa novo i 8GB biće i više nego dovoljno. Ako juriš neki dosta visok fps možda razmisliš i o 4060 8GB ona upada u budžet i trebalo bi da je nešto brža u odnosu na ove koje sam naveo u prethodnom postu. Ali ako želiš da igraš i novije igre po meni 8GB je nedovoljno za neku bližu budućnost.
Hvala.Moracu i to uzeti u obzir i dobro razmisliti ,sta mi je najbolja opcija ulozeno dobijeno za moje potrebe.a i za duzi period. Uzecu u obzir ovu 4060,takodje gledam i rx 7600.
Promeni kućište, ventilacija nije baš...
Ako hoćeš mATX kućište, FSP CST130 je jeftin i solidno provetren.
Tako je jurim matx.Bas sam pogledao ovo FSP skroz ok kuciste za dosta manje kesa (y)

Vrh Dno