Šta je novo?

Pomoc oko Konfiguracije !!!

The Immortal

Slavan
Učlanjen(a)
07.12.2005
Poena
301
Moja konfiguracija je celokupna stara 3 god.
Zeleo bih nesto drugo da uzmem, tu je varijanta prodam postojecu, uzmem nesto love, pozajmim nesto eventualno kreda na 1 god i recimo nekako skupim ja 900-950e.
Citam ove forume neko vreme, ali imam problem oko odluke za konfig.
Svi koji daju neki predlog oko odredjene komponente izbacuju neke matematicke proracune ovo ovoliko dps ovako pixela onoliko...
Molim vas na osnovo VASEG iskustva dajte mi predlog za konkretnu stvar.
Npr. Gigabyte 6600 GT 128 je dobar ili ****** ili nesto u tom fazonu.
Ovo Vas molim iz prostog razloga sto mnogi ljudi , kao i ja , ne znamo mnogo a zeleli bi da uzmemo Kvalitet, zato se obracam Vama svima za pomoc, jer smatram da iz dosada procitanog imate kvalitet, znanje i volju da pomognete drugima oko izbora racunara.
Ja Vam se svima od sveg srca na svemu tome zahvaljujem !!!

P.S.
Svaki predlog i sugestiju, kao i naravno kritiku cu rado i svakako usvojiti.
Takodje, da li da vrsim Upgrade ovog racunara ili da sve celokupno prodam i za koliko realno novca bi mogao !
Hvala

Poslednja izmena:
imas par komponenti koje bi mogao da zadrzis ali u principu je bolje da prodas taj i da kupis drugi.........takodje dali je ta cifta sa ili bez monitora.........i pomoglo bi da napomenes zasta ti najvise komp sluzi i dali i koliko igras igrice

The Immortal je napisao(la):
Moja konfiguracija je celokupna stara 3 god.
Zeleo bih nesto drugo da uzmem, tu je varijanta prodam postojecu, uzmem nesto love, pozajmim nesto eventualno kreda na 1 god i recimo nekako skupim ja 900-950e.
Citam ove forume neko vreme, ali imam problem oko odluke za konfig.
Svi koji daju neki predlog oko odredjene komponente izbacuju neke matematicke proracune ovo ovoliko dps ovako pixela onoliko...
Molim vas na osnovo VASEG iskustva dajte mi predlog za konkretnu stvar.
Npr. Gigabyte 6600 GT 128 je dobar ili ****** ili nesto u tom fazonu.
Ovo Vas molim iz prostog razloga sto mnogi ljudi , kao i ja , ne znamo mnogo a zeleli bi da uzmemo Kvalitet, zato se obracam Vama svima za pomoc, jer smatram da iz dosada procitanog imate kvalitet, znanje i volju da pomognete drugima oko izbora racunara.
Ja Vam se svima od sveg srca na svemu tome zahvaljujem !!!

P.S.
Svaki predlog i sugestiju, kao i naravno kritiku cu rado i svakako usvojiti.
Takodje, da li da vrsim Upgrade ovog racunara ili da sve celokupno prodam i za koliko realno novca bi mogao !
Hvala

Zavisno od namene racunara, predlozi ce biti razliciti. Ukoliko se ne igras na racunaru i ne radis neke druge zahtevne stvari (animacija, obrada zvuka, slike, CAD, programiranje itd), batali upgejd, nije losa ni tvoja trenuta masina... Za svakodnevni surfing, email, Word, Excel i ostalu boraniju i to sto imas je sasvim dovoljno i sve ostalo bi bilo bacanje para.

E sad, ako bi se i igrao, ondak imas 2 izbora:

Upgejdovati masinu za (relativno) sitne pare, npr da ubacis Bartona 2500+ koji moze da radi kao 3200+, i ubacis neku bolji graficku karticu, npr 6600GT ili jos bolje 6800GS AGP kada se pojave (uskoro valjda).

Drugo resenje je da prodas tu masinu (eventualno zadrzis creative 5.1, zvucnike, DVD pisac i mx500), i kupis npr.

DFI NF4x-x
Sempron 2800+
1GB KingMax u jednom modulu (Cas 2.5 DDR400)
HDD 160GB ili veci po potrebi
Neko dobro napajanje, barem 430W ATX 2.0
Neko lepo kuciste
TFT 17"-19" zavisno koliko budes imao para na raspolaganju

Prvenstveno Hvala Vam na savetima. Elem da igram igrice EXTRA :D , ali posto sam u fazonu FREEK za tehniku i volim sve sto vole mladi i ne navijam za C.Zvezdu, zeleo bih jednu dosta jacu konfig.
U glavnom, pogresno sam napisao procesor mi je Athlon 2200+ ali sam ga ja spustio na 1500+ iz razloga sto mi dolazi do zakucavanja kompa kada mi je on ( procesor) na 2200+ a memorija na 400mhz.
Jel moze predlog za moju konfig potrebnog upgradea. Sta bi ste vi menjali.
Ja sam u fazonu nov komp mislim da bih mogao za moju konfig ovakvu kakva je da dobijem jedno 450 E hm a vi ? Sta mislite moze li bar jos 50 E gore ?
Hvala.
P.S>
900 - 950 E neka bude sa monitorom ? Jel to moguce.? Ne zelim TFT ! Pre cu uzeti 21" CRT !!!
DFI - cuo sam za tu plocu da **** u kombinaciji sa x64 ??
Zeleo bih dva HDD od 160 GB SATA pre nego 1 od 300. Ova dva u RAID i da me Bog ( Ja ) vidi :-devil-:
Poz

Vrh Dno