Šta je novo?

pomoc oko konfiguracije

Mladen

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
650
Potrebno mi je da sklopim konfiguraciju devojci do nekih 300e bez monitora, misa, tastature i zvucnika, znaci samo kuciste. Ja sam malo ispao iz tokova, pogotovo u nizoj klasi sta je best buy. Osnovna dilema je da li AMD ili Intel. Napomena da ce procesor biti overclockovan.

Za te pare okvirno moze sto se intela tice

procesor e5300
ploca asus p5ql pro na primer
ATI 4550
2gb ddr800
320gb hdd
dvdrw
neko kinez kuciste + normalno napajanje

Da li ima nesto od AMDa sto je bolja kupovina u ovom cenovnom rangu?

Upravo tako nesto bi mogao da uzmes od INTEL-a.
Ne znam samo zasto tu skrnavu 4550? Bolje uzmi neku matichnu sa integrisanom...ona ce posluziti a posle mozes da uzmes recimo neku polovnu 9600gt.

Od AMD recimo nesto ovako...u prvoj je napajanje malo bolje od kineza a dovoljno za ovu konfu, a u drugoj jace napajanje i veci hard. Kinez kuciste po izboru (2000din)

Prilozi

• 300e konfa.jpg
    300e konfa.jpg
    71.5 KB · Pregleda: 64
  • 300 konfa sa int gr.jpg
    300 konfa sa int gr.jpg
    68.1 KB · Pregleda: 51
Standardno za devojku, internet (facebook :D ), filmovi, muzika, nista zahtevno.

Bice overklokovan jer uvek gledam da izvucem maksimum iz svega, bez obzira da li je potrebno :)

Kakav je AMD za overclock?

Cime to mislis da opteretis komp pa da koristis/izvlacis maksimum.
OC ti uopste nije potreban.

Bice dovoljna sledeca konfiguracija za max 20000 din.:

Celeron E3200
neka P31 ploca
1GB RAM-a
ATI 3650
320GB HDD
DVD-RW
"kinez" kuciste

Hm, mislim da nisam pitao za to sta ce biti dovoljno, nego sta je najbolja kupovina za 300e :)

Bez ljutnje, znam i sam sta ce njoj biti dovoljno, ali to je cifra koja se trosi na komp i potrebno je za te pare dobiti maksimum

Nikada necu shvatiti tu "filozofiju" MORA 300€ ...
ako bas mora onda npr.

MSI 770-C45 ~ 55€
Athlon II X2 250 ~ 55€
2GB DDR3 ~ 45€
ATI 4670 ~ 55€
HDD 320GB ~ 35€
DVD-RW ~ 20€
kuciste ~ 20€
napajanje LC500H 500W ~ 30€

Zšto bi overklokovao računar za Facebook? Nepotrebno raubovanje procesora i skraćivanje veka trajanja. Da ne spominjemo da bi za iole ozbiljniji OC morao da izdvojiš dodatni iznos za dobar cooler. Zašto da joj dodatno tandrče računar bez potrebe. Ali dobro, kao što i sam reče, it's your (girlfriend's) funeral.

Vrh Dno