Šta je novo?

Pomoc oko klokovanja

dulematic92

Slavan
Učlanjen(a)
31.08.2008
Poena
304
treba mi vas savet i pomoc oko klokovanja procesora AMD Sempron 2800+,trenutno radi na 1.6 GHz i voltaza je 1.45v ,fsb je 200 i moze da se menja do 280 cini mi se,dram clock je na auto.Da li neko moze da mi preporuci na koliko da ga kloknem i kako,mislim koja podesavanja.Ostalo:maticna ploca-MSI K8T Neo-v,Ram-512 mb.Unapred hvala.

Klokni ga tako shto cesh da ga bacish u oglase i da dokupish neshto iole novije pa onda klokaj do mile volje, ovako cesh samo izgubiti vreme i zivce ;)

:wave:

ja sam to i sam znao da mogu da ga amenim sa boljim ali bes i nije neka situacija da bih to radio,pa sam mislio da ga koliko toliko poboljsam da radi malo brze..

ja sam to i sam znao da mogu da ga amenim sa boljim ali bes i nije neka situacija da bih to radio,pa sam mislio da ga koliko toliko poboljsam da radi malo brze..

covek ti lepo kaze....ako ti je max podesavanje 280 za fsb onda verovatno ni ploca nece moci puno...a i ddr1 je dosta nezahvalan za oc...mozda bi i moglo na toj ploci da povecas fsb do 240 sto ce sa mnoziocem 8 da bude 1920MHz..to cisto sumnjam da ces da osetis...jedino mozes da dobijes grejanje ploce...itd...:wave:

Ploca nije bas najbolja za OC, ali mozes da probas sledece.

Stavi FSB na 250, memoriju na 166 HT mnozilac postavi na 4. Napon procesora ostavi na defaultu. Tako ce raditi na 2GHz

Vrh Dno