Šta je novo?

Pomoc oko kupovine LAPTOPA

prince85

Slavan
Učlanjen(a)
03.11.2007
Poena
320
Prijatelji, imam nekih 450-550evra,i neznam koji laptop da kupim. Za laptop mi je bitno da ima dobru graficku,da je kvalitetna baterija,da je kvalitetna tastatura i kuciste,i da ima sve sto je potrebno od drajvera kad kupim(nije mi potrebno da ima instaliran windows).POMOZITE

Prijatelji, imam nekih 450-550evra,i neznam koji laptop da kupim. Za laptop mi je bitno da ima dobru graficku,da je kvalitetna baterija,da je kvalitetna tastatura i kuciste,i da ima sve sto je potrebno od drajvera kad kupim(nije mi potrebno da ima instaliran windows).POMOZITE

E tesko ces sve to sto je tebi bitno naci za 450-550 eur u zemlji Srbiji. Ako kupujes u inostranstvu onda je prica sasvim drugacija.

Ja sam nasao neke ,pa nek mi neko kaze svoja iskustva:
* FUJITSU-SIEMENS Esprimo Mobile V5535
* FUJITSU-SIEMENS Amilo Pi2512
* MSI VR610X-017EU
* MSI VR601X-074EU
* MSI VR610X-066EU
* MSI VR610X-021EU
* HP 530 KD090AA
* HP 530 KP477AA
* ASUS F5RL-AP026
* ASUS F5RL-AP018
* TOSHIBA Satellite L40-18W

U pogledu kvaliteta izrade i pouzdanosti 1.Toshiba, 2.HP, 3.Asus, ostale ne bih gledao. Dalje izbor zavisi od konkretnih komponenti i tvojih potreba. Neka opsta preporuka za tu klasu je da pazis na kvalitet prikaza ekrana (uglovi, kontrast, odaziv), da ima sto vise RAMa, usb i ostalih prikljucaka koji ce ti sigurno trebati...

Poslednja izmena:
E tesko ces sve to sto je tebi bitno naci za 450-550 eur u zemlji Srbiji. Ako kupujes u inostranstvu onda je prica sasvim drugacija.
e tako nesto nece nigde naci. zivim u nemackoj i pratim trziste. za taj novac dobija 15,4 inca sa 160 GB hardom thurion na 1,8 GHz ili Core2Duo na 1,6-1,8 sa nekom integrisanom grafikom(sto uopste nije lose resenje ako zeli da mu baterija traje). Moj predlog neki iz HP serije - cene su im od 470-550. HP 6715s (radeon express 1250 i HP6720s (Intel X3100). i pitanje je sta je dobra grafcka? po meni je to ona koja zavrsava posao. Za nekoga ko se ne igra previse bice i ove sasvim ok. Drivere neka ne ocekuje niko za taj novac u paketu sa kompom. Mozda samo MSI daje cd sa driverima u tom cenovnom rangu. HP sigurno ne daje.
ko hoce zaista jeftino da kupi notebook neka ga kupi u americi, u evropi to i nije bas previse povoljno.

P.S. RAM - imbecilno je jeftin pa nema ni nekog smisla gledati sat i koliko ga ima. Bitno je da ima prostora za prosirenje tj da npr 2GB nisu zauzela oba slota (sto je nazalost cesto tj skoro uvek slucaj)

uostalom, evo linka ka najpoznatijoj i jednoj od najpovoljnijih elektronskih prodavnica u nemackoj:

http://www.notebooksbilliger.de/

ne bih rekao da su bas super super povoljni. OK - od uboge srbije gde zli trgovci deru a prodaju krs i ne postoji nepovoljnije :)

Poslednja izmena:
e tako nesto nece nigde naci. zivim u nemackoj i pratim trziste. za taj novac dobija 15,4 inca sa 160 GB hardom thurion na 1,8 GHz ili Core2Duo na 1,6-1,8 sa nekom integrisanom grafikom(sto uopste nije lose resenje ako zeli da mu baterija traje). Moj predlog neki iz HP serije - cene su im od 470-550. HP 6715s (radeon express 1250 i HP6720s (Intel X3100). i pitanje je sta je dobra grafcka? po meni je to ona koja zavrsava posao. Za nekoga ko se ne igra previse bice i ove sasvim ok. Drivere neka ne ocekuje niko za taj novac u paketu sa kompom. Mozda samo MSI daje cd sa driverima u tom cenovnom rangu. HP sigurno ne daje.
ko hoce zaista jeftino da kupi notebook neka ga kupi u americi, u evropi to i nije bas previse povoljno.

P.S. RAM - imbecilno je jeftin pa nema ni nekog smisla gledati sat i koliko ga ima. Bitno je da ima prostora za prosirenje tj da npr 2GB nisu zauzela oba slota (sto je nazalost cesto tj skoro uvek slucaj)

uostalom, evo linka ka najpoznatijoj i jednoj od najpovoljnijih elektronskih prodavnica u nemackoj:

http://www.notebooksbilliger.de/

ne bih rekao da su bas super super povoljni. OK - od uboge srbije gde zli trgovci deru a prodaju krs i ne postoji nepovoljnije :)

Evo ovaj bi trebalo da zadovolji sve zahteve (naravno kada se odbije Mwst)

Poslednja izmena:
Evo ovaj bi trebalo da zadovolji sve zahteve (naravno kada se odbije Mwst)

taj ASUS je preskup za ono sto nudi rekao bih Skuplji je celih sto eur od cenovnog ranga navedenog a ta graficka ne vredi razliku u ceni. Bolje resenje je neki 17 incni Fujitsu Siemens za oko 700 eur. od tih lapova iz nizeg cenovnog ranga neizostano HP. Ovo ostalo je bas bas krs. u visem cenovnom rangu situacija je vec malo drugacija: Fujitsu Siemens, ASUS i/ili MSI za nekih 700-tinak eur uopste nisu lose resenje. Fujitsu Siemens za 699 eur u nemackoj dolazi sa 250 GB hardom i 8600GS grafikom sto je svetlosnu godinu bolje i brze od tog linkovanog modela a ima i 17'' ekran.

Jeste OK ali bi bilo bolje da je Core2Duo, sve ostalo je klasika i dobro je.

Nazad
Vrh Dno