Šta je novo?

pomoc oko kupovine rezaca

Lidija

Čuven
Učlanjen(a)
02.09.2002
Poena
620
stigla plata, pa bi da pazarim rezac. mislila sam da uzmem lg, ali sam cula od jednog druga koji radi sa tim stvarima da je on uzeo sony i da je bolji od ostalih. e sad, posto ja najvise verujem benchmarkovcima, kazite mi sta da uzmem? ne bih da se zeznem... :confused:

ja sam uzeo sony juche... batali to, uzmi neki Teac 40x, to je najbolji rezac ;) (zao mi sto ga vise nemam)

meni se bas pre par dana pokvario teac cd-rom, i svima koje znam su pocrkali teac-ovi... za rezac ne znam, kako oni stoje po tom pitanju?

Ja sam pre par dana kupio TEAC 52x24x52 i ako svi pricaju da TEAC vise nije ono sto je bio. Narezao sam 10 CD bez problema. Radi brzo i tiho. Sad neznam dokle. Neznam ni da ga testiram da bih znao kakav je. Toliko o njemu.

Na sajtu PC WORLD kao najbolja kupovina se predlaze:

1. LG GCC 4480B.
2. LG GCE 5224 B
..
6. LITE ON LTR 5224 GS
7. SONY CRX 220 A1

Da sam ovo znao pre neki dan verovatno bi drugojacije pazario.
proveri na ovoj adresi
http://www.pcworld.com

Lidija je napisao(la):
stigla plata, pa bi da pazarim rezac. mislila sam da uzmem lg, ali sam cula od jednog druga koji radi sa tim stvarima da je on uzeo sony i da je bolji od ostalih. e sad, posto ja najvise verujem benchmarkovcima, kazite mi sta da uzmem? ne bih da se zeznem... :confused:

Lidija duso, uzmi LiteON ili Sony rezac i bices zadovoljna!

byMaX je napisao(la):
ja sam uzeo sony juche... batali to, uzmi neki Teac 40x, to je najbolji rezac ;) (zao mi sto ga vise nemam)

Još jedan glas za Teac W540E,
godinu i po - bez problema i razmišljanja o medijumima, samo još na toalet papriru nisam ništa rezao. :wave;

pa, ja bi rekao TEAC (ja posjedujem njegov 24-brzinski pisach evo par godina <od kad je izashao> i radi odlichno)

Lidija je napisao(la):
meni se bas pre par dana pokvario teac cd-rom, i svima koje znam su pocrkali teac-ovi... za rezac ne znam, kako oni stoje po tom pitanju?
Sto se tice Teac citaca: Moj Teac 40x, posle 18 meseci kao i pre 17. Ortak godinama ima 32x i nije jos morao ni da ga cisti!!! Drugi ortak je izvadio 40x(ispravan), da bi mogao da stavi pioneer dvd citac, pioneer dvd rezac i Teac rezac...da ne pricam da ih u firmi ima gomilu(Teac rezaca), doduse 8x,24x itd ,ali ferceraju! E sad bilo je neke price o poslednjim serijama Teaca...
Kada je rezac u pitanju :Ako ti plata nije losa, onda: PLEXTOR!
Ako ti se ne daju pare, onda LITEON. Poznajem dvoje prezadovoljnih vlasnika.

pa

mislim da bi liteon bio veoma dobar izbor

znaci liteon :) thanx svima, stvarno ste mi puno pomogli

Stvarno ste joj pomogli :mrgreen: ;P

TEAC nije ono sto je bio to je provereno. SONY i LITEON su ista stvar tako da je sve jedno koji za te smesne pare. Moj glas ide PLEXTOR-u ali je malo skuplji od ovih liteon-a koji rade posao pogotovo za kucnu upotrebu i na kraju LG ima prednost u odnosu na liteon(sony).

pa da

"malo skuplji"?

pa

mislim da to nije bas najbolja investicija, osim ako ne planira neko profesionalno rezanje

u Digital-u Plextor bas nesto i ne hvale

Definitivno Teac

Imam Teac 40x sa kojim sam rezao cd-e od 24x na 40 i od 5 pukla su 2

i od tada sam narerzao vise od 300cd-a i nije mi pukao ni jedan niti mi je neki od njih pravo probleme uzmi Teac 40x pod uslovom da ga nadjes ili Teac 52x za koji nisam cuo nista lose :D :mrgreen: cheers type;

I te kako imam sta da kazem, sa izuzetkom Plextora i Yamaha-e, koji imaju svoju cenu koja je takva kakva je, po mom misljenju visoka, lg apsolutno nema nikakvu konkurenciju niti problem. Ne tvrdim da njen Liteon nece raditi lepo ali LG-jevi pisaci od 40x naovamo su jednostavno vrh ponude u svakom pogledu.

