Šta je novo?

Pomoc oko kulera

mikac87

Slavan
Učlanjen(a)
15.02.2007
Poena
301
Naime, kupio sam amd am2 x2 3800+ i posto je bio bez kulera, za prvu priliku uzeo sam neki cooler master(CK8-9JD2B), rece mi lik u radnji da ide na AM2. Medjutim, on ide do 800 obrtaja u idle-u (nisam probao u full-u). Zna li neko sta moze da bude i da li mogu da ga namestim da normalno radi. Hvalal unapred

Vidi u biosu, da ti nije mozda ukljuceno silent(ako je ukljucena ova opcija iskljuci je ili namesti na performance ili optimal).Trebao si reci koja je ploca?

ploca je m2n-e i namesten je na performance, ali ako nista ne radim o vrti na oko 600rpm, medjutim kad ukljucim igricu, on ode na 1100

Poslednja izmena:
ako ti dobro hladi na niskom broju obrtaja nema potrebe da ubrzavas kuler, sem ako ne volis buku...

Ja imam isti kuler na Athlonu 3000+ i za njega min je 700rpm (kod meni ide min 750rpm, max ~1450rpm)

ajde jedno pitanje, da li bi zamena fana na kuleru procesora (znaci ne zamena citavog kulera) doprinela boljem hladjenju procesora? Mislim na neko osetnije poboljsanje

pa covece, to se zove kuler.

mnogi od nas debelo placaju kulere koji cuti, a ti se bunis;)

salu na stranu . prava je to stvar. dakle god se nista ne pregreva i sistem ne pada sve je u redu. uzivaj u tisini i ne trudi se da ubrzas taj fini, tihi kuler.:smash:

slazem se sa "ile". sto bi ista dirao ako sljaka cool

U tome je i problem proc se ne pregreva, ali se chipset pregreva ide i do 65 stepeni u idle-u, u eurolinku mi kazu da je to od proca, ali ja i dalje ne shvatam kako. Bio sam i zamenio plocu, dali mi novu, ja je prikacim ona opet na 65. Da li neko zna od cega to moze biti. Ploca je M2N-E

Poslednja izmena:
U tome je i problem proc se ne pregreva, ali se chipset pregreva ide i do 65 stepeni u idle-u, u eurolinku mi kazu da je to od proca, ali ja i dalje ne shvatam kako. Bio sam i zamenio plocu, dali mi novu, ja je prikacim ona opet na 65. Da li neko zna od cega to moze biti. Ploca je M2N-E

taj ko je to rekao mora da je teska budala. pa kako da se pregreva od proca majaku mu kad je sam proc ladan??? :smackbum:

to bi moglo biti slucaj kad bi proc bio na 65 stepeni ili nesto slicno, ali ako je proc ladan to je totalna budalastina.

inace kako si ti bas siguran da je temperatura chipseta 65, da li si to merio termo sondom ili je to ocitavanje biosa, koji ume i da slaze.

a ne bi bilo lose da kazes kakvo napajanje imas. kakva je ventilacija u kucistu i slicne podatke. pa ako se i pregreva chipset , mogli bismo obratiti paznju i na druge stvari.

generalno govoreci, nije nista strasno ako je chipset kuler vruc, sve dok je sistem stabilan. poteraj ti fino jedan prime 95 preko noci i ako nema nikakvih padova ili gresaka samo uzivaj u tisini.

Poslednja izmena:
Vrh Dno