Šta je novo?

Pomoc oko konfiguracije (oko 1000e bez monitora)

Apostrof

Slavan
Učlanjen(a)
30.11.2007
Poena
304
INTEL Core 2 Quad Q6600 209,02€
GIGABYTE GA-X38-DQ6 188,43€ (ova cena mi je mnooogo sumljiva, kod ostalih je 20-30€ skuplje)
GEIL 2x1GB DDR2 800MHz Ultra 52,49€
500GB WD Caviar 5000AAKS 88,54€
ANTEC NINE HUNDRED 104€
SILVERSTONE ZEUS 650W 124€
PALIT 8800GT SONIC 512MB 213€
NEC DA-7170 SATA BLACK 31,1€

Sta mislite o ovome? Planiram da za koji mesec pazarim jos jednu graficku i uzmem 4GB memorije kad se pojave Corsair, OCZ itd. XMP memorijski moduli, i ubacim novi procesor (Yorkfield Quad Core??) za nekih godinu dana.

Poslednja izmena:
Ja bih promenio HDD, kuciste, napajanje, rezac...

HDD mislim da treba da uzmes Seagate sa 32MB cache-a(7200.11 serija)
Kuciste zavisi da li ti se svidja, ali meni je daleko lepse P182-EU
Napajanje ti preporucujem Corsair 620HX
Rezac(naravno) Samsung SH-S203B ili jos bolje ako nadjes SH-S203N(ima lightscribe)

P.S. Ajde mi reci na PM gde ima Quad za te pare da se kupi.

P.P.S. Evo ti link za napajanje. Nisam siguran koji je to Silverstone. Mozda je ipak sjajan. Proveri: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=108088.

Poslednja izmena:
Black RIder ti je sve rekao:D, poslusaj covjeka sigurno neces pogrijesiti...

PS. sh-s203b sam juce uzeo, ako sutra budem imao vremena za bench postovacu neke rezove...

Ipak nemoj uzimati Seagate koji sam ti preporucio. Ne vredi te razlike u ceni, a verovatno sada kada sam jos vise testova procitao, nije ni bolji. Uzmi ili AAKS ili AYYS(serverska verzija) verziju tog WD-a. Inace, nema Quad ispod 220€ nigde. Skoro sve sam firme sa PC Berze pozvao. Prvih 15-tak sigurno.

Kuciste je po meni u top 10 na svetu,ne bi ga menjao.
HDD je ok,samo ne znam kolko on kosta ja bi licno uzeo jednog Raptor-a i jos neki WD od 250-320GB.
Napajanje je vrhunsko jedini razlog da uzmes Corsair je da je jeftiniji 20-tak eura i nista vise.
I ne vidim razlog i da za godinu dana menjas Q6600 jer ce on da bude high-end za igranje jos 2 godine sigurno,uzmi posle neku 9800GTX/GT a ne novi CPU.
Memara je sad jeftina GeIL Ultra je dobar posao mada za iste pare je bolje uzeti Black Dragon-a posto se bolje klokuje.'
Eto toliko :D
Jos jedna stvar,kad uzimas Q6600 uzmi G0 stepping na kutiji se oznaka zavrsava SLACR.
E..toliko

Poslednja izmena:
Po najrelevantnijem sajtu na netu za tu tematiku Samsung koji sam mu predlozio je najbolji od svih uredjaja, a uz to sam okacio pre par nedelja temu na kojoj ima sve najnovije hack-ovane firmware-a za njega tako da nema sta da se muci i da trazi.

Trebalo bi da ima da se nadje. Nek potrazi.

Vrh Dno