Šta je novo?

Hardver Pomoc oko konfiguracije

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

saleczbg

Zapažen
Učlanjen(a)
28.03.2025
Poena
1
Drugari, potreban je savet u odabiru konfiguracije. Planiram da igram F1 24/25 na moza setup-u. Takodje nesto sitno video editovanja ali nista specijalno. Jedino sto sam uspeo da odaberem jeste kuciste pa krecem sa Corsair 9000d. Planiram takodje AMD 9950X3D. Za pocetak mi je potrebna pomoc oko odabira maticne. Da li uzeti asus x870e hero ili gigabyte x870 ai top? Ili cekati asus x870 extreme. Takodje napomena da tu planiram i ekwb vodeno hladjenje i dve grafike 9070xt oc.

Radoznao sam, zašto 2 grafike?
Ako planiraš paralelno da igraš i renderuješ video, mislim da ti je bolja solucija dve odvojene mašine (sa NVidia grafikom u onoj za video obradu).
Ako imaš hrpu monitora i treba ti gomila video izlaza, karte imaju po 4 mada ne znam koliko mogu da se koriste simultano i kako bi se to delegiralo...

Možeš daleko jeftinije da prođeš i sa matičnom i kućištem, čak i ako planiraš neki custom loop...osim ako imaš neke specifične zahteve koje te ploče ispunjavaju?

Moja greska mislio sam da mogu ih upariti crossfire. Za sad jedino sta sam uspeo da se odlucim je kuciste Corsair 9000D. Dvoumim se oko maticnih ploca pa za pocetak ako moze savet.
Asus Crosshair X870e HERO
Gigabyte X870e XTREME AI TOP
Ili sacekati da izadje Asus x870e EXTREME?

Vrh Dno