Šta je novo?

pomoc oko kulera za grafu

kali

Slavan
Učlanjen(a)
06.07.2007
Poena
319
nadam se da ovde mogu da postavim ovu temu
kupio sam accelero twin turbo i hocu da je nakacim na 4850-ticu
pa ako moze neka pomoc kako se to radi
i interesuje me kako i preko kog programa mogu da kontrolisem brzinu obrtaja ventilatora na njemu
nadam se da se razumemo:)
hvala svima na pomoci

opet ja
posto je moja grafa sa pasivnim hladjenjem dali ja treba nesto da skidam ili samo na grafu montiram kuler
posto citam sad na nekim forumima da prvo treba da se skine hladnjak sa grafe pa da se onda montira kuler
valjda me razumete posto meni nije bas sve jaasno

http://www.gigabyte.com.tw/FileList/Image/vga_productimage_gv-r485mc-1gh_big.jpg

evo i slike grafe pa dali se nesto skida sa nje pre montiranja kulera

Poslednja izmena:
Treba da skidas sve.Znaci pasivac treba potpuno da odstranis odvrtanjem srafova sa druge strane kartice.Mada sto ne pokusas da na ovaj pasivac nakalemis neki ventilator.

da, mislim da bi bila odlicna ideja da se na pasivac nakaci neki vent jer pasivci imaju dosta povrsine kako bi mogli da rade bez venta. ako uspes da navuces neki bolji i veci vent vrlo je moguce da ce tako raditi bolje od tog kulera..

Ne kalemi nikakav ventilator vec skini taj pasivac i montiraj Accelero. Neverujem da bi ikakvo budzenje ventilatora na taj pasivan hladnjak bolje hladilo od accelera. Tako bih bar ja uradio :D.

EDIT:
Ako nije tajna, da li si accelero uzeo kod nas negde ili van ?

Pozdrav.

Poslednja izmena:
Ne kalemi nikakav ventilator vec skini taj pasivac i montiraj Accelero. Neverujem da bi ikakvo budzenje ventilatora na taj pasivan hladnjak bolje hladilo od accelera. Tako bih bar ja uradio :D.

EDIT:
Ako nije tajna, da li si accelero uzeo kod nas negde ili van ?

Pozdrav.

stiglo iz slovenije ;)

To je sigurno bolje resenje da stavlja Accelero twin turbo ,znam kako hladi imao sam ga - nijedan pasivac sa ventom mu nije ravan sigurno ali da nije kupio to mogao je da experimentise sa kalemljenjem.

To je sigurno bolje resenje da stavlja Accelero twin turbo ,znam kako hladi imao sam ga - nijedan pasivac sa ventom mu nije ravan sigurno ali da nije kupio to mogao je da experimentise sa kalemljenjem.

da te pozdravim i zahvalim na pomoci
instalirao i za sada sam prezadovoljan temp u obicnom radu mi je oko 45C a bila je 70C:)

da te pozdravim i zahvalim na pomoci
instalirao i za sada sam prezadovoljan temp u obicnom radu mi je oko 45C a bila je 70C:)

Bas mi je drago da si uspeo!Jel to u loadu ili idleu 45 - ako je u idleu onda je mnogo!!!!

Prilozi

• DSCI0107.JPG
    DSCI0107.JPG
    235.2 KB · Pregleda: 60
  • 25 kocka.jpg
    25 kocka.jpg
    152.8 KB · Pregleda: 50
  • temp.jpg
    temp.jpg
    162.7 KB · Pregleda: 44
Nazad
Vrh Dno