Lepo je to sto svi hvalite Sonije, ali i ovde i po drugim forumima nigde ne videh neke ozbiljnije probleme sa lg-ovima, a sa sonijima....

A kad se na sve to doda procenat vracenih pisaca pod garancijom, zakljucak se namece.

Jednostavno smatram da je LG bolja i sigurnija kupovina.

I da se razumemo, imam i Liteona i LG-a u svojoj masini tako da pristrasnost odmah iskljucite O:) :boom: :whip

OptiPlex je napisao(la):
I te kako imam sta da kazem, sa izuzetkom Plextora i Yamaha-e, koji imaju svoju cenu koja je takva kakva je, po mom misljenju visoka, lg apsolutno nema nikakvu konkurenciju niti problem. Ne tvrdim da njen Liteon nece raditi lepo ali LG-jevi pisaci od 40x naovamo su jednostavno vrh ponude u svakom pogledu.

Lepo je to sto svi hvalite Sonije, ali i ovde i po drugim forumima nigde ne videh neke ozbiljnije probleme sa lg-ovima, a sa sonijima....

A kad se na sve to doda procenat vracenih pisaca pod garancijom, zakljucak se namece.

Jednostavno smatram da je LG bolja i sigurnija kupovina.

I da se razumemo, imam i Liteona i LG-a u svojoj masini tako da pristrasnost odmah iskljucite O:) :boom: :whip

Ne vredi mnogo pricati jer jedna firma uveze gomilu liteon-a zatim ide neki test i reklama, ljudi se navuku kupe i onda sledi ono cuveno "svako hvali svoga konja".
Imam PLEXTOR-a SCSI 4X dao sam 30€ za njega i ako ga nadjes negde uzmi ga obavezno ;)

P.S.Vecina nije probala vise od jednog pisaca.

Evo jos jednog misljenja:

The threat isn't dire: Esteban Kim, marketing manager at CD-ROM and CD-RW drive manufacturer Lite-On, notes that drives capable of reading at 48X and 52X have only a 0.01 to 0.02 percent risk of causing a disc to shatter--the equivalent of 1 to 2 discs for every 10,000.

PC world

Ali ovaj lazzzze!

Ser_Zile je napisao(la):
...

Ne vredi mnogo pricati jer jedna firma uveze gomilu liteon-a zatim ide neki test i reklama, ljudi se navuku kupe i onda sledi ono cuveno "svako hvali svoga konja".
Imam PLEXTOR-a SCSI 4X dao sam 30€ za njega i ako ga nadjes negde uzmi ga obavezno ;)

P.S.Vecina nije probala vise od jednog pisaca.

Potpuno se slazem. I za komentar oko firmi i oko onih koji probaju samo 1 rezac. I to po pravilu su svi doskora imali Teac-ove i sad su isli tamo gde ide vecina, na Liteona posto je najrasprostranjeniji. A o drugim firmama sude na osnovu onoga sto je vazilo pre 5 godina za te firme (tipa LG16x je bio krsh itd.) I to ne vazi samo za rezace, tako ljudi misle o svim komponentama.

P.S. ako iko nadje bilo kog Plextora za tolicke pare, odmah treba da ga uzme 8)

Ja imam Teac 4/4/32 :) koji je narezao cirka 5000 diskova i radi josh uvek savrseno.
Na drugom kompu pak imam Sony/LiteOn 24/16/32 i prezadovoljan sam kako radi a i kako cita ogrebane diskove.
LG je dosta rasprostranjen trenutno mada i ovih LiteON-ova ima svuda... da opet biram rezac izabrao bih LG combo (CD-R/RW rezac + DVD citac).

Ser_Zile je napisao(la):
...
Imam PLEXTOR-a SCSI 4X dao sam 30€ za njega i ako ga nadjes negde uzmi ga obavezno
Kako se on snalazi sa 80 i 90min. medijima?

vlasta je napisao(la):
...

Kako se on snalazi sa 80 i 90min. medijima?

Sa 80min normalno ali sa 90min nikako, jedina mana sto se mene tice ali sta sad ipak je mator da bi imao overburn a 90min disk mi je trebao jednom za ghost sistemske partricije ali sam je nagurao na 80min tako da ono radi posao.

Vrh Dno