Šta je novo?

Foto i video oprema Pomoc oko kupovine stampaca

Koji fotoaparat ili kameru kupiti?

limontus

Cenjen
Učlanjen(a)
05.05.2018
Poena
115
Hocu da kupim laserski stampac ali se ne rezumem.Ne znam sta da kupim kog proizvodjaca moze preporuka
Moze crno beli moze i u boje da nije mnogo skup
Da pitam na laserskim stampacima ne moze da zapekne glava ako se ne koriste cesto, to me zanima
I zanima me moze da laserski stampac u boji odstampa fotografiju ili ne moze
Mozda smesno zvuci sto pitam ali se bas ne razumem u stampace
Ja naso nesto crno beli da li on vredi da se kupi
HP 107w-4ZB78A

Ne znam koji model da kupiš, reći će ti neko drugi.

Laserski neće da "zapeknu" od stajanja tako da si tu miran.
Laserski može biti u boji ali nije nešto preterano isplativ, skuplji je u startu od crno-belog,
toneri su skuplji itd, nije neka budžet varijanta. Ali opet ti ćeš presuditi koliko ti znači ta štampa u boji.

Mi amo dobili neke kyosera sad. Jeftin jako toner ispadne.
Ja sam se zbog tonera pre kleo u HP/Canon, ali ovo je neshto bas smesno pa malo pogledaj.

Ne nasedaj na cenu stampaca, gledan cenu tonera i da li ima zamenski.

Ako misliš na štampanje fotografija sa telefona ili fotoaparata, tu je bolji ink-jet sa odgovarajućim foto papirom namenjenim za fotografije. Za običnu štampu u boji laserski štampač u boji završava posao.

Samo da napomenem sto sam zaboravio bitno da ima drajvere za linoks
Mi amo dobili neke kyosera sad. Jeftin jako toner ispadne.
Koje to model i koliko su toneri?
Samo da napomenem sto sam zaboravio bitno da ima drajvere za linoks

Koje to model i koliko su toneri?
Zaboracio i ovo da pitam ti ink-jet stampaci kad se ne stampa posle kog vremena zapekne glava i da li moze da se odpusi

Poslednja izmena:
Najisplativiji, kad se uračuna i cena tonera/kertridža je ink jet kojem se dopunjavaju boje u flašici. Npr. Epson ekotank serija. Ja konkretno imam L3250, plaćen oko 180 evra, dobija se komplet bočica, a inače komplet košta oko 3000din. Može da odštampa jako puno strana, ne znam tačno ali su u pitanju hiljade strana, što teksta, što fotografija, što drugih kolor materijala.
Jedina mana je to što ako se dugo ne koristi hoće da zapekne.
Preporuka je na 7-10 dana pustiti jednu stranu na štampu da ne zapekne. Neće on zapeći možda ako ne pustiš ponekad i mesec dana ali ovako si siguran.
Ima on i mogućnost čišćenja i ispiranja ako ipak zapekne ali da je dodatna obaveza, jeste

Zdravo, potrebna mi je pomoc. Naime, imam ugovor sa Post Express-om za slanje paketa preko firme. Moram da kupim stampac za stampanje transportnih nalepnica. Molim vas za neku preporuku stampaca do 30.000 dinara? Dakle, to mu je glavna namena, stampanje nalepnice koje lepim na paket. Hitno mi je potreban, da bude sto manjih dimenzija! Hvala!

Nazad
Vrh Dno