Šta je novo?

Pomoc oko izbora procesora

• Začetnik teme Začetnik teme Raiden
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
R

Raiden

Guest
Cao, nov sam na forumu i hteo bih da postavim nekoliko pitanja u vezi procesora.
Naime trenutno imam Athlon 3000+ (1.8Gh), 1Gb rama, Gainward 7600Gt. Kompjuter uglavnom koristim za igre mada su mi non stop upaljeni torrent, dc++ i dosta drugih aplikacija. Razmisljao sam da uzmem Athlon64 3800X2 2x640kb ili DualCore D915 2800x2 lga775 plus koju plocu do 75e. Ja se stvarno ne razumem u DC procesore pa me zanima sta je bolji izbor posto toliko imam para (oba su oko 110e) i koliko bi mi oni uopste znacili u igrama u odnosu na ovaj koji imam. Mozda je bolje da uzmem jos rama za te pare ili tako nesto?

Nov procesor ti nece mnogo znaciti u igrama a sto se tice samog izbora izmedju D915 i 3800+ ja bih se pre odlucio za AMD (pogotovo ako ti je taj athlon socket 939).

Juče sam sebe častio, umesto Athlona AM2 3.0 sada imam Athlon X2 AM2 4200. I nije neki pomak, da nije ispala baš povoljna kombinacija (jako mala doplata) bilo bi to lepo bacanje para. Ako si već naumio da pojačaš mašinu za igrarije - dodaj pare za bar 7900GS grafičku, a ako ti još ostane para - još memorije. Snaga računara je pre svega u sklopu - matična ploča, grafička karta, količina memorije i tek na kraju procesor (bilo koja puna varijanta - da nije Sempron ili Celeron).

Cao, nov sam na forumu i hteo bih da postavim nekoliko pitanja u vezi procesora.
Naime trenutno imam Athlon 3000+ (1.8Gh), 1Gb rama, Gainward 7600Gt. Kompjuter uglavnom koristim za igre mada su mi non stop upaljeni torrent, dc++ i dosta drugih aplikacija. Razmisljao sam da uzmem Athlon64 3800X2 2x640kb ili DualCore D915 2800x2 lga775 plus koju plocu do 75e. Ja se stvarno ne razumem u DC procesore pa me zanima sta je bolji izbor posto toliko imam para (oba su oko 110e) i koliko bi mi oni uopste znacili u igrama u odnosu na ovaj koji imam. Mozda je bolje da uzmem jos rama za te pare ili tako nesto?

da sam na tvom mestu kupio bi amd x2(to bi te i najjeftinije izaslo)

Nazad
Vrh Dno