Šta je novo?

Pomoc oko kupovine telefona

mambo

Čuven
Učlanjen(a)
20.05.2002
Poena
619
:rolleyes:

Pomozite mi da se odlucim za jedan od ova dva telefona:

1.Siemens MC60

ili

2.Siemens C 62..
Svaka preporuka dobrodosla uz objasnjenje....ostali telefoni me NE zanimaju...znaci sta je bolje kod jednog a sta kod drugog..vasi utisci ako doticne telefone imate ili ste imali prilike da ih isprobate... unapred hvala .. :wave;

nene i ja sam bas pre neki dan cuo da postoji siemens c62

Hvala Zoni....jako dobar sajt to mi je trebalo....

Da li si razmisljao o Siemens M55? Ima bolji software od dva pomenuta (500*5 imenik, diktafon) i nesto je jeftiniji.
Jedino mu je tastatura prilicno losa (zbijeni i ostri! dugmici)...

Kamera na MC60 ionako deluje neupotrebljivo.

Ipak posle svih tekstova koje sam procitao...zakljucio sam da mi je bolje da se stisnem za dodatnih par evrica pa da kupim telefon kakav je SE T610....po onome sto sam o njemu citao,izgleda da je neuporedivo bolji od telefona za koje sam se ja prvo zalepio....tako da cju njega najverovatnije i da uzmem...hvala svima na pomoci.... :wave;

Pogledaj i 3100. Ja sam ga pogledao, uzivo i informacije na netu,
i fon mi se bas svidja. Nema kameru, ali sta mislite, sta ce biti
sa svom tom zabavom kada GPRS bude poceo da se naplacuje?
Po meni , 3100 je dorastao da zameni S45.

Nemanja je napisao(la):
Pogledaj i 3100. Ja sam ga pogledao, uzivo i informacije na netu,
i fon mi se bas svidja. Nema kameru, ali sta mislite, sta ce biti
sa svom tom zabavom kada GPRS bude poceo da se naplacuje?
Po meni , 3100 je dorastao da zameni S45.

3100 je kod mene odmah otpao zbog nedostataka IC porta.
Nokia je prilicno precenjena i nije ni cudo sto su krenuli na dole, ali evo danas na TVu vidim da su jedna od retkih kompanija cije akcije idu na gore....

Ne znam, meni licno IC nije toliko potreban.
Ali i u globalu, treba sacekati do neke nove
verzije IC porta posto je ovakav danas jos
uvek prilicno neiskoriscen. Sa IC-om ima varijanta
6100.

Samsung c100

nakon obilaska prodavnica, video sam da ima i Samsung c100
sa IC portom koji je jefitiniji od 3100 tako da sad razmilsjam i
o tom telefonu kao i c62. Sta odabrati? Citao sam topice o c100,
ali interesuju je me konkretna eventualno negativna iskustva.

Da izasao je opis C62:
http://www.mobile-review.com/review/siemens-c62-en.shtml
Prema sajtu, ne preporucuje 3100, preporucuju C62, samsung c100
ili neki alcatel ali taj mi ispada iz razmatranja.

Samsung C100 NE podrzava MMS. Tako da, ako hoces da koristis MMS sada ili kasnije, zaboravi na C100.

Samsung odmah otpisujem jer u psoeldnjih godinu-dve nisu napravili telefon cija baterija traje duze od 2 dana....

Hvala na savetima, ali jos uvek sam neodlucan.
To mi je i decko koji radi u prodavnici rekao za Samsunga,
da ga puni svaki drugi dan ali sa tim da visi na GPRS.
I ja kada visim na GPRS-u punim S45 svaki drugi dan, a on
je jedan od najboljih telefona sto se tice trajanja baterije.
Sada mi u razmatranje upada i t610. Vredi li se pruziti?
Zbog ekrana za koji sam cuo da je jako slab na dnevnom svetlu,
mozda bih sacekao t630 ali ko zna kada ce doci. Ili na leto kada
grane sunce da zamenim t610 za t630 :D
U svakom slucaju, molim za dalje savete: C100, t610, neka Nokia?
BTW, kakvi su ovi VIVO MOBTEL paketi, koliko se ustvari naplacuje
slanje MMS, ako je jako skupo da ni ne planiram phone za to?

