Šta je novo?

Pomoc oko izbora ploce

DFI 965 dark, mozda je malo skuplja ali...

DFI 965 dark, mozda je malo skuplja ali...

...nije SLI. Cini mi se da je jedan 16 a drugi 4.

Jedino sto mi je zapalo za oko daj je SLI da ne kosta puno i da ima kod nas je.

Asus P5N-E SLI
Asus GA-N650SLI-DS4

Na netu pricaju da se dobro klokuju. Ja bih pre da cujem nase OC gurue i njihove preporuke sta uzeti.

Poslednja izmena od urednika:
Sorry, moja greska, nisam video sve uslove.
Mada, zar 965 ne moze da radi u SLi?
Evo sad gledam u D!gital-u, DFI Infinity P965-S dark 2 x PCI expres 16x.

Coveku treba SLi, a ne CF!

Poslednja izmena:
@CooLa
Да мало пратиш постове видео би да сам зато написао да плоча не подржава SLI већ CF :wave:
@SOCOM
Evo sad gledam u D!gital-u, DFI Infinity P965-S dark 2 x PCI expres 16x...
@Diabolique
Ne znam, zato sam se i javio za pomoc

Poslednja izmena:
Имаш Asus P5N-E SLI за 108е а каква је за OC јавиће се ваљда неко ко је има/пробао да подели утиске :wave:
@edit
Нашао сам и овај тест па просуди.

E vidis zanimljiva ploča. Ako ti nije bitan pad napona u full loadu koji je abnormalno veliki na ovoj ploči, pa zatim ako ti nije bitno to sto radi u 2 X 8X režimu rada, pa ako ti nije bitno to sto nije nesto oc raspoložena, tj ovo je jedina ploča koja nije stigla pa makar za slikanje da dogura vrednost CPU-FSB-Wall-a od 500 MHz(testirano na E6600). Max FSb koji sam ja izgurao na E6850 koji ima cpu-fsb-wall oko 535-540MHZ je 452MGz stabilno odnosno 491MHz za slikanje, ako se koisti neki e6300 ova vrednost može da bude mala. U svakom slučaju sta je koliko kome dovoljno to ostaje na onome ko treba da donese odluku o kupovini ove ploče, ovo su moja iskustva.

Poslednja izmena:
Kako stoje stvari budzet nije dovoljan za korektnu plocu.
Ostaje ti mogucnost da jos ustedis i kupis kasnije plocu.
Mozes da biras izmedju asus P5N32-E SLI (koja je 165eu) i najpribliznija tvom budzetu i neke ploce sa 680I
chipset-om.(Abit ili DFI su papreno skupe,oko 270eu-295eu)
Jasno da eventualno ostaje mogucnost da sacekas X38 chipset,ali i to ce biti skupo.
Tesko je dati savet.Kasnije ,kad apetiti za O/C porastu,problem ce biti i taj E6400,
jer ce tesko preko 3800MHz moci da ide.

E vidis zanimljiva ploča. Ako ti nije bitan pad napona u full loadu koji je abnormalno veliki na ovoj ploči, pa zatim ako ti nije bitno to sto radi u 2 X 8X režimu rada

Da li taj abnormalan pad napona utice ako bi proc terao samo sa vodom na max mogucem taktu? Kakva je razlika izmedju punog 16X i ovog rezima rada, tj da li ce se osetiti sa 7900GTO u SLI-u i mozda kasnije sa 8800GTS u SLI-u?

Uhh. Sad sam u dilemi. Imam okruglo 120e a za te pare nema 680i da se uzme :wall:.
Sad razmisljam da li imam od nekoga da pozajmim pare i dali vredi pozajmljivati. Ova ploca treba da ide pod vodu sa sve E6400 i 2*7900GTO. Nece se raditi nikakav DI/LN, vec max moguci klok za svaki dan.

STA DA RADIM???

Da li taj abnormalan pad napona utice ako bi proc terao samo sa vodom na max mogucem taktu? Kakva je razlika izmedju punog 16X i ovog rezima rada, tj da li ce se osetiti sa 7900GTO u SLI-u i mozda kasnije sa 8800GTS u SLI-u?
Razliku ćeš osetiti na nekim većim rezolucijama, ovako je razlika skoro neprimetna, tačnije ako ne koristiš monitor veći od 21" onda nema brige i 2 X 8 će raditi posao.

Uhh. Sad sam u dilemi. Imam okruglo 120e a za te pare nema 680i da se uzme :wall:.
Sad razmisljam da li imam od nekoga da pozajmim pare i dali vredi pozajmljivati. Ova ploca treba da ide pod vodu sa sve E6400 i 2*7900GTO. Nece se raditi nikakav DI/LN, vec max moguci klok za svaki dan.

STA DA RADIM???
Strpi se i uzmi ASUS P5N32-E SLI poslao sam ti link zasto, samo gledaj da nije plus i to je to.
Naravno ko jos nije pročitao test nek pročita
http://benchmark.co.yu/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=12380&oliver=4088

Poslednja izmena:
Ja imam p5n32e-sli (nf680i) i samo riječi hvale za nju. Nije jeftina ali vrijedi potpuno. Sad ćeram E6400 na 3.3 (412.5 MHz, memorija je kingston 533@825), sve podešeno na auto u biosu, cpu-z očitava 1.213 na proc a sandra i everest 1.325. Za nešto bolje, nemam sad vremena, pa ću, nadam se, na jesen.

Ja imam p5n32e-sli (nf680i) i samo riječi hvale za nju. Nije jeftina ali vrijedi potpuno. Sad ćeram E6400 na 3.3 (412.5 MHz, memorija je kingston 533@825), sve podešeno na auto u biosu, cpu-z očitava 1.213 na proc a sandra i everest 1.325. Za nešto bolje, nemam sad vremena, pa ću, nadam se, na jesen.
Sandra i Everest prikazuju default voltazu procesora, CPU-Z standardno brlja i pokazuje nesto levo (ionako pokazuje ispravno tek do ~1.45V, preko toga brlja)... a za to vreme, posto je u biosu setovano "Auto", ploca daje ko zna koliko volti procesoru, pa ovaj mozda radi i na 1.6V :)

Malo se salim i karikiram, mada sve sto sam rekao stoji... a od svega toga ono trece bi moglo zaista da bude zabrinjavajuce, jer je meni tako P5B-E Plus, kao i P5B-Deluxe, dizao VCore na 1.59V kada bih ostavio na "Auto". (naravno, u zavisnosti od kloka procesora, to je bilo na 3.4GHz)

Vrh Dno