Šta je novo?

Pomoc oko kupovine

tosha

Čuven
Učlanjen(a)
05.01.2002
Poena
604
Ajde ljudi pomagajte!!!

Treba da zamenim plocu i procesor pa sad ne znam sta da uzmem. Intel ili AMD.
Koja je po vasem misljenju najbolja kombinacija.

Zavisi od budzeta, ali skoro u 90% slucajeva bolje je da ides na AMD proc/kt133a plocu (ili neku kt266a ako ima para)/bar 256mb rama (ddr ako se resis za kt266a). Znaci reci za koje potrebe ce da sluzi masina i koliki je budzet pa ce moci nesto odredjenije da ti se kaze.

Re: Re: Pomoc oko kupovine

notax je napisao(la):
Jeste !!! FX
A hiljadu puta smo rekli da necemo vise o tome...

Ja bih predlozio kompromisno sezonsko resenje: AMD za zimu i Intel za leto :cool:

Re: Re: Re: Pomoc oko kupovine

drapin je napisao(la):
Ja bih predlozio kompromisno sezonsko resenje: AMD za zimu i Intel za leto :cool:
Mac ima super kolekciju za proleće-jesen. :cool: :D

Sta vam je bre, kakav provokator!?!?!?!

Ajde preformulisacu pitanje.
Koja je trenutno dobra ploca za AMD (250-280dem)

Ma ne vredi ti, ko ni Amerikancu diplomatski pasoš. Zbog ovakvih pitanja, dobi?eš i ti vre?u na glavu, koji ?emo ti skinuti posle 15 sati.:D :D :D

Re: Re: Re: Re: Pomoc oko kupovine

magick je napisao(la):

Cuo sam da sad imaju reviju u Milanu, sta mislis da li ce Giorgio IBM da uradi nesto dobro :D?

Re: Re: Re: Re: Pomoc oko kupovine

magick je napisao(la):

AMD je brzi (po testovima), Intel je dostigao vece taktove, a Mac-ovi su mnogo slatki, narocito oni modeli u pink boji. :D

tosha je napisao(la):

Hajde ti nama lepo napisi, koju plocu i procesor imas, i graficku, i memorije, a zatim, koliko hoces da doplatis za upgrade( ne ukupna cifra novog, vec dodatak na vrednost prethodnog), pa cemo mi da ti napisemo, koja ploca, procesor, graficka i memorija.

tosha je napisao(la):

pa moze svasta da se uzme za te pare...ali moja preporuka je EPOX KT266A

tosha je napisao(la):
Ajde ljudi pomagajte!!!

boom STARA TEMA,sta je bolje BMV ili MERCEDES?Ajde molim odgovor;)

PRAVO GOVORIS

notax je napisao(la):
Hajde ti nama lepo napisi, koju plocu i procesor imas, i graficku, i memorije, a zatim, koliko hoces da doplatis za upgrade( ne ukupna cifra novog, vec dodatak na vrednost prethodnog), pa cemo mi da ti napisemo, koja ploca, procesor, graficka i memorija.
;) JEDINO TAKO,seces kako treba,raprava bi se vodila kao npr:sta je starije jaje ili kokos!!;)
NEK NAPISE STA HOCE,KOLIKO IMA EVROPLJANA U DZEPU,PA DA PRICAMOFX

Re: Re: Re: Pomoc oko kupovine

drapin je napisao(la):
Jeste !!! FX
A hiljadu puta smo rekli da necemo vise o tome...

ctp; Zaboravio si Jesen i Prolece!? ;)

tosha je napisao(la):
Ajde ljudi pomagajte!!!

A koji vam je...
Čovek je lepo napisao cifru za ploču...
Moj savet je da uzmeš:
ASUS A7V266-M, u to lepo upakuješ DDR memoriju i neki dostojan procesor (Athlon Tbird ili XP ako imaš "sredstva", nikako Duron) pa si spreman za "život"...
Cena matične je 130 eura (oko 260 dem), (ploča je noviji model)...

A da ipak ja spremim kesu? Nek se nadje...

Npiši i ?ime se baviš, tj. za šta taj kompjuter treba da služi, to može bitno da odredi pravac razmišljanja.

EPOX 8KHA+ i AMD Athlon/XP sve zavisi koliko ti je para ostalo za procesor. EPOX i HERCULES saradjuju zajedno na testiranju AGP portova na EPOX maticnim plocama tako da bi neki Prophet 4500/4800 (ako ga nadjesh) odgovarao. Je'l moze neko da mi kaze shta je sa T&L-om na 4800-tki (enhanced T&L nije nego :D) U stvari sad cu da proceshljam malo GK konf...

samo provereno

Uzmi ti lepo Solteka SL-75DRV2 plocu sa 256DDR-a neki Athlon (preporuka na 1.13GHz- odlicno se klokuje) i neki dobar a tih kuler. Jer sve sa kojima sam se ja sretao ili nehlade dovoljno ili su jako bucni. Oko kulera pitaj nekog strucnijeg.

Re: samo provereno

_/Neo\_ je napisao(la):
Uzmi ti lepo Solteka SL-75DRV2 plocu sa 256DDR-a neki Athlon (preporuka na 1.13GHz- odlicno se klokuje) i neki dobar a tih kuler. Jer sve sa kojima sam se ja sretao ili nehlade dovoljno ili su jako bucni. Oko kulera pitaj nekog strucnijeg.

A zasto baš "soltek" ???
Kolko ja Znam to nije baš Abit ili ASUS !!!

Na ploči nemoj da štediš...

Re: Re: samo provereno

TazDeVil je napisao(la):
A zasto baš "soltek" ???

Lepo je covek rekao da nema bas previse para a Soltek je najbolji sto se tice odnosa cena/kvalitet. Ako bas hoces neki predlog za dobru plocu uzmi ASUS A7V 266E i 256DDR i bices na zadovoljan nego prezadovoljan.

Re: Re: samo provereno

TazDeVil je napisao(la):
A zasto baš "soltek" ???

iskreno da ti kazem ASUS vise nije ono sto je nekada bio.

Vrh Dno