Šta je novo?

pomoc oko kupovine opreme

sinke

Čuven
Učlanjen(a)
18.10.2000
Poena
620
Pozdrav,

Treba mi pomoc oko umrezavanja racunara. Situacija je sledeca, ima 2 kancelarije koje su jedna naspram druge, u svakoj ima po 4-5 racunara.
Zapravo u jednoj kancelariji ima adsl internet i share-ovana je konekcija pa svi racunari mogu da idu na net, koristi se sagem modem. Sad su racunari kupljeni i u drugoj kancelariji tj. to je neka donacija bila pa racunari nisu bas najnoviji ali svi imaju Win XP i mrezne kartice. Ljudi zele da se i ti racunari povezu sa racunarima iz prve kancelarije i da imaju net ali ne mogu kabel da vuku iz jedne u drugu nego hoce to bezicno da urade.
Njih interesuje sta od opreme treba da se uzme, predpostavljam da treba wireless router, access point i jedan switch pa mi treba pomoc ukoliko sam nesto prevideo. Umesto modema koji sad koriste bio bi router, i racunari iz druge kancelarije bi taj router "videli" preko access pointa a preko switcha bi bili umrezeni racunari iz druge kancelarije, zar ne ?
Trazili smo neku ponudu i neka firma je dostavila sledecu ponudu:tp-link 8811, alitied telesys at-fs708, i airlive 5470 ap 802,11.
Koliko sam video router nije wireless, ne ? a i switch koji su ponudili je malo preozbiljan za ovo sto meni treba, mislim da je dovoljno i neki najobicniji, citaj jeftiniji ?
Da li umesto ovog routera da uzmem nesto kao
D-Link DSL-2641B ADSL2+ Wireless G Router with 4 Port 10/100 Switch (Annex B)
ili recimo tp-link 8920 ?
Zanima me i da li ce razdaljina biti problem, posto bi access point bio udeljen od routera oko 10 metara tj. u drugoj kancelariji bi bio ?

Vrh Dno