Šta je novo?

Pomoc oko izbora monitora za 100tinak evra

m4rkon1

Cenjen
Učlanjen(a)
15.09.2010
Poena
170
Treba da pazarim monitor, budzet mi je 100tinak eura.
Koristicu ga najvise za programiranje i web, uz poneki full hd film i partiju PESa.
Video sam da je neko postavio skoro slicno pitanje i dobio kao odgovor BENQ, ali znam dosta ljudi koji imaju losa iskustva sa njima, pa bih ga ako je ikako moguce izbegao, za oko u mi zapala sledeca 2 modela:

21.5" Samsung S22C150N LED, 1920x1080(FullHD) 5ms DC5M:1

PHILIPS LED TFT 22" V-line 226V4LSB2/10 Full HD

eventualno bih skrpio kintu za neku jeftinu 23" varijantu, poput ovog modela:
ACER LED TFT 23" G236HLBbd Full HD - ET.VG6HE.B01

ali sa Acerom nisam imao iskustva do sada, pa ako moze neko da mi kaze kakva su ona prva 2 modela, i da li je uopste tih 1.5" razlike znacajno, uzimajuci u obzir da ce monitor biti na nekih pola metra od mene?

uzmi PHILIPS 233V5LHAB/00 , jeftiniji je od acera , a pritom ima i hdmi ulaz .

http://www.philips.co.uk/c-p/233V5LHAB_00/v-line-23-inch-58.4cm/specifications

u tom cenovnom rangu, ti je uglavnom sve isto - TN matrica sa Edge LED osvetljenjem. Filipsi su generalno kvalitetni, a ovde imaš i širi izbor ulaza,
ako npr hoćeš da na monitor nakačiš wireless miracast dongle , da bi puštao sliku/video itd , sa mobilnog telefona .

Obrati paznju u specifikacijama na uglove gledanja, ja bio uzeo LG 22en33 sa uglovima gledanja 90/65 !!! Nazalost nisam znao za taj podatak kada sam ga uzimao. Slika genocid! I kada ga direktno gledas peku oci. Bio je vracen momentalno. Onaj Samsung C150 sto si naveo je isto s.anje! Otvori cetvoro ociju! Ja nisam mogao da verujem da prave tako lose monitore.

izgleda mi po karakteristikama skroz ok ovaj filips sto je lepi kokan preporucio. pogledacu sutra po NSu ako ga imaju negde na licu mesta kakav je.
imao sam preko 10 godina Philips 190S, i sluzio me je super, sad su mu popustil kondenzatori pa cu ga dati caletu da popravi i ostavi sebi.

Ja sam kad sam gledao uglove gledanja mislio da je to neka caka sa tim 90/65, da se to ustvari duplira, zvuci mi nerealno da je duplo losiji ugao gledanja?!

Kod tog Philipsa by kokan nema greske. Meni zakondenzovao bio Philips 170C pa sam hteo da uzmem na rate monitor i misleci da je 2014-te sva tehnika pribliznih karakteristika i da nema promasaja, uzeh onaj nesretni LG 22en33!! Kada sam ga ukljucio video sam da mi nesto nije u redu sa slikom. Odakle god da ga gledas boje i slika kriminal. Onda sam na netu procitao specifikacije. LED, full HD, blabla i naravno 90/65 uglovi!!! Malo je reci da sam bio crven u licu! Posle sam video da gomila modela ima takav ugao! WTF?? Ni meni nije jasno zasto se to pravi? Kome to treba? Za kase u marketima? Kao rekvizit u pozoristu?
Obavezno ako mozes pogledaj uzivo monitor! Javi ako kupis nesto! Ja uzeo od drugara neki matori LG 22, full HD, ali ima neke crvene strafte pa se sve molim da izdrzi bar godini dana. :)

Obisao sam danas ceo NS, i ne uspeh da nadjem ovog Filipsa, tj. imaju ga na par mesta na lageru,ali nemaju za prezentaciju.
Sad dok sam cunjao po netu naletim na ovaj model, malo je veci (za 0.6") i neznatno skuplji (oko 500 din), uz bolje uglove gledanja. Jedino sto nema su zvucnici, sto mi i ne treba uopste.
PHILIPS 247E4LSB
Sta mislite o ovom modelu, posto ni njega nisam vidjao nigde u radnjama izlozenog, pa bih morao da narucim svejedno..
I koliko je realno IPS panel bolji od LED, mislim sve ove godine imam obican LCD i nikakvih problema nisam imao sto se tice kvaliteta slike, a danas mi prodavci na par mesta pricaju pricu kao da je LED crno beo u odnosu na IPS...jos se koriste trikom da na jeftinijim monitorima podese neodgovarajucu rezoluciju pa sve izgleda razmrljano...

BenQ GW2255 ;) Mnogo zadovoljnih korisnika :)

Vidim da si u prvom postu napisao da izbegavas BenQ zbog loseg iskustva drugih ljudi? Konkretno, za ovaj model jos nisam nasao da se neko zalio.

uzeo sam na kraju Dell U2312HM, skrpio sam jos para, ipak kad sam malo bolje razmislio monitor je nesto sto necu menjati verovatno narednih 10 godina.
ovaj sam imao prilike da vidim na licu mesta, slika je ok, ima taj famozni IPS panel, nasao sam na netu dosta testova u kojima je dobio solidne preporuke.

Da si probao one krs LG i Samsung modele video bi da je slika na tom Dell-u fenomenomenalna! Nisi pogresio. Ja isto planiram neki Dell model kada sadasnji LG ispusti dusu! Neka te taj Dell u zdravlju sluzi!

Evo posle par dana koriscenja da se javim, sasvim sam zadovoljan monitorom, takodje mnogo korisna stvar posto se bavim programiranjem je sto moze da se rotira za 90 stepeni!
Jedina mana je sto kad pustim neki film (cak i 1080p Full HD) mogu da se uoce pri tamnijim scenama "iskrzane" ivice, a to je do Anti Grain filtera.
Mada bolje i to nego da imam Glossy ekran pa da ne mogu da radim nista na monitoru dok ne spustim roletne :D
Hvala na lepim zeljama i pozdrav!

Nazad
Vrh Dno