Šta je novo?

Pomoc oko klokovanja :)

Minja_Minja

Slavan
Učlanjen(a)
03.04.2007
Poena
319
Poz,ovako imam sledeci problem.Znaci masina iz potpisa je u pitanju,ali cu napisati i ovde
A 3000+ NC,gigabyte k8ns-pro,2gb geil blue pc400.

1.Ovako,inace imam problem s maticnom i memorijom,tj posto imam 2x512+1gb,cim ubacim vise od jednog modula nece da se upali komp.Kada u bios-u memoriju spustim na 333,onda se pali sa svih 2gb-a.Do cega moze biti..?Znam da je 90% maticna u pitanju,ali bilo koja sugestija je dobrodosla.

2.Sto se tice klokovanja,skontao sam otprilike kako i sta,mada ne mogu da ga nateram preko 2.22ghz da radi stabilno,sto je prilicno lose s obzirom da je hladjeno vodom.Znaci sta da pokusam,da spustim mnozilac a veci fsb?i koliko smem da dignem voltazu procesora[default je 1.5V]i da li moram i memoriji i koja je granica sto se tice toga..?Kad dignem voltazu procesora,cim uradi reset kompa posle izlaska iz bios-a,komp nece uopste da se digne narednih 5-6sati,iako sam resetovao bios preko maticne.

Stvarno nemam nekog iskustva oko ovoga,pa je bilo kakva pomoc dobrodosla.Tnx

1. To se desava ili zbog:
Kombinacije memorija (razliciti proizvodjaci, latencije)
Jednostranih-dvostranih modula... Resenje ti je da zamenis 2x512 za jedan modul od 1Gb

2. Ne kontam te bas najbolje... Ali sigurno je da ova kombinacija sa memorijom ne pomaze...

U svakom slucaju mozes da procitas ovaj tutorial.

Howto: OC AMD Procesora

A za sve ostalo, mozes da kontaktiras korisnike Dekara ili Misko. Oni su mnogo izverziraniji od mene sto se tice toga i vise ce ti pomoci!

Dobro odradjen howTo,evo procitao sam,pa mozda neko uspe,mada mislim da ja imam prob s maticnom...Ako neko jos nesto moze da pomogne,bio bi zahvalan :)

pa voltazu dizi za 0.05v korak po korak testiraj u
ide i load temperaturu

Generalno, gigabyte bas i nisu prijateljski raspolozene ploce kada im cackas bios :D , ali definitivno sam siguran da je u pitanju problem jednoredne-dvoredne memorije kao sto je i CooLa rekao...

to mi je radio i dok sam imao samo 2x512mb,sto je bio dual kit,znaci iste memorije,iz iste kutije :).***,valjda cu resiti nesto.Ne znam da li bi flash-ovanje ista pomoglo...?

Novi BIOS ( osim ako nije beta ) nikad nije na odmet!!!

Ploca je pokojna od pre 2 dana :|
Uzeo sam nekog krsh foxconna,jer u NS-u nema normalne 754,ddr1,agp ploche .. .

Nazad
Vrh Dno