Šta je novo?

pomoc oko lociranja kvara

Neban26

Cenjen
Učlanjen(a)
16.12.2010
Poena
169
Pokusavam da nadjem kvar na starijoj masini athlon 2700+,ploca neka tamo msi, hdd wd 80gb, ge force fx5200... Desava se to da se racunar upali, udje u windows i samo cap! Ugasi, kao da je struja nestala... Ili se ne pali u opste... Pa se nakon petnaestog pritiska dugmeta upali i ista prica. Posumnjao sam prvo na napajanje, zamenio i ista prica. Menjao cak i kabel od napajanja. Menjao sam procesor, ista prica, memoriju vadio (2x 256), ista prica... Kada je komp ugasen svetli sijalica na ploci... Da je do slabe struje ne verujem jer koristim racunar iz potpisa... Dal je moguce da me to dugme za paljenje na kucistu zeza?!

Kako to da izvedem, tu su plava i bela zica na paljenju a oblozene su oko dugmeta kao nekim silikonom-plastikom.

Ne znam koliko ti je pametno da čačkaš šrafcigerom po poči.Tako si postavio pitanje....

Sa ploce izvuces taj kablic pa te pinove (na kojima je bio kablic) spojis srafcigerom

moj savet a i ovde na forumu je negde bilo....probaj da udjes u BIOS...pa vidi da li ce opet da se gasi...ako se to dogodi onda je oko ploce ili hdd...ako ne onda je Windows...mora da se reinstalira.

moj savet a i ovde na forumu je negde bilo....probaj da udjes u BIOS...pa vidi da li ce opet da se gasi...ako se to dogodi onda je oko ploce ili hdd...ako ne onda je Windows...mora da se reinstalira.

nema apsolutno nikakve veze sa windows-om, zato sto jos uvek ni ne pocinje ucitavanje.

Bas ovo sto turok kaze, ne dodje do windowsa pa se ugasi, kad kako. Probacu sutra paljenje sa srafcigerom.:)

A da nije kuler na procesoru okrenut naopako, simptomi vuku na tu stranu ;).

Stara MSI ploca..... Video sam ih vise mrtvih nego zivih. Proveri kondenzatore sigurno su losi bar neki.

Reseno, prvi put vidim ovo, kvar: zice koje su spajale plocu i dugme za paljenje na kucistu. Pali na srafciger i radi kao avion! Hvala svima na savetima! Sad jos ostaje kako da pojednostavim paljenje...

Na to mesto gde ti je bilo povezano power dugme poveži reset ako ga imaš na kućištu.

mozes privremeno i tako ali za trajno resenje zameni mikroprekidac ili ga naprskaj wd(nekad je i to dovoljno) ali prethodno skini prednji plasticni panel i oslobodi prekidac
a ako on radi ok onda zameni te dve zice(zaletuj druge bilo koje boje):smash:
Na to mesto gde ti je bilo povezano power dugme poveži reset ako ga imaš na kućištu.

Eto ideje, to mi nije palo na pamet. Hvala ljudi jos jednom!

Vrh Dno