Šta je novo?

Pomoc oko izbora zvucnika,maticne ploce i procesora

reciklaza

Slavan
Učlanjen(a)
08.11.2007
Poena
309
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. ADSL
Hteo bih da zamenim plocu,posto je moja trenutna zastarela,pa bih uzeo neku AM3.
E sad video sam ovu MSI plocu:

MSI 785GM-E51

http://www.itsvet.com/proizvod/msi-785gm-e51/comp_comp_mboard/24/1523

Posto treba i zvucnike da kupim treba mi ploca sa sto boljom zvucnom karticom.A ovaj MSI model ima prema zvanicnom sajtu integrisanu zvucnu sa podrskom za BluRay 24-bit/192KHz sample rate...mene zanima da li neko ima iskustva sa ovakvom plocom...tj da li ova zvucna ima priblizno dobar kvalitet zvuka kao neintegrisane kartice ( Creative,Asus Xonar DS).

Posto ova ploca ima opciju za otkljucavanje procesora,da li mogu ovi athloni II x2 (240,245,250) da se otkljucavaju,ili to samo funkcionise kod Phenoma.

I trece pitanje u vezi zvucnika:
Da li ovi blueberry zvucnici imaju neke veze sa Microlabom,posto su naizgled skoro identicni i kakav je kvalitet zvuka u odnosu na Microlab model.

http://www.itsvet.com/proizvod/blueberry-sw-m50/comp_tehn_speakers/256/443

http://www.microlab.cn/product_detail.asp?id=265&bigclassid=15&smallclassid=70

1) ako planiras da stavljas svog athlona na am3 plocu, to ti nece uspeti, a ja inace ne preporucujem msi ploce
2)athloni se otkljucavaju, mozes da im otkljucas 1,2 jezgra i L3 cache e sad zavisi koji ubodes
3)zvucnici nisu isti jaci su blueberry zbog vece realne snage, mada ja bih izbegao oba

MSI plocu sam izabrao,jer sam do sada imao 3 modela msi,svi su mi extra radili,ali verovatno cu uzeti neku jeftiniju od ove + posebnu zvucnu ( Asus Xonar DS).

Trenutno me zanima kupovina zvucnika do 100e...pa ako moze neki predlog u tom cenovnom rangu.

Moj prvi izbor je bio Logitech X-540,ali posto mu je nezasticen woofer,on otpada iz izbora-nebih da rizikujem slucajno busenje membrane.
Kakvi su Creative T6100 i ovaj novi Genius SW-HF5.1 5050?

otklucavaju se ali redje, npr ovaj Athlon 64 X2 7750BE

Otkljucavaju se phenom II x2 550, x2 555, x3 710, x3 720, athlon II x4 635, x4 630, x4 620, x3 440, x3 435. I to treba videti koja nedelja proizvodnje, koja je serija (oznaka na procesoru). Na netu mozes da nadjes dosta tema o oznakama koje znace cesce otkljucavanje, ne postoji 100% sigurnost da ce se otkljucati. Ma kakvi 100% i 50% je odlicno. taj 7750be je kuma jezgro derivat phenom i athlon 1. serije i oni se ne otkljucavaju, koliko ja znam. Kod Athlon II se otkljucava l3 cash, ako su x4, i jezgro + l3 cash u slucaju da su x3.

Evo za otkljucavanje link http://www.overclock.net/amd-cpus/535501-amd-phenom-ii-core-unlocking-guide.html

Ajd ovako.

Kao prvo rhher-u nisi pogresio kada si rekao da je da se Athlon X2 7750BE moze/mogao otkljucati u Phenom (I) X4. Cak znam i lika sa domaceg foruma koji je to uspeo da uradi i pritom mu je procesor radio skroz stabilno bez problema. Ali sanse za otkljucavanje su mnogo manje nego kod npr. Phenom-a II X2. ;)

I Athlon-i II X3/X4 i Phenom-i II X2/X3 mogu da se otkljucaju, ali sve je faktor srece i malo veceg obaziranja na neke stvari. Neko ce se cuditi sto sa naveo da i Athlon II X4 moze da se otkljuca. Moze da se otkljuca L3 kes na njemu ali mora da ima Deneb jezgro (AACYC,CACYC i CACAC oznake) da bi L3 kes uopste bio fizicki prisutan na procesoru. Na Propus jezgru (CADAC oznaka) je drugacija situacija i tu nema sanse da se L3 kes otkljuca jer je on fizicki uklonjen sa propcesora.

Takodje i na Athlon-ima II X3 je slicna situacija s tim sto kod njih moze dodatno jezgro da se otkljuca. I da, moze da se otkljuca jezgro i da potpuno normalno radi a da L3 kes bude ''defektan'', i tada ste u sustini dobili Athlon-a II X4.

Sa Phenom-ima II X2/X3 je nesto drugacija situacija i treba malo manje srece da bi se procesor otkljcao, bar se to moze zakljuciti iz broja otkljucanih primeraka procesora i Athlon-a i Phenom-a II. Kod ovih procesora nema previse filozofije.

Sve u svemu, treba se malo potruditi i pokusati ubosti pravi primerak procesora ali uvek treba biti svestan da u ovoj misiji otkljucavanja sreca igra veliku ulogu, takoreci presudnu. :)

Nadam se da sam pomogao.

Nazad
Vrh Dno