Hvala Zoni, da li si mozda radio sa t610, mozes li izneti poredjenje?

Da li mozda neko ima nekih iskustva sa Motorolom e365?

Nemanja, zonija si nashao da pitash za t610 :)
A inache, T610 je za sve te nokie totalno druga klasa...oni se ne mogu nikako porediti, ali je sada skuplji...ispod 270e ga nema nigde shto mu je i realna cena...

Nemanja je napisao(la):
Hvala Zoni, da li si mozda radio sa t610, mozes li izneti poredjenje?
vrlo malo... cini mi se da je Nokijin ekran znatno bolji na jakom svetlu (tj. kad je suncano), dok je SEov ekran malo bolji uvece (mozda i ne, meni se tako cini)

naravno, SE ima BT i vise memorije, ali Nokia ima radio (koji super radi), odlican spikerfon, EDGE (znas kako brzo ucitava normalne HTML strane na svom ekranu ;P ) i baterijsku lampu (meni je to vrlo korisno)...

dalje: *meni* je dizajn ove nokije mnogo bolji nego kod SE...

a, da... SE ima podrsku i za mophun igre (nemam pojma sta je to, ali kazu da moze da koristi)... mada, ja sam Nokia-fan, tako da neki drugi tel treba da bude MNOOOGO dobar, da bih ga uzeo (evo, vec merkam moj sledeci telefon: Nokia 6230 :D )

uostalom, baci pogled na sledeca dva linka (a pogledaj i u prodavnici):

http://www.mobile-review.com/review/nokia-3200-en.shtml

http://www.mobile-review.com/review/sonyericsson-t610-en.shtml

Ma oklevao sam sto se tice t610 zbog toga sto
sam procitao o ekranu, da se slabo vidi pod jacim
svetlom. Druga stvar je cena, za te pare se ipak
mora razmisliti, dok kod ovih mobilnih za oko 150 E
kupis, pa i ako ti se nesto ne svidja, kol'ko para tol'ko
muzike.
Ipak i na mobile-review preporucuju t610 posto predvidjaju
da ce t630 izaci sa dosta vecom cenom - neki se hvale da su
kupili primerke za >400 $.
Ipak sada mi je t610 favorit, ali cu jos pogledati i uporediti
u prodavnici sa ostalim telefonima.

Ako se odlucis za SE gledaj da ne kupis empty-board primerak(tesko se nalazi ali vredi truda). Njega ne mozes da flesnes na novi FW a sa tim starim guta bateriju i memoriju. Potrazi malo ovde bilo je dosta price o tome. Inace sa novim FW je stvarno telefon bez konkurencije u toj cenovnoj klasi. A to za ekran vazi samo kada sunce sija direktno u ekran.

@ZoNi: Ne "cini" ti se vec ekran jeste bolji i na suncu i u mraku iz prostog razloga sto ima cca. 60 hiljada boja vise i vecu rezoluciju ekrana (128x160 SE a Nokia 128x128). Takodje ima mnooogo veci imenik (500x8 polja SE a Nokia 256x4 polja) a za memoriju si vec rekao.
Znaci ta dva telefona se stvarno ne mogu porediti. Lakse je uporediti Nokiu 3200 sa Nok 3310 nego sa SE T610.

Hvala Soko, objasnim mi molim te to oko empty-board primerka,
kako se to konkretno razlikuje?

soko je napisao(la):
1. @ZoNi: Ne "cini" ti se vec ekran jeste bolji i na suncu i u mraku iz prostog razloga sto ima cca. 60 hiljada boja vise i vecu rezoluciju ekrana (128x160 SE a Nokia 128x128). Takodje ima mnooogo veci imenik (500x8 polja SE a Nokia 256x4 polja) a za memoriju si vec rekao.

