Šta je novo?

Pomoc oko konfe za StarCraft 2 i streamovanje

Zealot

Cenjen
Učlanjen(a)
21.06.2011
Poena
150
E, pa ovako..
Posto sam ja mutav za kompjutere, treba mi pomoc oko pravljenja konfiguracije. :)

Namena je, kako naziv kaze, Starcraft 2 & Streamovanje.

Neke osnovne informacije:

Requirements:
http://us.blizzard.com/support/artic...rticleId=26242

GPU & CPU test (article index je na dnu strane)
http://www.techspot.com/review/305-s...ce/page13.html

Ne ciljam visoko, Medium quality je sasvim dovoljan, dok god je bez laga :D
Iako SC2 koristi DualCore, za streamovanje mislim nista bez QuadCore.
Internet konekcija ne predstavlja problem.
Budzet je fleksibilan, ali naravno - sto jeftinije to bolje.

Mnogo bi mi znacila vasa pomoc.
Hvala Unapred!!!

A koliki je tacno budzet, da imamo neki orijentir. Mozemo mi sklopiti nesto za 250, a mozemo i za 2500 evra, zavisi od fleksibilnosti ;)

Onda ce nesto ovakvo da bude extra.

Mozes opusteno i na max podesavanja, sa ovim nemas brige. Samo ne znam da li si planirao i monitor da ukljucis u tih 700 evra. Ovo je samo kuciste, sa vrhunskim komponentama. Ima da leti SC2 bez problema ;)

odlicna konfa Psycho, svaka cast.
Dao sam coveku preporuku da pita na ovom forumu, zna se da ljudi znaju znanje :D

Taman ne mora ni da juri po radnjama komponente, Emmi je poprilicno povoljan pa ce sve tamo da mu sklope.
A sa ovim kompom je miran dugo, sve ce da klizi.

@Psycho1993

Odlična konf, samo 3x2GB na 1333MHz mi je malo blesavo, jeste dobra cena. Za oko 1000 din više može 2x4GB i to 1600MHz, ili da ostane na 2x2GB 1600MHz za manje para.

Evo moj skromni doprinos sa Gigabyte 6950 i SATA3 HDD ;)

Gigabyte GA-Z68MA-D2H-B3
Intel Core i5-2500K 3.30GHz
2x2GB HyperX 1600MHz
Gigabyte GV-R695OC-1GD
500GB WD SATA3 WD5000AAKX
DVD±R Super Multi 24X SATA2
Chieftec CFT-600-14CS 600W
Chieftec CM-09B-OP

70.700

Još samo da čujemo poštovaoce SS

ako ima i tih 1000 (a kad se placa 700e onda je 1000din zanemarljivo), da uzme 2x4Gb umesto 3x2 i to je to.

+1, slazem se. Za SATA3 HDD sam zaboravio skroz, i za to ide +1. Sto se SS tice, stavio bih njega, ali nema nijedan primamljiv po povoljnoj ceni. Mislim da je ovaj CFT odlican za sve pare. Ja bih uzeo takvu konfu i uzivao. Kako neko ne bi pricao "Sto ne GTX560Ti?", da ja odmah odgovorim: u Em*i shopu nema nijedan proizvodjac ove kartice sem Palit/Gainward, koji nisu poznati po kvalitetnik komponentama koje ugradjuju u svoje kartice. Powercolor je poznat po tome sto je dugo ATI partner, i izradjuje prilicno pouzdane kartice. Nije na nivou Asus/Gigabyte/Sapphire, ali nije ni mnogo losiji. Sve u svemu, mislim da je konfiguracija OK, i da za te pare tesko da ima bolje.

Nije, ali je najjeftiniji i imaju OK izbor. Tu je najlakse sklopiti konfiguraciju i dati tacan prikaz sa cenama i slikom :)

Za konfiguraciju OK, ali za cene jesu dobri, ali ima boljih. Govorim ti iz razloga što sam i ja isto to dugo mislio pa sam se prevario za 6.000 dinara. :)

Daj onda neke jeftinije, spasi i mene :) Gde si ti uzimao?

Potrebno mu je i za strimovanje, procitaj ponovo celu temu ;)

Vrh Dno