Šta je novo?

Pomoc oko kupovine racunara

Wolfy92

Slavan
Učlanjen(a)
02.03.2009
Poena
320
Drug planira uzeti nov komp pocetkom meseca, pa sam resio da mu pomognem malo oko sklapanja posto se on bas ne bavi cenama i kvalitetom kompomenenti .. Komp bi se prvenstveno kostistio za video obradu i neke starije igre . Njegova kombinacija je E5x00 , 4850 , 2-4 GB rama , 500 HDD , napajanje kao moje iz potpisa, e sad moj predlog mu je da ne baca pare na grafiku koja mu je totalno nepotrebna za ono za sta ce on koristiti racunar, pa sam sklopio nesto sa jacim procesorom i integ. grafikom :
AMD Phenom II X3 720, 2.8GHz Black Edition , Biostar TA790GX A2+ ili GigaByte MA790X-DS4 (ovde me zanima razlika u maticnim posto je ova druga malo skuplja) 4GB rama i ostalo kao gore . Zanima me prvenstveno da li razlika u brzini i eventualnom klokovanju procesora vredi za cenu koliko je phenom skuplji , onda da li ce sa integrisanom ATI3200 moci opusteno da igra cs na maximum fps, na monitoru od 17' koji ne planira da menja . do 400 € planira dati pa ako imate neki bolji predlog za taj novac

Poslednja izmena:
400 evra... ako je za video obradu, neka uzme barem neku budzet graficku kartu, recimo ati 4670.

Maticna ploca: Biostar TA770 A2+ SE (65 evra)
Procesor:AMD Phenom II X3 710 (120 evra)
Graficka karta:ATI 4670 512mb ddr3 (70 evra)
Ram memorija: KINGSTON 4GB DDR2 800MHz (2x2GB) (40 evra)
HDD:hitatchi 500gb (55 evra)
DVD:Bilo koji SATA (20 evra)
Kuciste sa napajanjem: Codegen 400w (30 evra)

Sve zajedno 400 evra.

I nemoj napajanje da te brine. Jedini problem sa ovim napajanjem je ako kasnije bude hteo jacu graficku kartu recimo, ali sobizirom da si rekao da on ne igra novije igrice, samim tim kapiram da nece ni da kupuje neke besne graficke karte kasnije.

Prvo, bolja je ta Biostar ploca jer ima noviji cipset i SB750, za razliku od tog Gigabyte-a koji ima SB600, a to je danas bezveze kupovati, jer je SB750 noviji i bolji. Gigabyte jedino ima ultra-durable kondenzatore, sa duzim radnim vekom, ali to po meni nije bitno, nece tvoj drugar da drzi jednu plocu 15 godina, a i pitanje je koliko je to zaista tacno. Ti si fino uklopio taj X3 720 BE, bolje je da uzme njega nego neki dvojezgarni, definitivno vredi razlika u ceni jer se prednost PII itekako oseca u video obrasi, CS ce mu raditi super na toj integrusi, posle ce lako da doda neku jacu ako mu treba, 4GB obavezno zbog posla kojim se bavi, pozeljan je hard od 640GB, mala je razlika u ceni, a prostora nikad dosta, ako mu trebai kuciste, dobra kupovina je LC Power 9154B koje vec ima ugradjeno napajanje od 550W, a kosta ~53e.

Uzimavsi u obzir da bi maticna bila Biostar TA790GXB AM2+ koja je oko 7.500 din , mozda bi u kombinaciju mogao upasti i neki Phenom II X4 sa kojim bi bio miran da duze vreme.

Nazad
Vrh Dno