Šta je novo?

pomoc oko konfiguracije...

Mixoni

Slavan
Učlanjen(a)
28.06.2006
Poena
310
Pozdrav svima....

Evo ovako,drugar me j zamolio da mu sastavim konfiguraciju max do 400 evra (ako moze i za manje naravno :) ).E sad evo sta sam sastavio za sad za neke priblizne pare...

Procesor:
Intel Dual Core E5200, 2.53GHz, Box
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ploca:
P5KPL/1600 Socket 775 Intel® G31 Express ASUS P5KPL/1600, PCI Express x16 DDR2
-----------------------------------------------------------------------------------------
Memorija:
GEIL 2X1GB/800mhz-KIT GEIL 2GB PC2 6400 DDR2 800Mhz Ultra Dual Channel Kit, SPD 4-4-4-12(2x1GB Ultra)
Graficka:
PCI-Express Palit NVIDIA® 8600GT 256MB DDR3 128-bit
Hard disk:
STM3250310AS SATA2 250GB 8MB Seagate Maxtor® DiamondMax™ 21
DvD rom:
DRU-190A-BC DVD-RW Sony Nec Optiarc DRU-190A Black
Kuciste:
Midi Tower 400W Blueberry CN-331BKS
Monitor:
SM933SN TFT 19" Samsung SyncMaster™ 933SN 5ms Wide

Eto to je to........E sad molio bih ako neko moze da mi da savet neki,da li je ovo ok konfiguracija,da li moze nesto drugo da se stavi sto je bolje a jeftinije ili bolje a malo skuplje........Ovo sve ukupno bi trebalo da izadje oko 400 evra..(par evra gore dole )....

Aj pomozite mi sa savetima puno bi mi znacilo,jer dobar mi je drugar pa ne zelim nesto da zeznem :)

Hvala puno unapred i pozz svima...

Istegao si se kolko god je moguce tako da mesta za neke korekcije nema:).
Mozda da nekako ubacis grafiku tipa Nvidia 9600GT ili ATI 4770 posto je ova prilicno mataora.I izbegni taj Seagate posto su neke serije imale probleme sa firmwareom.Ima tema ovde na forumu.

^
Bolje bi bilo da stavi 3850, prasi tu 8600, a jeftinija je od ove dve sto si naveo.
Mada bi ipak bilo bolje da uzme 4770, ako moze da doda jos malo novca;)
E da, sacekaj Peju, on ce ti najbolje reci sta i kako.:)

Poslednja izmena:
hvala za savete....videcu to oko seagatea....a i za graficku isto tako :)....Uglavnom od svega sto sam naveo jedino su mu graficka i monitor bili ne sigurni....

@domcale

Cekamo isqsnog Peju za jos neki savet

Hvala jos jednom:type:

Onda neki sa 450W :trust:

Jep, ali samo da nije Blueberry, Codegen, KME, JNC, ANS, MS Industrial (MSI), Frontier jer ova napajanja nisu za kriv djavo bez obzira koliko da su jaka.:wall:

Znaci pocasti se necim kao sto je Cooler Master, Chieftec, Corsair, Antec, Enermax, LC Power (najpovoljnija varijanta), Thermaltake.

Konkretan predlog je LC Power LC6550GP koji kosta malko vise od 4000 RSD (samo napajanje bez kucista) i vredi doplatiti za njega u odnosu na losa napajanja koja sam gore nabrojao.:eyebrows:

Kuciste uzmi koje god hoces (moze i jeftino kinesko da bude).:wave:

Jep, ali samo da nije Blueberry, Codegen, KME, JNC, ANS, MS Industrial (MSI), Frontier jer ova napajanja nisu za kriv djavo bez obzira koliko da su jaka.:wall:

Znaci pocasti se necim kao sto je Cooler Master, Chieftec, Corsair, Antec, Enermax, LC Power (najpovoljnija varijanta), Thermaltake.

Konkretan predlog je LC Power LC6550GP koji kosta malko vise od 4000 RSD (samo napajanje bez kucista) i vredi doplatiti za njega u odnosu na losa napajanja koja sam gore nabrojao.:eyebrows:

Kuciste uzmi koje god hoces (moze i jeftino kinesko da bude).:wave:

Hvala za savet,u pravu si.....pogledacu sta je najpovoljnije od toga:wave:

Momci su ti otprilike rekli sve. To prvo sto si sklopio bolje nemoj da preporucujes drugaru.

Za ~400e ja bih uzeo ovako nesto:

AMD Athlon II X2 240
GigaByte M720-US3
2GB DDR2 KingMax, PC1066
320GB WD
MicroStar ATI 3850-T2D512E-OC
DVD+-RW Samsung SH-S223F/BEBE
LC Power ATX Midi Tower, 914B, 550W (ako njega nema onda odvojeno LC6550 i neko jeftino kuciste)
Neki jeftini Genius/A4tech mis i tastatura
ViewSonic VA1916w ili Acer V193WAb/V193WBb

Ovo je osetno jaca masina, sa sasvim pristojnim napajanjem koje ce to da gura bez problema.
3850 zavrsava posao za 19" monitor, duplo (i vise) je brza od 8600GT, koju danas stvarno ne bi trebalo uzimati, a kasnije tvoj drugar moze da je zameni za neku DX11 kartu.

Poslednja izmena:
Amd je izbacio fantasticne procesore, ja imam jedan (potpis) koji je klokovan i sa box kulerom radi na 37C. Podrzavam Peju 100%, ako to pazaris neces se prevariti. Pritom AM3, novo podnozje za te pare....

Momci su ti otprilike rekli sve. To prvo sto si sklopio bolje nemoj da preporucujes drugaru.

Za ~400e ja bih uzeo ovako nesto:

AMD Athlon II X2 240
GigaByte M720-US3
2GB DDR2 KingMax, PC1066
320GB WD
MicroStar ATI 3850-T2D512E-OC
DVD+-RW Samsung SH-S223F/BEBE
LC Power ATX Midi Tower, 914B, 550W (ako njega nema onda odvojeno LC6550 i neko jeftino kuciste)
Neki jeftini Genius/A4tech mis i tastatura
ViewSonic VA1916w ili Acer V193WAb/V193WBb

Ovo je osetno jaca masina, sa sasvim pristojnim napajanjem koje ce to da gura bez problema.
3850 zavrsava posao za 19" monitor, duplo (i vise) je brza od 8600GT, koju danas stvarno ne bi trebalo uzimati, a kasnije tvoj drugar moze da je zameni za neku DX11 kartu.

Ufff ovo totalno druga masina......osim grafike...pogledacu cene tih komponenata mada ako kazes da je sve to ~400 evra onda bi to bilo to odprilike....mada ne znam sta fali onom E5200..cito sam na forumu o njemu i ljudi su zadovoljni sa tim procesorom za te pare.....ali verovatno je brzi taj AMD (nisam nista gledo o njemu)

Za monitor vidim da si stavio Viewsonic ili acer.....i to mora da vidim sad :p mada onaj Samsung je totalno ok...

Hvala za savet Pejo i ostalima naravno :)

Ako ispadne sve to bolje ..onda to i ide :)

Nazad
Vrh Dno