Šta je novo?

Pomoc oko konfiguracije!

dekins

Slavan
Učlanjen(a)
25.08.2008
Poena
319
Planiram da uzmem P5QL SE i E5200 , e sad tu treba i grafulja > kako se tu uklapa ATI 4670, 512MB DDR3 ili sta predlazete kao najbolji sklop? cena grafike bi trebalo da bude oko 70 e . cenim svaku pomoc :wave:

Uklapa se bas fino, to je najbolji izbor za te pare, malo trosi, pa je zgodna za kineska napajanja, a performanse su sasvim solidne:).
Edit: dobar ti je avatar;)

Poslednja izmena:
Ali nemoj tu plocu.
Kao prvo batali P43, bolje da uzmes neku solidnu P35 plocu, nego prosecnu P43, za iste pare.
Za taj cenovni rang 70-80e, uzmi:

DFI Infinity Blood Iron (ona je malo skuplja ~85e)
Biostar TP35 D2-A7 (~70e)
Gigabyte EP35 DS3L (~75e)

Poslednja izmena:
Biostar bi ti bio odlican, hteo sam i ja to da prokomentarisem, nego se zamajah oko nekog drugog pitanja. U principu bi trebalo izbegavati Asus ploce sa oznakom SE, tako je bilo i ranije, tako je i ostalo.

offtopic: sada ga bas gledam kao inspektora Frosta, covek je genijalan, omiljen mi je glumac pored ovog lika iz mog avatara:p

Poslednja izmena:
Samo da ti kazem da zaobidjes Asus 4670, ventilator mu je bucan, idi na Sapphire ili MSI.

Mogu da potvrdim da je MSI tiha kartica, pa bi trebalo da je i Palit (ima isti dizajn kulera), ali je ubedljivo najbolje resheno hladjenje na Sapphire 4670 GDDR4, ima hladnjake na memoriji, i veliki dualslot kuler. Jednu takvu posedujem i mogu ti reci da je ne chujem, ali NIKAD. Fan se vrti na 34% sa temp jezgra oko 30C-31C, a kad poteram FurMark Xtreme Burning Mode, temp je 60C (nedostizna u bilo kojoj drugoj situaciji, pa ni u igranju) sa fanom na 54%. Bolje od toga NEMA. Ali izbegavaj referentnu Sapphire (sa ddr3 memorijom), jer je pored Gigabyte kartice NAJBUCHNIJA. Zvuk je kao da se machka dere u kucishtu :) .

Ali DDR4 verzija je malo skuplja nego DDR3 ;).

Ipak nije :). Posto je informacija iz prve ruke, poslusaj coveka ^:
SAPPHIRE HD4670 512M GDDR4 PCI-E HDMI / DVI-I / VGA, Dual Slot Fan Cooler, 16M x 32 GDDR4 128-bit, 750MHz / 1100MHz, Lite Retai 6.860 din ~ 75e

DDR3:
423401_C.jpg

http://www1.sapphiretech.com/us/products/products_overview.php?gpid=253&grp=3

DDR4:
279specimage.jpg

http://www1.sapphiretech.com/us/products/products_overview.php?gpid=279&grp=3
Ultra low noice= <20db

Kuler izgleda fantasticno, moram priznati :).

Poslednja izmena:
Ne. ona izgleda ovako. Znam da je jako tiha, ali sam mislio da je trenutno nema kod nas, ranije je bila u Gig*tronu, cini mi se. Ako je ima za te pare, onda obavezno uzmi nju.

Prilozi

• images.jpeg
    images.jpeg
    2.7 KB · Pregleda: 35
Nema sta da brines, ta grafa trosi vrlo malo, nema ni onaj 6-pinski konektor za napajanje kao skoro sve karte danas, radice ti super, ti neces da stavljas dve takve, pa da pravis crossfire, uzmi je i uzivaj.

Za sapphire samo reci hvale, grafike se ne cuju, koja god da je u pitanju, vrlo retko se kvare, prodao sam ih poveliki broj, a mislim da sam reklamirao jednu ili dve, sto je sjajan procenat u odnosu na Asusa i Gigabyte. Jedini je problem sto su slabo zastupljeni na nasem trzistu :mad:, pa ih je malo teze naci.

Za sapphire samo reci hvale, grafike se ne cuju, koja god da je u pitanju, vrlo retko se kvare, prodao sam ih poveliki broj, a mislim da sam reklamirao jednu ili dve, sto je sjajan procenat u odnosu na Asusa i Gigabyte. Jedini je problem sto su slabo zastupljeni na nasem trzistu :mad:, pa ih je malo teze naci.

Ne razumem zasto je toliko tesko naci Sapphire, kad je prilicno dobro zastupljen kod nas?

Nazad
Vrh Dno