Šta je novo?

Pomoc oko maticne ploce

Srkilus

Slavan
Učlanjen(a)
17.05.2005
Poena
310
Molim vas pomozite.
Resio sam da odradim upgrade i da uzmem i5-750. Sta je od navedenih maticnih najbolja kupovina po vama na duzi vremenski period?

Asus P7 P55D

MSI P55-GD65

Gigabyte GA-P55-UD4

ili da pristedim kintu i lepo uzmem GA-P55-UD3R.:d

Unapred hvala.

Evo cisto da pomognem malo ljudima koji su u problemu kao i ja. Ovo su otprilike sadasnje cene:

Asus P7 P55D ~ 140e

MSI P55-GD65 ~ 158e

Gigabyte GA-P55-UD4 ~ 150e

Iskreno naginjem ka asusu, nije mi toliko bitno da li ima 1 ili 3 firewire ili da li podrzava i sli i crossfire. Vazno mi je da to moze da se posle lepo clockuje.

Ja mislim da je gigabyte bolje resenje.

I ja cu uzimati i5 750 pa me zanima dali ima bolja ploca od UD4 za 150e.

Dobro makar smo sveli pricu na dve ploce:

Asus P7 P55D
i
Gigabyte GA-P55-UD4

Mislim da treba sacekati jos malo da izadje neki opis ovih ploca i onda presuditi. Mozda ispliva jos neka varijanta do 150e. Meni je licno asus favorit ali opet za razliku od 10e gigabyte vise nudi.
Opet sa druge strane meni je nevazno sto gigabyte ima podrsku za sli/crosssfire i sto nudi jedan firewire vise a na onu pricu o bakru se neprimam. Tako da je mozda bolje tu razliku od 10e dodati za neku bolju memoriju...

Upravo to treba sacekati neki test jer 10e nije neka razlika.

ja naginjem ka gigabyte-u jer su u poslednje vreme odlicne ploce ova UD serija pocev od ud p45 ploca koje su bile odlicne i super su bile stabilne i lepo se sa njima moglo clockovati preko ex58 ud ploca tako da ce sigurno u ove ud p55 ploce biti odlicne

Ja cu sacekati da 'Spacemaster' odradi test obicne P7P55D zasad ima test premium varijante. Imate ga u delu za maticne ploce.

Uzeo sam Asus P7 P55D u bench shopu po vip ceni. Sta reci nego da je ploca zlo koliko je dobra. Asus ju je nakrcao sa svim i svacim i ovo je definitivno bestbuy ploca trenutno- svaka preporuka. Evo ja je koristim vec drugim dan sa i5-750 i GeIL Value DDR3 2x2Gb na 1066 i prosto nemam ni jednu zamerku. Jos jednom da preporucim plocu, pozdrav.

Nazad
Vrh Dno