Šta je novo?

Pomoc oko izbora monitora (hitno) :(((

toleftw

Cenjen
Učlanjen(a)
29.10.2012
Poena
151
Pozdrav svima,
Evo vec par dana razbijam glavu oko izbora koji monitor uzeti....
Dvoumim se oko ova dva monitora:
1. http://pcpractic.rs/proizvodi/monit...0hm-led-1920x1080fullhd-2ms-dc12m1-hdmi-dvi-d
2. http://pcpractic.rs/proizvodi/monit...-gw2760-va-1920x1080fullhd-4ms-g2g-dc20m1-dvi

Ovako monitor mi najvise treba za igre i filmove, ok znam da ni jedan oda ova dva monitora nisu za to savrseni ali ja ne mogu da ulozim vise od 20000 din u novi monitor. Po vama koja od ove dve varijante je bolja, iskreno ova 27-ica me privlaci ali se bojim da mi ne bude preveliko posto trenutno koristim monitor star 8 god od 19". Ako neko ima neki bolji predlog neka postavi slobodno posto imam jako veliki problem oko odabira.

Hvala u napred !

Uzmi onaj od 24"
Meni 1080p uopšte nije za 27", a drugi razlog je 4ms naspram 2ms kod 24,a pošto igraš igre značiće ti.

I samo da pitam jel' baš moraš tu da kupiš monitor?
Imaš bolje monitore za 20k u firmi na e...

Uzmi onaj od 24"
Meni 1080p uopšte nije za 27", a drugi razlog je 4ms naspram 2ms kod 24,a pošto igraš igre značiće ti.

Hvala na savetu, pa jel moze mozda predlog iz te firme na "e", da postavis linkove ili da posaljes private msg ?

Uzmi onaj od 24"

Ja cu samo da kazem bullshit za sve to. Velika bajezgarija za 2ms naspram 4ms, znaci to je vekovima star placebo I mislio sam da tome nema vise mesta u 2014. godini, ali sam izgleda pogresio. Mozda I jos veca je to da monitor od 24" moze biti bolji od monitora od 27" kada se izuzmu stvari kao tip prikljucka, rezolucija, kontrast i ugao gledanja. Pazi, stoji da je 27" monitor sa rezolucijom vecom od 1080p bolji od 27" sa 1080p, ali to sto postoji nesto bolje od toga ne znaci da je taj proizovd los.

Cisto ovako objektivno, mozda se ja tripujem ali 1000:1 je uzasan kontrast, mislim ni 3000:1 nije nesto cime se treba hvaliti, ali je opet bolji od 1000:1, ali to je ono sto ce najvise da ti smeta ako osecas da ti je preslab. Jedina prava prednost manjeg monitora je postojanje HDMI prikljucka.

Imam 27" 1080p monitor I cimer ima 24" 1080p monitor I ni on, a ni jedan od nasih prijatelja koji imaju slicne monitore se nisu zalili kako je 1080p premala rezolucija za igranje/gledanje na mom monitoru I niko od njih ne smatra da je bolje imati manji monitor.

Za kraj, izvini ako sam bio previse grub sa svojim recima, ali daj stvarno rule of the thumb je da sem u slucaju ogromne razlike u kvalitetu panela, uvek je bolje uzeti veci monitor.

Preporuka za 27 incha,mala je razlika u ceni ,a dobijas dosta veci ekran,za tvoje potrebe dovoljno,jedina mana po meni je nedostatak hd ulaza,ali takvi monitori su prilicno skuplji skuplji.

Nazad
Vrh Dno