2. Znaci ta dva telefona se stvarno ne mogu porediti. Lakse je uporediti Nokiu 3200 sa Nok 3310 nego sa SE T610.
1. hm... na suncu je definitivno bolji ekran na 3200! To je meni potpuno ocigledno (ja na 610 skoro nista ne vidim kad ga obasja sunce, pa cak i indirektno!)

a broj boja? ma, ja smatram da je to potpuno nebitno... licno mislim da je i 256 boja dovoljno za tako male ekrane... e, rezolucija jeste na strani 610 (uostalom, to i jeste telefon vise klase!)... velicina imenika? pa, ne znam nikoga kome treba toliki imenik (meni je sasvim dovoljan ovaj na SuperSim kartici - uopste ne koristim interni imenik)... i jos za memoriju: svi 610 koje sam ja do sada video imali su taj BUG sa neracionalnom potrosnjom memorije i baterije...

2. e, sad... Nokia 3200 je "oslabljena" 7250i, tako da je nema svrhe porediti sa 3310!! (Inace, rec "oslabljena" je pod navodnicima zbog toga sto je 3200 oslabljena u odnosu na 7250i po manjoj memoriji, ali je zato dodata podrska za EDGE, bolji radio i lampica :beat: )

ma, moj zakljucak je: koji god od ova dva da uzme nece pogresiti! Oba telefona imaju svoje prednosti i nedostatke!

Nemanja je napisao(la):
Hvala Soko, objasnim mi molim te to oko empty-board primerka,
kako se to konkretno razlikuje?

Da ti ne bih ja sad ponavljao sve izvoli pa pogledaj:
http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=41273
http://www.elitesecurity.org/poruka/193432

@ZoNi ako nisi nasao kako da otkljucas Nokiu evo pogledaj ovde, mozda ima nesto korisno:
http://twilightwap.com/forums/oku2_2.asp?sid=mYiGBepwLt&forum=sale&id=12171
http://twilightwap.com/forums/oku2_4.asp?sid=mYiGBepwLt&forum=sale&id=11733

Poz.

Hvala!

Soko, gresis u vezi sa tel imenikom na SE 610... on ima 510 mesta za brojeve, a pod jednim imenom mozes da stavis do 8 brojeva, sto znaci da ako potencijalno stavljas po 8 brojeva pod jednim imenom, mozes da formiras 63 kontakta.
Sto se empty boarda tice, i kod mene je tako, nazalost, ali se nadam da ce uskoro neko da sedne pa da vec patchuje R3C, pa da stanemo u red za flashovanje :)

Danas sam obisao Mobil shopove po Zrenjaninu. Ne znam kako je
u Beogradu, ali u Zrenjaninu je situacija ocajna. Za
prodavce/prodavacice (stjuardese) je zajednicki blagi teleci pogled
pri bilo kojem normalnom pitanju. Plus nesnabdevenost bilo cim sto nije
tinejdzerski trend. U jednoj prodavnici sam pronasao normalnog
prodavca i ugnjavio ga pola sata. Po njegovim recima SE t610 je spor,
pa mi preporucuje Sharp GX10i koji bi trebalo da stigne posle Srpske
Nove. Mozete li mi reci nesto o Sharpu, posto na satelitskoj stalno vidjam
reklame ali za Gx20?

Nemanja je napisao(la):
pa mi preporucuje Sharp GX10i koji bi trebalo da stigne posle Srpske
Nove. Mozete li mi reci nesto o Sharpu, posto na satelitskoj stalno vidjam
reklame ali za Gx20?

Hm, mislim da je taj Sharp izuzetna prevara ako ima na sebi logo Vodafona (a nisam video bez toga). Naime, odlican telefon je upskan sa softverom koji su Vodafonovci tako skrojili da recimo iako ima IrDA ne mozes pristupiti telefonu i recimo prebaciti slike :x Sa kablom (usb) bi to trebalo da je moguce, ali moj rodjak nije uspeo ni sa njim (inace kabl platio 40e u Nemackoj :eek: ) Tako da ti je moj savet oprez, nateraj prodavca da ti demonstrira vezu sa pc-em, podesi gprs i mms, pa ako sve to radi uzimaj. Inace telefon ima izuzetan ekran i kameru.

Vrh Dno