Šta je novo?

Pomoc oko kupovine novog pc-a

ficicaaa

Slavan
Učlanjen(a)
16.12.2008
Poena
380
Molim vas dajte mi savet shta da poboljsham, imam sledecu konfiguraciju (ako moze sa tacnim nazivom hardvera)da mi ne secka pes 2010.Naime imam:
Procesor:intel dual core na 1.6 bootovan na 2ghz e2140
Memorija: 2gm gail-a
Grafa:gainward 8600GT 256
Monitor: LG 22"1680x1050
na "testu"u settings mi je sve "ok", samo za cpu pishe "bad".
Problem nastaje kada je replay ili kada je mnogo lica u kadru...tada secka...igra malte ne uopshte.
Molim vas da mi date savet shta da menjam, za koliko para i koj modele (ploca,procesor,grafa,ram...)
Hvala u napred.

Procesor ili overklokuj vise ili zameni za 5200 ako i dalje secka
kupi novu graficku 4770 ili cekaj da izadju nove ati al ces se nacekati...

Poslednja izmena:
Stavi manju rezoluciju,ako nastavi da secka...kupi bolju grafiku ili pre kupovine proveri HDD...hoće da secka kad je sistem preopterećen..znači pre nego kreneš da menjaš komponente reinstal sistema,skini sve graf aplikacije koje troše video i proc resurse.Proveri temperaturu procesora,grafike,sistema...to je simptom preteranog grejanja komponenti...kakvo je kućište....Procesor ti je ok,memorija isto...jedini problem slaba grafika...Za tebe naj jača neka Ati srednja serija pa za recimo sledeće godine u ovo vreme komplet mašinu menjaj.

Poslednja izmena:
Slaba ti je grafika, uzmi 4850 recimo ako imas para. Ili to ili smanji rezoluciju...
Mozes i procesor da promenis i stavis e5200, klokujes ga na 3.4Ghz recimo i miran si (mada je prvenstveno grafika slaba, nije seckanje do procesora).
Sve zavisi koliko zelis da ulozis :)

Qcishte je big tower chiftec od 400 ili 450w.
problem je shto u settings pes-a pishe da je sve ok osim cpu-a gde pishe BAD.

Proc uskače kad GPU grafike zakaže donekle...probaj nečiju jaču grafiku pa ćeš videti...to što piše u PES-u nije baš validno...moguće je da pokazuje proc grafike...

Qcishte je big tower chiftec od 400 ili 450w.
problem je shto u settings pes-a pishe da je sve ok osim cpu-a gde pishe BAD.

Ma ignorisi to sto izbacuje settings. Procesor je ok, samo ga klokni na blizu 3GHz i to je dovoljno, jedino je graficka slaba, uzmi jacu i miran si. Juri po oglasima neku ati 4850-4770 ili ako jeftiniju 8800gts 512MB -8800GT-9800Gt i nece biti problema sa pes-om.

Poslednja izmena:
Ma procesor ne treba ni da dira sasvim je dovoljan...ja sam sa svojom 912-icom razvaljivao samo tako na def.Jedina savka....jača grafika :)

Steta da stoji na 2ghz kada moze 40-50% vise...

Poslednja izmena:
Jeste može sa jačim kulerom koji treba da kupi itd...te pare bolje da uloži u novu grafiku,ako igra igre onda je logično da ide na jaču grafiku...ako radi rendering,obradu slike itd onda klok proc itd

Jeste može sa jačim kulerom koji treba da kupi itd...te pare bolje da uloži u novu grafiku,ako igra igre onda je logično da ide na jaču grafiku...ako radi rendering,obradu slike itd onda klok proc itd

Ne treba jaci kuler, box je sasvim dovoljan. Meni radi 3.2 i temp su ok, kao i na mnogim drugim klokovanim 2140-60-80...

Nazad
Vrh Dno