Šta je novo?

Pomoc oko memorijske katrice.

spery

Slavan
Učlanjen(a)
31.10.2007
Poena
320
Znaci telefon je Nokia 6120, memorijska kartica Sandisk 1GB.
Kartica je vadjena dok je telefon bio ukljucen ( mozda i u aplikaciji koja je na telfonu, mada tesko ) i sada zeza malko. Za telefon kazu da podrzava vadjene dok je telefon ukljucen.
Naime aplikacije su nestale, odnosno nema ih u applications folderu ali ima nekih fajlova na kartici kad gleda.
Takodje pored svih fajlova na kartici inace bude mala bela mem kartica. Sada je crvena.

Imal pomoci?;/

Oooops!
Meni od kako sam ubacio karticu (2gb Kingston), pored fajlova na kartici prikazuje crvenu ikonicu kartice!
Dodushe nemam drugih problema....

Poslednja izmena:
Podrzava ona vadjenje dok je telefon ukljucen,ali ne tako sto ces cimnuti karticu na silu covece!Kad otvoris vratanca,telefon bi trebalo da ti izbaci poruku da su neke aplikacije otvorene i da NE vadis karticu dok ih ne pogasis jer ce ti podaci biti izgubljeni,i obicno ponudi da ih pogasi umesto tebe,ako pristanes on posle par sekundi izbaci poruku da je zavrsio i da mozes da izvadis memorijsku i da posle toga pritisnes OK!
Druga opcija je da pritiskom na on/off dugme udjes u opcije gde biras profile,posle tih profila koje imas treba da stoji opcija:"Izvadi memorijsku karticu"koju treba da odaberes,onda telefon opet prodje kroz istu ceremoniju pitanja i cekanja na tvoje odgovore i tek onda smes da vadis memorijsku!
Ovo ti sve pisem da bi pazio malo ubuduce,bez obzira da li ti to vec znas ili ne,i da znas pokazao si da nisi pazljiv pa ce ti ovo dobro doci da procitas i podsetis se,e sad sto se tice leka za tvoj problem...
Verovatno je neka aplikacija bila otvorena,vrlo verovatno je nesto i upisivano na karticu tada,tako da je doslo do gubitaka nekih podataka i ostecenja nekih drugih koji su u tom trenutku bili upisivani/ucitavani,tako da jedino mozes da pokusas da popravis te podatke,mozda je malo drasticniji korak ali ja savetujem bekap SAMO neophodnih stvari iz interne memorije i sa memorijske kartice (imenik,slike...),format telefona (recimo sifrom *#7370#) i format memorijske kartice,onda vrati sve sto si sacuvao nazad i instaliraj aplikacije ponovo!
NE BIH ti preporucio da uradis bekap celog softvera jer ces tako sacuvati i ostecene fajlove aplikacija iz memorije,pa kad vratis bekap vratices i te fajlove i onda nista nisi uradio,zato odvoji pola sata i natenane sve ponovo instaliraj i ubuduce pazi,nadam se da ce ti uspeti i da kartica nije trajno ostecena,a i ako jeste ne sekiraj se,1GB memorijske su smesno jeftine,pa i 2GB,ja sam kupio burazeru Kingston 2GB sa 2 adaptera za 1140 dinara!
Pozdrav ,)

Poslednja izmena:
Heh sve je u redu s karticom. Skontao sam sve. Bio sam koristio to kad otvorim vratanca i on kaze izvadi bla bla. Sve je u redu samo sto sam pogubio aplikacije na kartici al imam ih na compu.

Fala u svakom slucaju :)

Vrh Dno