Šta je novo?

Pomoc oko kupovine laptopa - do 70k dinara

calamity

Slavan
Učlanjen(a)
07.01.2007
Poena
301
E ovako :) Krajnje je vreme da penzionisem stari laptop jer ce se uskoro bukvalno raspasti. Uopste, ali uopste ne pratim trziste tako da sam sad malo u problemima oko izbora. Ima svega par uslova koje laptop treba da ispuni:
- da je 14 ili 15 inca (13 mi je premalo, 17 previse)
- da baterija drzi bar 2 i po sata
- da ima diskretnu graficku (po mogucstvu ATI, nacula sam da trosi manje struje - ako gresim, ispravite)
- da ima kvalitetnu izradu - mrzim jeftinu plastiku pod prstima
- intel procesor, nesto jaci :) [Bez intel vs amd flame-a molila bih, to je moj izbor :)]
- opciono: da je Dell, HP, Toshiba ili Lenovo.
- opciono: da moze nekom magijom da se potera XP... a kasnije 7, a da to radi normalno... mada ako se nadje neki fin model, progutacu i Vistu :)

Spremna sam da dam do recimo 70k (naravno, bilo bi super ako ima i za manje, recimo 55-60k :)). Neki plafon je 80k.

Ochigledno te je mrzelo da prochitash ostale teme na ovom forumu, na istu temu kao shto je tvoja, kojih ima mali milion ovde... Ja Dell i Toshibu nikad ne bih uzeo jer su preskupi za ono sto nude... Uzmi neki Asus, recimo M51VA, kosta oko 60000...

A sad prochitaj ostale teme... Srecno! :)

Satellite Pro A300-1NT

ali to probija plafon...sve ispod toga teshko da cje da ispuniiti sve tvoje zahteve, cak i ova toshiba necje ispuniti sve...

btw teshko cjesh nacji bilo koji notebook kome cje baterija trajati 2 i po sata sa odvojenom grafikom, osim ako ne uzmesh sa jachom baterijom. sve to shto svuda pishe oduzmi barem dobrih pola sata do 45 min nekog realnog rada i dobijesh oko 1 i po sat u vrh glave.

ponuda ja blago katastrofa uzevsi u obzir da su cene otisle po mom iskrenom misljenju, predaleko...

@jaygee
Procitala sam, mahom su se motali Asus i HP, pa rekoh da okusam srecu i nadjem nesto drugo :)

@Oki
Hvala na predlogu. Deluje interesantno, samo kad bi bila za nijansu jefitnija... U svakom slucaju, ulazi u izbor... ne bas najuzi krug, ali ulazi :)
Slazem se za ovo sa cenama, nekako mi se cini kao da idu krsh laptopovi, pa velika rupa, pa preskupi (bar za moj dzep).

Pa kad insistiraš na ovim "naduvanim" brandovima. Pogledaj ovaj, garantovano će ti se dopasti, kvalitet izrade je na višem nivou nego većina računara čak i u znatno višoj cenovnoj klasi.

Pa ovde ce svakom lapu po neko naci neku manu, tako da ti je moj predlog da odes u neki shop sa shto vise lapova (ili sacekaj 31.03. u TC Usce ce se otvoriti notebook arena ) i onda lepo biraj po svakom mogucem kriterijumu ;) I onako ces na kraju kupiti dell-a :)

haha, sacekaj Ushce, onda cu i ja tamo biti i kada vidis laptop koji ja zelim da kupim, odustaces od della.... ubedicu te.... hehe

p.s. dell nikako nije krsh, daleko od toga, jednostavno samo nudi manje za vece pare, kao sto i golf nudi mnogo manje od jednog megana, a za mnogo vece pare... eto...

Ali zato golfa posle 10 godina mozes da prodas za 60% ulozenog a megana ? ;) Mislite o tome.

A verovatno je to zato sto golf ima neizdrzljivi motor,losiju karoseriju, losiju elektroniku, vesanje i slicno ;)

Poslednja izmena:
hm, reno ne gubi toliko na vrednosti... a za 10 godina cu se navozati, pa necu toliko ni brinuti o prodaji... ne bih se bas slozio za tehnicke karakteristike, no, ovo nije forum za auto-moto svet... golf i dalje ostaje nacionalni auto... kao i yugo... hehe

calamity, kupi m51va, neces se pokajati, danas sam ga video uzivo i veoma dobro izgleda, sta vise odlicno, a tehnicke karakteristike su ipak i dalje previse na strani asusa (u odnosu na dell 1535)... hehe :)

haha, sacekaj Ushce, onda cu i ja tamo biti i kada vidis laptop koji ja zelim da kupim, odustaces od della.... ubedicu te.... hehe

p.s. dell nikako nije krsh, daleko od toga, jednostavno samo nudi manje za vece pare, kao sto i golf nudi mnogo manje od jednog megana, a za mnogo vece pare... eto...

Megane nudi 450e za prekidac koji kontrolise airbagove. Da ne pricamo kako se farovi vrlo lako menjaju. Dakle mozda prodjes nesto jeftinije u startu ali ti zato u servisu deru kozu.

Da znam, cuveni off o kolima :d

Nazad
Vrh Dno