Šta je novo?

Pomoc- Oko komponenti i jos nesto

pedjica

Čuven
Učlanjen(a)
05.04.2004
Poena
609
Toliko mnogo pitanja.Ne znam odakle da pocnem.
Imam sledecu konfiguraciju
asus a7v333-x
athlon 2000+xp
nvidia GeForce4 mx440
256MB ddr-sdram(memory bus speed 2x166)
hard disk IC35L040AVVN07-0(38GB)
cd-rw LG 52x24x52
pinnacle PCTV Rave
Pitanja su:
1.to je sve sto mi je izbacila sisoft sandra o memoriji,a mene zanima koja je firma proizvela moju mem-da li je to no name (takodje jos pise dimm synchronus dram 256MB/64)
2.sisoft sandra mi je izbacila sledece poruke:1.large memory modules should be ECC/Parity 2.warning:large memory size should be made of Registered/Buffered memory--zanima me sta znace te poruke?
3.sisoft mi meri teperaturu cpu 74 stepena,a MB 31,a asusov pc probe cpu 66 a MB 35.Ko je u pravu i da li je ova temperatira uredu?
4.takodje pc probe je stalno pistao,odsek voltage monitor na +12v kad ne pisti je 13,152 posle 13,2 pocicinje pistanje a dolazio je i do 13,344.U cemu je problem,kako ga resiti?
5.ploca mi je,ja mislim da je ona krivac, odavno pravila probleme, pri formatiranju se na pola prekidao proces instalacije,ponekad blokada kompa cim se upali, a u poslednja dva dana pocelo je intezivno gasenje kompa-sve prestane da radi,ni jedan ventilator se ne cuje ,potpuno se ugasi komp a lampica na kucistu jos gori kao da radi komp.Da li neko zna u cemu je problem?
6.i poslednje pitanje:hocu da kupim dvd rezac 108d i 256 MB memorije i 40 GB harda i sve me to navodi da potrazim pomoc od vas ,tj.vase misljenje:1.da li da menjam i plocu,2.da li da uzmem novi hard od 40 ili da prodam ovaj pa kupim od 80GB 3.koju memoriju preporucujete,ili da prodam postojecu i kupim od 512 4.da li da prodajem cd rezac-zelim da sto manje dam kesa na ovu nadogradnju

Mnogo izvinite zbog ovoliko obilnog (smorenog) teksta,ali sam hteo sve lepo da objasnim...please help

Ne veruj mnogo sandri. Laze :)
5. Velike sanse su da ti ne radi memorija. Moj drug imao iste simptome.
4. Koje napajanje imas? Izgleda da jedna grana ti vuce vise vati.
3. Da li ti je kuciste otvoreno (strana kucista)? Ova temperatura je visoka (mozda je dobra za T`bread A, al za B je visoka).
6. Jedino resenje je da stekas pare :) Od ovog neces se leba najesti... Ako bas je kriticno, ja bih menjao plocu za neku Abit ili Epox. Vidi kolko ces da dobijes za plocu, ako je OK cena promeni za Abit NF7 ~ 60 ojra, i isto vidi za mem, ako je OK uzmi Corsair 512 ~ 90 ojra. CD-RW nemoj da menjas... HDD imas neki od 80 WD za 70 60~70 ojra. Eto toliko od mene.

P.S. Najbolje resenje ti je da stekas pare...

Poslednja izmena:
Po hiljaditi put. Napajanje i memorija. Probaj sa nekim kvalitetnim napajanjem i drugom boljom memorijom, i videćeš da će comp raditi OK.

sad sam skroz u nedoumici.Ne znam da li da prodam komp i kupim novi, ili da
budzim ovaj postojeci.Sta mislite za koliko bih mogao da prodam ovu konfiguraciju bez monitora i jos imam generic 56k HCF data fax modem?

pronasao sam odgovor na moje peto pitanje-gasenje kompa! Problem je u procesoru tj. u zagrevanju procesora.Cim krenem neku vecu operaciju tipa neku instalaciju on se odma ugasi i kada pogledam u biosu temperatura cpu je oko75 stepeni,a pre minut sam ga ukljucio i bila je oko 60-65.E sad kada sam stavio komp da radi sa 1677MHz na 1250 nista se nije desavalo tj.nije se gasio komp.Napominjem da sa standardnim podesavanjima nije izdrzavo u windowsu ni par minuta.Sada sam stavio da procesor radi na 1600 i za sada je sve u redu-ne gasi se!e sad zanima me da li sam u pravu da je sve bilo do temperature procesora?,proverio sam memorija je samsung na 333 i napajanje je 300w? Skidao sam i kuler(sa procesora koji sam pre dva dana promeniotj.neki serviser-amater i nisam provalio nikakvu pastu, ne znam ni da li treba da bude tu) ovo me sve brine jer sam platio kuler a ako sam u pravu na izjavu sa pocetka ovog posta onda mi je definitivno uvaljen neki fush kuler?
Sta mislite o tome?

Koji je kuler u pitanju.Ali bez obzira na sve pasta mora da bube izmedju procesora i hladnjaka.Ako nema paste obavezno je nanesi.Pre nanosenja paste utrosi malo(malo vise) vremena i sa polir pastom dobro ispoliraj povrsinu hladnjaka(plocicu)koja naleze na procesor.Zatim je ocisti sa alkoholom i nanesi pastu(imas u IMTELU CM za nekih 300 kinti)Nanesi tanak sloj i pricvrsti kuler.Proveri da ti nije olabavljena opruga na kuleru.Ovo ce ti sigurno oboriti temperaturu procesora.Skini najnoviju verziju ASUS PROBE.

Nazad
Vrh Dno